Många Julklappar blir det...

2007-12-30 @ 18:12:27

Nu har resten av familjen anlänt till stugan och då blev det ytterligare en "julafton" med paketutdelning och Paella (trevligt och gott alternativ till all julmat- I löööve blekkespruter!).
I år fick jag väldans många paket.. 6 st innehållandes allt från mat till belysning, se bilder.
image86
image87
image88
image89
image90
image91

Bild 1-4 Ikea
Bild 5-6 Renée Voltaire


Ikväll äts det krabba och hare, men jag är inte med, ska snart ut till stallet och natta hästarna, men jag har fått en krabba med mig hem *tack syster*.


Imorgon är det en ny arbetsdag, jobbar till kl 14. Sen åker jag ut till stugan för oxfilé och en massa fyrverkerier. Nyårsdagen är det dags för stalljour igen, den 2 januari är det inventering, så det kan bli en lång dag och sen rullar det väl på som vanligt igen, med avbrott för någon enstaka helgdag.
Ikväll blir en tidig kväll, sov jättedåligt och skulle upp för stalljouren jag hade idag.


Ta det nu lugnt i nyår, tänk på alla djur när ni smäller smällare (föredrar "UFO-ballonger" om något ska pp i luften), att det är kallt att ligga i snön i fyllan och att det kommer en morgondag trots allt!

image92

Bild: http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=2186

Njae

2007-12-26 @ 21:01:47

..någon vidare julstämning har jag inte haft trots att julen i storrt sett är över. Vi firade med min 95-åriga mormor, en stillsam tillställning. Fick 2 julklappar, så lite snäll måste jag ha varit.
Imorgon arbetar jag igen, sitter just nu och väntar på att tvätten ska bli klar så jag har några kläder att ta på mig imorgon. På kvällen är det dags att rida för Lena, en instruktör från Umeå, hoppas det går bättre än sist.. fast jag har ju inte ridit så mycket på sista året, så man ska väl inte förvänta sig så mycket. Är rätt peppad i a f.


Jag har äntligen fått en ny lägenhet, förvisso en 3:a som jag knappt har råd med, men som det är nu får jag inte sova, så det får lov att gå ändå. Den som ändå vann lite pengar. CSN vill ha 13 000 kr på studs och bilmekanikern 8000 kr... Det blir ett magert år.. igen.
Nu får jag mer plats, så det är bara att komma och hälsa på! Har aldrig trivts i lägenheten jag bor i nu, så det ska bli skönt att flytta i februari/mars. Får, för första gången, välja tapeter i ett rum!


Hmm... undrar om kläderna är torra nu?

image80
Bild: HÄR


*swosch*

Min Hemliga Last

2007-12-18 @ 22:01:58

image79


Japp.. flipperspel... Det är ju så himla kul, men ack så svårt att hitta några att spela på. Jag är inte speciellt bra, men jag tycker det är kul och det är det som räknas. Så när jag fyller jämt nästa gång så vet ni vad jag vill ha!


Alternerar fortfarande mellan föräldrarnas hus och min lägenhet, hoppas byta till julgardiner här hemma INNAN julafton. Gröna, köpta på Lagerhaus, ser ut som råsiden. Kommer att se väldigt snajdigt ut! Fungerar även efter jul.
Har pysslat lite med julkort och däremellan sovit så mycket jag kan. Så mycket mer hinner jag inte.
Så.. av jultomten önskar jag mig antingen en resa med hotell till någon trevligt stad, eller, spa-helg, eller, ännu hellre, en resa någonstans varmt. Drömma kan man ju alltid... och hoppas att man varit tillräckligt snäll så tomten kommer.

JUST NU:

  1. Ugly Betty (när jag råkar vara hemma så jag kan se det)
  2. Fairytale of New York (Pouges etc)
  3. Irländska julkort
  4. Heathers Valnöts och Dadelkaka
  5. Julklappar (slår in mängder dagarna igenom på jobbet- jättekul!)
  6. Snö
  7. Uteritt
  8. Sovmorgon (och att jag verkligen sover länge och inte vaknar 7.30)
  9. Nitzer och Lussekatten
  10. Grisfötter, torkad lammstek, stekt hare, njure och gravad lax


Julefrid?

2007-12-09 @ 11:55:05

Nu var det längesedan jag senast var här. Det har varit fullt upp senaste månaden och jag har knappt varit hemma alls senaste ca 3 v, sov faktiskt hemma för första gången i torsdags på dessa 3 v.
För lite drygt en månad sedan fick min pappa ett träd på sig och krossade höftbenskammen, inte kul, men det kunde ju gått mycket värre. Eftersom mina föräldrar mest är i stugan, så har jag flyttat ut dit tillfälligt för att kunna hjälpa till med att bära ved och skotta snö, har t o m snabblärt mig köra pappas baklastare för att kunna skotta snön. TACK mina kära vänner som hjälpte oss byta till snöskopa!!!
Deta tar sin lilla tid och jag har därmed inte varit hemma och bloggat på länge. Dessutom så jag jag ju opererat ut skrotet i armen, julhandeln har börjat, det har varit skyltsöndag och, ja..... det har som varit fullt upp. MItt i detta så är det dags för ridklubbens luciashow, som jag absolut INTE har tid med men försöker i a f, hopppas att det löser sig med folk som kan hjälpa till och att stackars L, som nu får hålla i det nästa helg (jag jobbar nämligen), får den hjälp som behövs och allt flyter som det ska. Lite stressad känner jag mig över allt detta...


Igår var jag och min andra hälft på julbord med mitt jobb, jättekul! God mat och trevligt sällskap. Kändes lyxigt att bli bjuden på detta, har varit på ett julbord tidigare, men det fick man betala själv. I Irland är det ju Christmas Parties, roligt men dyrt (man bjuds inte på det av jobbet). Maten är ju lite annan och man har smällkarameller med en fånig hatt i, en liten plastgrej (t ex en ring) och en gåta eller en rolig historia.
Nu är det roliga över, men jag gillar julen som helhet, så än finns mycket att glädjas åt. Jag har inte pyntat hemma just något än, får se om jag hinner, men klapparna är klara, julgranen sitter uppe på garagetaket hos föräldrarna, jag har gjort lite julkort och har planerat in vad jag ska baka innan jul (bl a en jättegod julkaka med dadlar och valnötter från Irland- recept kommer). En pressylta ska också hinnas med.


I eftermiddag ska vi rida ut, ska bli jätteroligt, jag har bara ridit 1 gång sen operationen, och det tog på krafterna.
Sen är det genrep för luciashowen och efter det drar vi till Umeå. I morgon är enda dagen innan jul jag är ledig så jag kan åka och julhandla lite (mest åt mor och far, men även lite åt mig själv!). Tisdag kl 12 börjar jag och jobba igen, så det blir en snabbis.

Hmmm, bloggen verkar leva ett eget liv när det gäller radbrytning.. fler som har samma problem?


Nu är det nog bäst att jag gör mig klar inför dagens övningar... Lev och Må!