Åter i civilisationen

2007-01-15 @ 20:06:49

Ja, då var man tillbaka i "storstan" efter 3 dagar på "landet"... skönt att bara sitta framför en brasa och läsa. I morse drog en mindre snöstorm över oss, men inget att jämföra med södra Sveriges blåsväder.

Måste dock förundras över alla gnällspikar som finns.  Att inte ha ström är inte kul, men sitter man i en lägenhet nära stan eller i en villa som kanske t o m har en vedkamin tycker jag att man ska ta det lilla lugna. Det är inte -20 och snöstorm, vi behöver inte svälta och knappast frysa ihjäl. Att vara utan ström 1 dag eller så kan vara besvärligt, men inget de flesta dör av. Tänk på sjuka, äldre, folk  som bor ödsligt,  eller, ännu värre, inte har någonstans att bo, räddningstjänstens personal, elbolagens som måste röja träd under svåra förhållanden, hemtjänsten, bönder.... sätt allt i perspektiv!  Varför ger man sig ut om man absolut inte måste? Elbolagens folk måste ta hänsyn till att säkerheten går först, vilket kan innebära att man får vänta lite extra på  att få tillbaka strömmen.
Klart det är viktigt med en säker elförsörjning, men hur det ska prioriteras bör tänkas över liksom vilka områden dom ska röjas först. Att vara utan el en längre tid, då blir det förstås mer besvärligt.
Tro inte att jag inte hyser medlidande, men lite måste man tänka sig för när man yttrar sig. Dra lärdom av vad som var största problemen och var förberedda så gott det går nästa gång det händer.

Nog om detta. Har idag lyckats tvätta kläder samt gå förbi jobbet för att skriva ut manualen för CRM, det nya datasytemet vi har skaffat till jobbet. 126 sidor på engelska borde hålla mig "busy" någon dag eller så.
Hur jag ska fördriva resten av veckan vette fanken.. men det löser sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: