Lazy

2007-02-27 @ 09:54:57

Efter en lugn helg i stugan är man åter i "vardagen", kanske inte så stor skillnad när man är hemma hela dagarna, men det är skönt med miljöombyte. Vädret var inte direkt så man jublade, men istället kunde jag sitta framför en kamin och läsa en bok, inte dumt.

Skulle behöva röja lite här hemma, men känner mig mer sugen på att titta på DVD´n "Beyond River Cottage". Hugh Fernely-Whittingstall är en hejdlöst rolig och underhållande matskribent som bestämmde sig för att prova på small-holding (självhushållning). Inte på heltid, by all means, men ett intressant projekt som växte till flera säsonger i TV, böcker, ett företag och att han själv flyttade ut med familjen till landet.


166236-24
Bild: River Cottage


Just ja, bäst betala räkningarna, tänk om man kunde vinna pengar sådär bara... då behövde man ju inte bekymra sig för sånt alltför mycket.

Tittade på att ansöka till polishögskolan, men det gick inte p g a att jag bara läst 2 år svenska... Vi läste 3 år på 2 år, men det syns ju inte på betygen tyvärr, hade dessutom toppbetyg. Jag hade sökt om jag kunnat, att vara socionom i botten är inte dumt som polis. Som liten vill jag jobba som ridande polis!

Sitter med en mycket trött kisse i knät, Nitzer var ute en massa i helgen och då blir man lite trött. Bar in en mus och la på mattan, vilket i sig inte var SÅ uppskattat,  men det är ju bra att han tar dem!
Dags för lite mer fika.

Senare idag kommer nog ett recept på laxlasagne med Philadelphiaost, håll ögonen öppna!

Tuna in tomatosauce

2007-02-23 @ 16:12:28

Dagens middag är något som kom till av en slump när vi bodde i Irland... Vi höll på att flytta till ett nytt hus och hade inte så mycket ätbart i skåpen då hälften av grejorna var kvar i andra huset. Dolmioa pastasås och en burk tonfisk i vatten grävde vi fram och ser man på, det blev så gott så vi har ätiti det flera gånger sen dess.
So, here's to all of You  back in Ireland!
Sláinte!

Tonfisk i tomatsås

1 burk Dolmio pastasås eller egen hemmagjord sås (recept kommer en annan gång)
1 burk tonfisk i vatten (delfin-vänlig)

Värm såsen, häll i tonfisken, låt allt bli varmt.
Servera med pasta eller ris, sallad med fetaost, riven parmesanost, oliver (kan läggas i såsen), vitlöksbröd och ett glas gott vin (förslagsvis ett riesling)

ENJOY!166236-23
Bild: Wikipedia

Softa i stugan

2007-02-23 @ 15:57:36

Helgen kommer att spenderas i föräldrarnas fritidshus ca 1 mil härifrån. Det ska bli skönt med miljöombyte för både oss och våra katter. Nitzer älskar att var ute, springer ut och in dagarna i ända, medan Lussekatten tycker det är kul... ett tag... om det inte är för kallt... och blött.
Hon tycker det är lite läskigt att gå in, så istället för att komma in i värmen när hon fått nog ligger hon och trycker i en brädhög. Jamar lite när man ropar, kommer ibland ända till dörren, men nej, in vågar hon sig inte. Det har blivit bättre, så jag hoppas hon kommer in så fort hon fryser denna helg.

I helgen blir nog mest läsa, gå promenader, fixa lite smågrejs och ta det lugnt. Jag hoppas det inte blir så kallt men att solen ändå skiner. Eventuellt ska jag be om hjälp att hämta grannens sadel så jag kan byta stigläder, stigbyglar och sadelgjord på den. Det är en gammal manskapssadel som kommer att hålla länge till bara man sköter den. Blir nog lite putsning också.

Längtar så tills jag kan börja rida igen...  men det lär ju dröja. Iofs världsliga ting, men ändå.

Såg förresten att Dorotea Ridklubbs hemsida uppdaterats och fräschats upp. Det enda tråkiga i det hela är folk som skriver saker i gästböcker utan att lämna kontaktuppgifter, visst vill vi ha en uppdaterad hemsida, men om inte folk ens kan skriva ut vad de menar samt en mailadress och namn, ja, vad ska man då tro om det hela? Känns lite oseriöst och trist.
166236-22

Bild: Mims

Tack Hennes och lite socialpolitiksfunderingar!

2007-02-22 @ 17:38:55

2 nummer på raken har det varit bra kuponger med tidningen "Hennes". Förra numret fick man en fullstor flaska med Natusan Holiday Skin och denna gång fanns det en kupong i tidningen på gratis hårfärg. Inte dumt!  Annars är det ju oftast saker man inte vill ha eller att det bara gäller på en affär som inte finns där man bor (så var det iofs med Natusan, men var precis i Umeå).

Fortfarande kallt, känns som det aldrig tar slut. Ska laga en gryta till middag, bruakr var gott när man känner sig frusen. Har inget recept att gå efter utan tar vad jag råkar ha till hands, det brukar bli bra i slutändan.

Fick min första utbetalning från Försäkringskassan idag, oväntat snabbt, men var för januari hela 6400 kr... hur de kan tro att man är sjukskriven frivilligt är ett mysterium. Lite pengar i börsen och man får inte göra någonting, även om man kan. Risken att man blir folkrädd är ju överhängande om man bara ska sitta hemma på en stol och inte göra någonting överhuvudtaget. Med en räkning på CSN på 4200 kr så är det bara att inse att sambon får stå för det mesta denna månad.  Efter räkningarna  är betalade kommer jag att ha  -1800.. kul va? Nu sitter ju inte jag i båten för det, jag tänker bara på alla med låg inkomst,  barnfamiljer och ensamstående... och är glad att jag för närvarande INTE arbetar som Socialsekreterare, för får folk inte pengar från FK ( p g a konstiga beslut) eller har underskott p g a bidragens storlek hamnar de ju där förr eller senare. Vi har det förvisso mycket bättre än många andra länder, som t ex  Irland, men vi vill ju se oss som föregångare och i fronten för välfärdssamhället som sådan. Deprimerande.. tror jag ska bläddra kataloger och titta på allt fint man kan köpa, det är ju i a f åt skogen och titta kostar ingenting.
Ni där ute som kämpar på med sjukskrivningar, låg inkomst och socialbidrag- ni gör det bra, och en stor APPLÅD till er!


Dags för lite middagsplanering!

Yet another day.

2007-02-20 @ 15:32:47

Det är inte mycket på gång för min del just nu, så snälla muntra upp mig lite! Pank, inget att göra, kallt ute (fast soligt)... vad gör? Är inte inspirerad till någonting.Mjäääk.

Näe, kolla in hippson för lite förslag på ridlektioner och La Redoute så jag kan sukta efter lite kläder (se bl a gårdagens blogg) som jag i många fall inte behöver och i alla fallen inte har råd att köpa.

That's all folks! Cheer me up!

Med ett glas vitt vin..

2007-02-19 @ 19:44:19

..i näven och en katt i knät känns det inte så dumt. Min bloggfrånvaro beror på att jag varit och tittat på VM i Åre, så nu har jag sett både Stenmark, Krisaj och Wentzel, skidåkare som man växte upp med. Kommer ihåga att jag tyckte att Andreas Wentzel var snygg, de  flesta var sig lik, om än äldre och eventuellt något kilo tyngre eller två.

Det var kul att göra något annorlunda och bra att reka lite inför mina ansiktsmålningsjobb som jag kommer att ha uppe i Åre.
De jag bodde hos såg jag inte till så mycket, men det var trevligt att ha en ordentlig säng att sova i. Mannen i huset är från England, så lite engelska fick jag prata, jättekul. Trevlig familj i vilket fall som!
Nu är jag i alla fall åter, det är roligt att vara borta men skönt komma hem igen. Det tyckte katterna också, då min sambo är borta på jobb i veckan.
Åkte förbi Östersund på hemvägen och tog en tur till Lidl, en affär jag saknar från Irland, så jag köpte lite grunx som kan vara gott att hitta. Får nog åka dit snart igen då jag har lite mer pengar.

Fick ett mejl från La Redoute om en undersökning som man fick 50 kr i rabatt på ordern om man var med i, jättebra! Kollade litepå deras sida och hittade denna jacka som ser både snygg och varmt i. Vill ha den i svart, får se om det blir en framöver. Nu var den i tjockt ylle och våren närmar sig, men jag är så frusen så det gör inget.
166236-20


Oj vad pömsig jag blev att vinet... ska nog kolla in tv:n lite och sen gå och läsa lite Elisabeth George.

166236-21
Bild: Cdon


Gonatt och glöm inte lämna ett lite avtryck!

Härligt att vara tillbaka...

2007-02-13 @ 16:08:40


..på jobbet. Det kunde man ju inte tro att man skulle säga! Har börjat arbetsträna 2 timmar 2 dagar i veckan, känns bra och jag skulle gärna jobba deltid 2 timmar varje dag, men än verkar läkaren benhård vad gäller det.
Tyvärr går 2 timmar så fort, man hinner inte mycket. Har gjort en power point-presentation idag, första gången jag arbetar i det programmet., sen blev det lite orderhantering och beställningar av kontorsmaterial.

Imorgon blir det en resa till Östersund, ska vara sällskap åt en kompis som ska på ATG-kliniken med 2 hästar. Det är ju ett sätt att tillbringa Alla Hjärtans Dag.
Vad ska du göra imorgon?


166236-19

Schysst att äga...

2007-02-12 @ 18:19:39

 1. Digitalkamera, Panasonic   alternativt en digital systemkamera
 2. MP3-spelare
 3. Bättre hälsa
 4. Badtunna
 5. Marian Golds soloskiva So long Celeste
 6. Hus med trädgård
 7. Ansiktskräm som verkligen fungerar
 8. Stort resekonto så jag kan hälsa på mina vänner i Irland och på andra ställen i världen 166236-17
 9. Semesterbostad i varmt land
 10. Engelska kanaler såsom BBC och Discovery home and leisure
   


Inte illa...

2007-02-09 @ 10:26:38

...here you will feel completely at home..


in a Mansion

Så här är det visst tänkt att jag ska bo... här kan du kolla ut din boning. Sidan trillade jag över hos Nina på Johansgården.
Det ser ju trevligt värre ut, men kanske lite kallt på vinten, kommer ihåg hur det var i vanliga hus i Irland "vintertid".

Idag ska jag färga håret klart, blekte det igår så idag är det dags för det blå. Sen måste jag packa ihop lite grejor, tvätta lite kläder och plocka ur lite ur bilen.

That's that and that's it! Over and out.

Förkränkningskassan

2007-02-08 @ 17:19:28

..finns det en sida som heter. Där kan man få hjälp och stöd av andra som slåss för sina rättigheter mot försäkringskassan. Du hittar sidan HÄR. HIttade sidan på rospinglans blogg och förmedlar den vidare här.

Har du också haft problem med FK? Lämna gärna en kommentar!

166236-16

Jädrans Försäkringskassan

2007-02-08 @ 16:11:48


Jaha, då var det bara att sluta att ha ett liv som sjukskriven....
Skulle ha börjat en spanska-kurs via studieförbundet vuxenskolan, men p g a att jag är heltidssjukskriven får jag inte göra någonting alls. 
En sak att jag inte kan jobba heltid, eller ens deltid just nu, har just fyllt i papper för arbetsträning, men sitta på rumpan och kolla i en lärobok?  De borde väl uppmuntra en till att försöka komma tillbaka så fort som möjligt? Jag kommer att jobba på att få börja deltid så fort läkaren tillåter, men om jag ska sitta på en stol och inte göra någonting kommer det ju att dröja ännu längre innan jag kan återgå till jobbet.
Deprimerande kan man minst sagt säga att det är. Jag tjänar ju inga pengar på att läsa spanska, inte
heller på vulken, som jag nu inte heller får gå.
Fattas nu bara att de tar ett beslut att jag INTE kan få ersättning för att min arbetsoförmåga INTE är 100%.
Det var ju en himla tur att jag blev tipsad om att kolla upp det. *tack för det!*.
Sitter även som ersättare i kommunfullmäktige och i Kultur och utbildningsnämnden, det verkar inte heller gå att vara med på. Vad less man blir.
166236-14

Hittade en rätt ok top på Yria. Ok pris också, inte så ofta kombinerat med något man kan tänka sig.
Jag är lite svag för medeltidskläder, hittade en kappa som såg schysst ut på Urda. Ser varm och skön ut.
Näe, dags att göra lite nytta... lite björnbär först, sen förbereda middag och hårfärgning. Mitt blåa hår ser verkligen skabbigt ut just nu och sen måste sambons ränder fixas till...

Tack Ellos...

2007-02-07 @ 14:40:20

för rabattkupongen på 200 kr... men om det nu skulle vara en födelsedagspresent, varför måste jag då handla för 600 kr EFTER rabatten dragits... lite snålt. Inte för att jag inte hittar saker för 800 spänn, piece of cake, men jag har inte råd att handla för så mycket.

Kylan börjar dra sig tillbaka, efter -22  och soligt i morse till -15, lite mulet och lätt snöfall. Man kan ju hoppas det blir ännu mildare tills fredag när vi åker till Skellefteå på kurs.

Igår var det återigen dags för ridlketioner. Trots -26 dök alla barnen upp. De fick leda varandra på en häst och de var alla jätteduktiga, manöverade mellan och över bommar, travade och gjorde volter. Till vuxenlektionen kom bara en, min ridlärare som jag red för förra terminen. Vi har en liten vuxen grupp och han rider med på sin häst vilket är jättebra för mig som inte hållit på så länge. Vid behov kan han hjälpa till, förklara och korrigera.
Det blev lite serpetiner och galoppövningar, hästen är ung så det handlar mycket om att bygga upp styrka och balans. Får hoppas på bättre väder nästa vecka så fler kan komma.

Oj, vad klockan går, ska förbi på jobbet en liten sväng, så det är bäst att göra sig klar. Inviger halsbandet jag gjorde igår, har tyvärr ingen kamera då kan inte lägga upp något foto.

-22 och soligt

2007-02-06 @ 12:13:01

..ingen dum kombination om man är inomhus...
Gruvar mig lite för kvällens ridlektion, det är lite kallt att stå i ridhuset och hålla lektion, men antingen får jag hoppas på kallare så det ställs in, eller varmare så jag inte fryser så mycket.

Gjorde en deprimerande upptäckt igår.. inga pengar på kontot och februari har bara börjat. Tur det är en kort månad, men å andra sidan har jag bara sjukpenning och i slutet på denna månad ska jag betala 4200 kr till CSN..... CSN verkar tro jag tjänar storkovan... får nog ta och fylla i ett papper om ändrad inkomst, jag kan ju komma att vara sjukskriven länge till.

Ser fram emot helgens VULK i Medlefors, Skellefteå, men gruvar samtidigt, det är ju mycket som ska hinnas med och jag är inte på topp just nu. Sen skulle vi ha en kurs innan denna träff, men vi har inte kommit igång än p g a mitt armbrott, men det får de ha förståelse för. Medlefors Folkhögskolas lokaler är jättefina, de har hög hotellstandard på rummen, pool, ljusterapirum, god och nyttig mat... synd man inte får vara där oftare.

Just ja..Grim Fandango fick jag inte att funka igår... inget ljud och det hänger sig ibland.. fattar ingenting, får väl läsa i mig lite mer på det, är dökass på spel.

Grim Fandango

2007-02-05 @ 11:32:06

Grim Fandango ...äntligen är det spelet installerat på datorn! Ska bli kul prova spela, ser grymt ut! Har en massa andra saker att göra idag, så det får bli en kort provomgång. Städa undan lite, laga mat, gå till sjukan och få min handled kollad samt en liten tur ut till ridklubben.

Helgen spenderade  jag till största delen i stallet, vi har hållit på med sadelkammaren i omgångar och nu håller jag på att färdigställa en väggmålning. Inte helt lätt måla stort på en vägg. Hästen blev lite liten, men det är inget att göra  åt. Lite roligare ser det väl ut i a f. På lördag e m ansiktsmålade jag på ett barnkalas- jättekul, senare på kvällen blev det planering att ett annat kalas som kommer att vara till helgen. Temat är sjörövare, min kompis har vilda planer som vi ska förbereda det sista under veckan. Tyvärr är jag borta till helgen, ska på VULK i Skellefteå, det skulle ha vait kul komma på kalaset, för det kommer bli ett att minnas!!

Dags för lite Fandango, men först en charity click donation- donera pengar via ett klick, gratis för dig, klirr i kassan till olika välgörenhetsorganisationer via reklam från företag.

Fredag igen...

2007-02-02 @ 10:52:09

..veckan har gått rätt fort eftersom jag stannade i Umeå t o m tisdag. Helgen kommer att tillbringas i stallet en hel del, så avsluta en väggmålning som jag påbörjade i höstas och sen ska där fixas och donas i största allmänhet.

Har börjat lite förberedelser för scrapbooking, hade tänkt göra ett album om tiden i Irland, så det gäller att leta reda på allt material jag tänkt använda. Eftersom allt är i konstant kaos vad gäller pysselgrejorna så har jag köpt fula kartonger på Clas Ohlson som jag klär om med omslagspapper, stämplar vad som är i boxen på en gammeldags adresslapp och vips ser kartongen roligare ut.


166236-12


Idag skiner solen och det är +1 ute, så det ser härligt ut ute. Jag är lite daring och har kjol idag, ska snart gå upp med lunch till sambon som är på jobbet, så det är väl bäst att göra sig klar.