Svart svart svart- RETRO

2007-01-31 @ 20:00:48

166236-11

...I like


La Redoutes vinterkatalog hade många spännande och roliga kreationer, tyvärr över budget och i många fall i stilar som jag inte ser riktigt klok ut i (om jag nu någonsin gör det! :) ), men i alla fall.
Tänk att få gå på balen.... insvept i en slängkappa med en vacker klänning under! Sommarens känns betydligt mer Jessica Simpson fjortis, men några godbitar kan man ju hitta även i den katalogen. Vissa kläder från vinterkatalogen finns ju också kvar.

Grillade kronärtkockshjärtan...

2007-01-31 @ 19:20:19

...från Ridderheims visade sig vara en riktigt hit. Köpte lite på vinst och förlust men jag kommer garanterat att använda mig av det fler gånger. Snurrade ihop en röra som jag åt med bönsalsa (inte heller dumt, och direkt från en brik-förpackning) och stekt, cajunkryddad köttfärs.

Så här gjorde jag:

1 hackad schalottenlök
1 hackad stor vitlöksklyfta
några grillade kronärtkockshjärtan, grovhackade
2 hackade färska champinjoner

Stekte i rapsolja med lite av kryddoljan som kronärtskockorna låg i.
Värm upp lite bönsalsa
Stek lite köttfärs i rapsolja, krydda efter behag (jag använde cajunkrydda från ÖB)
Servera med liten sallad gjord på cocktailtomater, romansallat och skivad purjolök, strö över lite riven parmesanost och brödkrutonger.


166236-10


Smaklig måltid!

Vill ha!!!

2007-01-29 @ 20:13:29

166236-9

Har varit och tittat på en kamera. Inte lätt veta vad man ska köpa, jag har inte råd att köpa en digital systemkamera och jag vill ju dessutom gärna ha en liten och lätt sak som jag  kan ta med när jag ansiktsmålar.
Denna verkar rätt ultimat, 5 cm närgräns, skakstabilisator, liten och lätt. Det är en Panasonic DMC-FX01 eller 07. Har någon erfarenhet eller tips? Den kostar 2990kr och det är rätt mycket pengar för mig, så jag vill ha något som är bra och användbart.

Gått på stan hela dagen, jobbigt men kul. Handlat en del, bla tyg och skumplast till en sänggavel, tyg i illrosa och grönt till en ansiktsmålnngsskylt, kavaj, papplådor som ska kläs om med nytt papper till bokhyllan samt 2 polotröjor. Lite ångest men det mesta var sånt jag behöver.
Skylten vi har till ansiktsmålningen just nu är av vaxduk, alldeles för tungt för pop-up tältet. Jag hoppas att en tygskylt av svart ormskinnsliknande vindtyg med rosa och gröna bokstäver ska synas!!! Nu ska den bara göras, inte ett helt lätt företag med mer eller mindre bara en hand att jobba med.

Ja, då var det väl bara att ta det lite lugnt, läsa senaste numret av Kreative Kvinnor, en jättebra pyssel/handarbetstidning, kolla lite DVD (Session 9, en bra film tycker jag) och ta en öl.
I morgon måste jag ta beslutet om jag ska köpa ridhjälm på rusta och kamera på expert. Sen bär det av hem till Dorotea igen, via pysselaffären i Vännäs.

Kallt överallt

2007-01-28 @ 10:09:57

Jaha, så var man i Umeå då. Trodde man åkte till varmare breddgrader men ack så man bedrog sig. -8 och blåser småspik. Men det var igår det. Idag är det -15 och vindstilla, antagligen skönare väder än igår trots att det är kallare.
Blev inget Bishops Arms, blåste för kallt för att man skulle vilja gå/vänta på en buss ner till stan. Hemmakväl med god mat och lite vin istället, inte fy skam. Inte mycket shopping blev det, ett linne på H&M och 3 engelska pysseltidningar på Press stop. Tittade på en ridhjälm på rusta, men kan inte bestämma mig för om de sitter skönt eller inte.
Idag blir det ICA-Maxi och Överskottsbolaget *s*.. blir inga större investeringar, väntar med handling tills i morgon, då är det mindre folk i farten och förhoppningsvis inte lika kallt.
En tur till svärfar som ligger på sjukhem blir det, han ska klippas. Nitzer, en av våra katter får följa med , kommer säkert att uppskattas!

Snygg klänning..

2007-01-26 @ 13:51:50

Snygg klänning..

... som jag skulle köpa om jag bara hade haft råd...

Irlandsblogg och tacopaj.

2007-01-26 @ 11:29:44

Fredag... som att det skulle vara något speciellt när man är hemma alla dagar i veckan...
Åker till Umeå ikväll, det är väl höjdpunkten. Vill ha en kamera, men de kostar ju så mycket, ska kolla på det i a f. Köpa stav till min tungpiercing, kolla på H&M och Lagerhaus, sen får jag se. Lite ansiktsmålningsfärger skulle också behövas. Yeah yeah.

Vädrets makter är verkligen outgrundliga... - 25 som blev - 8 som blev isande snöstorm och -1,5 grad. Nu är det -4 och strålande sol. Hoppas "värmen" håller i sig, så bilen inte blir så kall i helgen.

I min tristess har jag nu börjat en irländsk blogg, får se hur det går med den saken, skulle ju vara roligt komma i kontakt med lite folk därborta.

Tänkte delge den som nu råkar orka läsa min blogg ett jättegott recept på tacopaj som jag fått av min kompis Malin. Gott fredagssmaskens...

Maggans tacopaj


250 C  7-10 min

RÖRA:
2 burkar creme fraiche
ca 2 msk majonäs, smaka av
½ hackad lök
1 krm peppar (svart eller vit)

DEG:
4 dl vetemjöl
50 g margarin
2 tsk bakpulver
(lite salt)
1½ dl mjölk

ÖVRIGT:
800 g köttfärs
2 påsar tacokrydda
hackade grönsaker (tomat, gurka, gul paprika)
riven ost,
tacosås

Blanda vetemjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt bakpulver, ev salt och mjölk, knåda till smidig deg. Tyck ut i en form och grädda i 250 grader i 7-10 min, tills gyllenbrun.

Stek köttfärs och tacokryddan.

Gör röran, smaka av med peppar och majonäs.

När pajbotten är klar; bred ut riven ost, köttfärs, fördela röran över pajen samt grönsakerna. Servera med valfri tacosås.

God varm som kall. Observera att pajen inte ska gräddas något mer!

SMAKLIG MÅLTID




Näe, dags att klä på sig ordentligt, ska kolla om jag kan köra bil eller om växelhanden inte vill vara med. Då blir det jobbigt ta sig till Umeå. En sväng på biblan blir det också, sak långa en bok om HTML.
Far i frid

LONDON....

2007-01-24 @ 17:26:12

...är visst min stad enligt denna sida  

 You Belong in London
A little old fashioned, and a little modern.
A little traditional, and a little bit punk rock.
A unique woman like you needs a city that offers everything.
No wonder you and London will get along so well.


Finns många olika test att göra på denna sida, som t ex  om South Park.

Kaffe och hemsidespyssel

2007-01-24 @ 16:42:17

Ännu en kall dag med -25, när skadet ta slut på kylan för den här gången?

Ja, vilket kaffe är godast var ju frågan igår. Jag gillar kokkaffe och filterkaffe, gärna köpt i kaffehandel. När jag var i Irland blev det mycket Nescafé, så det är helt ok som latkaffe, men på Tesco hade de ett kaffe för brygg/filter från Kenya som var supergott, det kan jag sakna ibland.
Gevalias nya kaffe , 1888 eller vad den nu heter är inte dum, både frystorkat och för filter. Frystorkat är perfekt när man är ute och ansiktsmålar, varmt vatten och lite pulver är det man behöver. I och med att man har rent vatten i termosen kan man ha med sig tepåsar, cappuccino, pot noodles etc som omväxling under dagen.
Guld Robot

Förmiddagen och delar av eftermiddagen ägnade jag tillsammans med Jenny från ridklubben åt Dorotea Ridklubbs hemsida. Uppdateringar och korrigeringar som borde ha gjorts för länge sedan, men det gäller ju att ta sig tid och sätta sig ner och kolla igenom hela sidan. Vore kul fräscha upp hela sidan, men det kanske blir det med så småningom. Har du bilder från DRK? Maila dem till oss så lägger vi ut dem på hemsidan!
Nikiel
Här ovan ser ni min favvopålle, Nikiel, en polsk Konik

Ja, då var det väl dags förbereda för klädtvätt och middag....

SIMMA LUGNT (förfrys inte nästippen i kylan)

*iiiihhhhhh* -30 C

2007-01-23 @ 08:59:57

..om var det kallt igår så är det än kallare idag. -30 är ganska kallt, framför allt när man inte är van, vi har ju haft ovanligt vamt i år med plusgrader och regn stora delar av vintern. Det är bara Borgafjällen som haft någon snö att tala om.  Vi brukar ju ha ordentligt kallt normalt sett, men då i etapper, så när det nu slog om lite tvärt så är man helt enkelt inte van.

Idag blir det ännu mer kläder på innan man går ut, ska hälsa på jobbet, då chefen från Stockholm kommer upp idag. I övrigt blir det en innedag, ska försöka plocka undan lite kläder, allt går så otroligt långsamt med en hand *suckar*.

Jag tittade igenom mina ansiktsmålningsböcker, det börjar vara dags att förnya utbudet som jag har när jag är ute och målar. Så fort armen blir bra ska jag attackera någon väns barn och måla både nya och gamla målningar, då vissa bilder skulle behöva tas om. Skulle behöva en kamera så bilderna blir bra Clas Ohlson engångskamera är ingen hit! Beställa färg måste jag också, lite gruvsamt då de är rätt dyra och svåra att få tag på.

Liten Fladdermus-tjej


Näe, dags för lite kaffe och rostat bröd... Vilket kaffe är godast? Kok/brygg/filter/perculator, Gevalia/Classic/Löfbergs/Nescafé/från kaffehandel/Zoegas/Illys etc?
Imorgon sägger jag mitt i den saken.

*hurven*

2007-01-22 @ 16:46:20

Kallt idag, -25, så det blev *mycket kläder på* idag när jag skulle till jobbet och hämta en bok om InDesign. På vägen hem svängde jag förbi Nennaz och hämtade upp en grön pullover från Soya, hoppas den kommer passa som jag tänkt. Men ALDRIG att jag skulle kunna använda den med vit skjorta och vita byxor *urk*.

Igår var det styrelsemöte för ridklubben, gick rätt så fort, blev lite planering kring western-workshop i mars och årsmöte med fest i februari. Party party, om än litet.

Till helgen blir det Umeå och förhoppningsvis Bishops Arms, om det inte är allt för kallt. Lite Youngs Double Chocolate och Guinness *mmmm*.
H&M here I come... fast jag brukar inte hitta något när jag verkligen letar kläder. Lite Clas Ohlson och sen så har helgen gått. Just ja, en vardagsrumsmatta på Rusta var det tänkt... eller Jysk. Sen blir det till att snåla, har ju bara sjukpenning just nu.

Dags börja förbereda middagen... Chicken fajitas.

Lördag och kallt

2007-01-20 @ 10:18:29

Jahaja, då var det lördag, fast som sjukskriven är ju alla dagar som lördag *s*. Kallt är det också, -15. Blir täckbyxa på idag, ska hämta ut paket från Haléns- spännande, kommer knappt ihåg vadjag beställde mer än en kavaj.

Igår var jag till Umeå på sjukgymnastik. Ny skena, nya övningar och mer väntan. Måste få upp rörligheten i handleden och så måste armen läka helt innan man tar ställning till en omoperation. Tydligen är det bra att sitta vid datorn, tränar upp fingrar och arm. Försöker tjata mig till arbetsprövning någon timme i veckan, får se vad Fk säger.

Ska plugga lite InDesign här hemma, lite exciting måste jag säga! Ger mig något att göra innan jag får börja jobba igen. Sen har jag även anmält mig till en spanska-kurs, kan ju vara kul kunna mer än hur man beställer en öl *s*.

Dags för lite kaffe!

Trött...

2007-01-18 @ 18:15:26

var  vad jag var imorse, inte för att jag MÅSTE kliva upp en viss tid eller så, men lata sig hela dagen är ju dumt, så vid 10 var det nog med sovning.
Lyckades färga håret i morse, så nu är det blått och fint igen, synd bara stt det är så svårt att hitta en bra frisör....

Öm i halsen efter gårdagens äventyr, men det gå ju över. I morgon blir det sjukgymnastik i Umeå, hoppas verkligen att jag får börja köra bil nu samt börja jobba deltd.

Hade jag inte haft sönder armen så skulle jag ha haft ridlektion idag med min nya instruktör, saknar det verkligen, var ut i tisdags för att träffa "mina" elever och man blir så sugen på att rida. Som tur är har jag fått hjälp med lektionerna tills jag kan hålla dem igen.
Hittade snygga ridbyxor i Hööks, de mörkare av de 2. Har ju redan besällt rutiga i Börjes som är helskodda. Dessa är tyvärr tygskodda.


Ikväll blir det översättning av lite saker till engelska, koka musslor (hittade färska på konsum *yummy*), räkmacka och kanske ett glas vin. Köpte förresten en kjol idag, ska bli kul när man kan börja få på sig strumpbyxor igen så man kan ha den (inte helt lätt ta på sig strumpbyxor men en hand).

Brun hund

2007-01-17 @ 17:25:53

Brun hund

En liten bild i brist på annat

Usch då....

2007-01-17 @ 17:22:29

Är just hemkommen från Lycksele och en gastroskopiundersökning. Huvaligen, inte roligt, men nu är det gjort.
Fyndade lite på jysk, ridspö 5 kr, grimskaft med panikhake 5 kr! Annars mest småplock... mössa (kan behövas, är -7 ute), lite pysselgrejor, fick en hallmatta av mamma och pappa samt köpte panelgardiner för hela 75 kr.  Alldeles lagom.

Så, vad ska man äta till middag idag då? Är rätt hungrig, fastade ju idag, åt lite lunch efter undersökningen, men nu är man ju öm i hals och mage. Hmmm.. nudelsoppa kanske. Vila först, mat sedan.

To be blue or not to be...

2007-01-16 @ 11:56:51

.. börjar akut behöva färga mitt hår igen... den blå färgen börjar bli lite skabbig...  får se om jag kan få till det på egen hand eller om jag måste be sambon om hjälp.

Idag skiner solen som bara den, fast det blåser en del. Ska ta mig en promenad till Vuxenskolan, ridklubben ska ha en kurs med eleverna och vi ska kolla vad för material det finns.
Har  mailat börjes i tingsryd, deras internetshop ligger nere, men maila ordern gick bra, så snart har jag nya ridbyxor... blårutiga sådana.

I morgon ska jag till Lycksele lasarett för en gastroskopi... überkul- not. Men det ska bli skönt få det gjort, har blivit uppskjutet 2 ggr,först p g a att jag låg inne med mitt armbrott och andta ggn för att läkaren inte kunde. Fastande från 24 i natt.... mmmmm vad hungrig man kommer vara. På fredg blir det sjukhuset i Umeå, 23 mil bort, för lite sjukgymnastik av arm och hand... Party hela veckan med andra ord.


Dags för lite lunch.. fläsklägg och rotmos *yummy*

Åter i civilisationen

2007-01-15 @ 20:06:49

Ja, då var man tillbaka i "storstan" efter 3 dagar på "landet"... skönt att bara sitta framför en brasa och läsa. I morse drog en mindre snöstorm över oss, men inget att jämföra med södra Sveriges blåsväder.

Måste dock förundras över alla gnällspikar som finns.  Att inte ha ström är inte kul, men sitter man i en lägenhet nära stan eller i en villa som kanske t o m har en vedkamin tycker jag att man ska ta det lilla lugna. Det är inte -20 och snöstorm, vi behöver inte svälta och knappast frysa ihjäl. Att vara utan ström 1 dag eller så kan vara besvärligt, men inget de flesta dör av. Tänk på sjuka, äldre, folk  som bor ödsligt,  eller, ännu värre, inte har någonstans att bo, räddningstjänstens personal, elbolagens som måste röja träd under svåra förhållanden, hemtjänsten, bönder.... sätt allt i perspektiv!  Varför ger man sig ut om man absolut inte måste? Elbolagens folk måste ta hänsyn till att säkerheten går först, vilket kan innebära att man får vänta lite extra på  att få tillbaka strömmen.
Klart det är viktigt med en säker elförsörjning, men hur det ska prioriteras bör tänkas över liksom vilka områden dom ska röjas först. Att vara utan el en längre tid, då blir det förstås mer besvärligt.
Tro inte att jag inte hyser medlidande, men lite måste man tänka sig för när man yttrar sig. Dra lärdom av vad som var största problemen och var förberedda så gott det går nästa gång det händer.

Nog om detta. Har idag lyckats tvätta kläder samt gå förbi jobbet för att skriva ut manualen för CRM, det nya datasytemet vi har skaffat till jobbet. 126 sidor på engelska borde hålla mig "busy" någon dag eller så.
Hur jag ska fördriva resten av veckan vette fanken.. men det löser sig.

Let it snow, let it snow...

2007-01-12 @ 10:56:49

..let it snow. "Bara" -7 och ett lätt snöfall.... inte dumt. Gardinerna är uppe utan att jag trillat och brutit något mer, skönt. Nya lampor i fönstret vore inte dumt... lampor i taket vore inte heller dumt *s*.

Dagens övningar:

  • stretcha fingrarna (senorna i handen har blivit för korta)
  • packa ihop lite grejor, ska till stugan (stort timrat hus *s*)
  • packa in katterna i sina burar, för de ska också med
  • sortera lite kort till mitt scrapbooking project om Irland
  • njuta av att sitta framför en brasa och läsa en bok
Om inte armen varit i paket så hade besöket i stugan inbegripit en ridtur på grannens nordsvensk, men sånt får vänta tills senare i vår/sommar.

Oj, bäst lägga på ett kol så jag hinner med allt innan mor och far kommer och hämtar mig (kan inte köra bil än, då jag inte kan växla med handen).

Nya kataloger....

2007-01-11 @ 22:24:21

...är ju aldrig fel när man sitter hemma och inte kan göra så mycket.
La Redoute och Haléns damp ner idag, det tog ju ett tag att bläddra igenom. Tyvärr tycker jag inte att La Redoute var lika bra denna gång. Vinterkatalogen var roligare.. d v s MER SVART. Tja, får se , det blir nog en beställning så småningom ändå.
Har letat en top i brunt till en limegrön "siden"kjol som skiftar i brunt och har en brun tyllkant. Verkar helt hopplöst att hitta något som passar *suckar*. Någon som har tips? INGA volanger eller spets tack!
Just ja, måste beställa lite häst- och ridgrejer i Börjes.. det får bli imorgon.

Tog mig en promenad idag, då det aldrig blev av igår. Sprang på min platschef så vi gick och lunchade på fiket, kul göra något annat och ha lite sällskap. Kallt här idag, -20 *brrrrr*. Liiiite komplicerat att klä sig varmt med armen i stödskena, får inga vantar över handen, så en halsduk fick spela stand-in.  Man inser nu hur mycket enklare det är med 2 händer, bara att klä sig, diska, städa, få tandkräm på tandborsten  kräver sina tricks. Att sen hitta kläder att få över armen.. näe, inte kul.


Resten av dagen har jag ägnat åt att hjälpa en kompis, som ska flytta till Irland, med översättningen av hennes CV. De är rätt fixerade vid tjusiga CV'n med bra referenser. Se på betygen verkar inte så noga.. rätt så lustigt.
Har dessutom fösökt byta gardiner, inte helt lätt med en hand, men köket är inte juligt längre i a f.  vardagsrummet är på gång, sen blir det sängen...

Grim Fandango

2007-01-10 @ 12:41:01

Jo men hej igen.. otroligt att jag kom ihåg att gå hit idag....sitter vid datorn på jobbet hela dagarna normalt sett, så det brukar ju inte bli så mycket dator hemma (sen sitter sambon och spelar WOW  på kvällarna).

Här uppe i norr har vi ju fått lite mer snö nu och solen skiner idag, så jag ska nog ta mig en promenix. Det finns inte så mycket att ta för sig här i Dorotea, så jag går nog på fiket och tar en kaffe all by myself. Trist när man är ledig och nästan ingen annan är det....

Så, varför är jag ledig då?  Jo, just innan jul skulle jag provrida klubbens nya häst. Det gick jättebra ända tills jag skulle prova galoppera. Cudna var inte riktigt med på noterna vad det var vi skulle göra egentligen, så vi fick ta om några gånger. Sista försöket så tappade jag balansen och gled av lite sakta, tog emot med höger hand och Bob's my uncle.... där låg jag i sanden med en arm som inte såg helt rak ut längre. Jag borde inte ens fått ett blåmärke, men föll illa på handen och gjorde kaffeved av benet i armen.
Så flera besök, inläggningar på sjukhus och en operation senare så är jag nu sjukskriven ca 3 månader. Till att börja med kan jag inte heller köra bil, så det är nalta trist just nu. Får se om jag måste opereras igen senare då jag inte kan röra tummen ordentligt.
Roligare jul kunde man ju haft, kom hem den 23:e december, men å andra sidan kunde det ju varit värre med benbrott eller ryggproblem.

Så nu sitter jag och pillar med blogg, hemsida till ansiktsmålningen, läser (se boktips) och glor på TV. Favorit just nu är Ugly Betty och River Cottage Forever
Sen hoppas jag på att få Grim Fandago installerat på datorn, någon som har åsikter/erfarenhet ?

Nu finns jag här!!!!

2007-01-09 @ 18:30:54

Välkommen till min lilla blogg... hoppas du hittar något som intresserar dig.
Skriv gärna en kommentar.


Anledningen till att jag tagit mig i kragen och lagt upp en blogg är att jag bröt armen innan jul och är långtidssjukskriven. Plenty of idle time alltså.

Idag har jag inte gjort mycket.... kollat på tv.... sorterat lite papper.. surfat.
Såg på oprah om förintelsen. Obegripligt att något sådant fortfarande sker..eller kanske inte. Människan måste vara född dum, vi vet vad INTE borde göra, äta etc, ändå gör vi det, varje dag. Skrämmande.

What else?
Laga lite middag, kyckling och sallad, åt mig själv, då min sambo lite hastigt och lustigt åkt till Umeå i jobbärende.Ska slå en pling till några av mina vänner i Irland (bodde där i 3½ år)...  sen blir det Ugly Betty!
Syns imorgon

SIMMA LUGNT