Mellandag

2007-07-24 @ 11:22:52

En sån dag är det idag... Jobbar imorgon och på torsdag är det dags att packa och åka till Fäviken. Så vad göra idag? Jag har massor att göra, men det känns så omotiverat. Tänkte gå på fiket en sväng, hämta min systerdotter och titta på lite hästar, samt förbereda lite inför ansiktsmålningen.
Igår kväll och i morse har jag suttit och klippt ut bokstäver i fluorescerande, självhäftande plast. Orange och knalligt...  och väldigt pilligt. Ska ha dem på stolarna, så jag har suttit och klippt ut "ansiktsmålning!" samt "köstol 1" och "köstol 2". Jag hoppas det sitter, plasten är tänkt att användas på bilar så det vore väl själva den om det lossnar från plaststolar! Jag är ständut på jakt efter bra saker som gör att man syns, så det blir en del snören, tejp kläder och ballonger i knalliga färger.Sitter och klurar på vad för mat man ska ta med. Det måste gå att förvara i rumstemp, då jag ju inte har något kylskåp i tältet!! Det brukar bli makaroner och bacon första dagen (kylbag!), ev grillat som omväxling. Sen är det nudelsoppa och vama koppen som gäller, pastarätter som är "torkad" (finns bl a på Lidl) och någon konserv. I år ska jag ta med en liten burk tonfisk och någon form av tomatbaserad pastasås, typ Dolmio. Blir gott och mättande tillsammans med pasta. Har någon tips på bra mat som inte behöver hållas kall? Man blir ju lite less i längden på samma, och frystorkad mat är så dyr.Igår grillade vi, inte dumt alls, men att grilla på en liten balkong är inte optimalt. Vi har gäster (grannarna, som snart ska flytta) vilket ju var trevligt. Jag vill också flytta, det är ingen höjdare att bo efter Storgatan när långtradare dundrar förbi vid 5.30-tiden på morgnarna med (oftast) tomma släp och betydligt fortare än 50 km/h. Inte gör det saken bättre att det finns ett övergångsställe med gatsten alldeles utanför... Man kan m a o inte ha balkondörren öppen när man kollar på TV, eller ett fönster öppet när man sover. Bara jag visste hur det blir jobbmässigt så är det dag leta något nytt.Oj, klockan går.... lite mer sen frukost.. och sen en tur på fiket tror jag!

SOL!!!!

2007-07-22 @ 10:16:43

Oj, vad härligt, solen skiner idag! Om det håller i sig blir det kanonväder. Idag blir det ev en ridtur, och sen måste jag till stugan och impregnera tältet jag har när jag ansiktsmålar. Det mesta kretsar kring just detta för närvarande. Jag håller på med en hemsida (min sambo är snäll och hjälper mig), nya broschyrer etc. Skulle även behöva en kamera så jag kan ta nya bilder, men det tycks aldrig bli pengar över till någon. En laminatmaskin är också på önskelistan, liksom en bra idé på hur jag ska hänga upp bilderna. Har även tittat på nya tält, men det är ju en investering på mellan 4 500 och 10 000 kr..... Rusta har ett ok tält för runt 800 kr på extrapris, men jag är tveksam om jag kan bygga upp det själv, dessutom är det jättehögt.

image68
Bild: Rusta
Nu är jag ledig t o m onsdag, hoppas på bra väder och att jag får mycket gjort. Sen är det Fäviken till helgen, dit tycker jag att alla ska åka som kan, det är väldigt trevligt och bra standard på det som säljs. Sen finns det mycket att göra och titta på också.

Dags att hoppa i duschen, ska klippas idag, sen blir det lite färgning också- skönt. Har funderat på byta hårfärg till svart, om är enklare hålla efter än blått, men det leder ofta till protester från omgivningen.. så går det när man behåller en färg för länge, folk känner inte igen en utan den!

Ut i solen och njut!

Slut för i år

2007-07-17 @ 11:25:39

Ja, då var Åsele Marknad över för denna gång. Trots att jag fick byta plats på måndagen så var hela marknaden en katastrof. Ingen dag var vidare bra, men lördag var "bäst" och söndagen klart sämst. Jag får se om jag har råd att komma tillbaka nästa år.
Nu ser jag fram emot Fäviken Game Fair, som alltid brukar vara trevligt, om man bortser från fjortisfylllan som var den stora trenden kvällstid förra året, samt Nolia. Så nu är det till att kolla över alla grejor, fylla på, laga och packa om inför nästa sväng.Jobbar halva torsdag, samt fredag och lördag den här veckan. Torsdag ska jag på AF för möte.... men det är ju mest rutin. Behöver pusta ut lite efter marknaden också, även om jag hade lite att göra så sliter det på en att lasta i och ur grejor etc. Men det är tokroligt att vara ute på marknader och mässor! Skulle gärna vara ute mer. Fick ett nummer til en som söker folk som kan åka runt och sälja "foppisar", vi får se om jag ringer honom....Har kollat in små Easy Campers, Combi Campers och Markadstält... men det är ju dyra grejor så det är bara att hoppas att partytältet håller ett år till och att det inte regnar när jag måste tälta.Dags att kolla i nyaste Amelia samt La Redoute, som just trillade in i brevinkastet!

Chill Out!


image67
Bilden hittade jag här

Nyckelpigor och papegojor...

2007-07-14 @ 20:06:46

Ja, dag 2 på åselemarkanden innebar betydligt mer människor men inte så många fler som målade sig. Precis som igår var det många nyckelpigor, men idag fick jag göra 2 papegojor på 2 tjejer, normalt gör man kanske 1-2 per ÅR och på killar. Första nyckelpigekillen också!
En svensexa kom förbi idag (rosa hjärtan på kinden med glitter... de var väldigt snälla med honom måste jag säga!) och igår blev en kille i 35-års åldern målad till tiger, han blev helnöjd och tyckte det var jätteskönt att bli målad, lite som massage för ansiktet. Fick dricks av honom, villket alltid är trevligt. Speciellt nykter var han inte, så undrar vad han tänkte när han vaknade i morse?
inte mycket folk, men väldigt roligt ändå att vara på marknader. Har träffat massor med folk jag känner, allt från bekanta från Irland till min underbara sjukgymnast på hand- och plastikkirurgen i Umeå!
Fint väder idag, soligt största delen av tiden, men imorgon ska det bli regn= dålig dag för ansiktsmålning.

Har hittat shorts med hängslen som jag skulle vilja ha, men det är så korta ben på dem... i stort sett ingen människa passar i hotpants. En Rammstein- eller Nightmare Before Christmaströja vore inte fel, men jag hinner ju inte springa runt på marknaden något.

Alles gott!!

Åsele nästa...

2007-07-12 @ 22:37:01

Ja, då var bilen fullastad med tält, stolar, bord och färger.. i morgon bär det av till Åsele marknad.  Det är bara att hoppas att det blir bra väder, för regnar det mycket så vill ju ingen ansiktsmåla sig.

image66
Så här tjusig kan man bli!!!

Det ska bli spännande att se hur det går; får tältet stå kvar, kommer det hela att gå ihop, har jag en vettig plats där det går få upp tältet? Det är första året jag är i Åsele, så det är lite av ett test.Har haft turen att få jobba en del i veckan. Träffade min gamla personalchef häromdagen och hon hade precis blivit uppsagd. När jag blev varslad så sa jag det; få se hur länge företaget blir kvar, och sanna mina ord, från att ha varit 8 st efter jul, så är de nu snart bara 3.... Men det kan ju svänga, vad vet  man.Jag har faktiskt varit och ridit på en nordsvensk som heter Fjalar 2 gånger i sommar. Kul, men rätt spännande. Jag berättar mer om dessa äventyr vid tillfälle, så håll koll!Nu är det dags för mig att sova om jag ska orka med morgondagen. Sov så gott och kom gärna och hälsa på mig i Åsele!

Jag älskar hösten!!!

2007-07-10 @ 11:00:17

Ellos höstkatalog har just kommit i mitt brevinkast och jag hittade massor med kläder jag skulle vilja ha. Hösten är min favorit-årstid, med frisk luft, varm sol, vackra färger, svamp (och för den delen bär) i skogen, grönsaker som skördas, frukt plockas och regniga dagar som kan spenderas med en bok framför en brasa!
En tjock ylletröja, sköna skor och man är redo för ett höstäventyr!

image65
image63
image64
Allt från EllosNu kommer det att bli hektiskt några veckor framöver. Jag ska ansiktsmåla på Åsele Marknad, Fäviken Game Fair och Stora Nolia i Umeå, däremellan arbetar jag på en affär och ska dessutom hinna uppdatera och hålla efter ansiktsmålningsgrejorna! Vi håller även på med en hemsida, www.ansiktsmalning.se som inte har så mycket information än, men det kommer, samt nya broschyrer, visitkort och tröjor från Vistaprint, som erbjuder gratis visitkort!
Det är mycket nu!!!!!

Ja, det får räcka för denna gång!

Glöm inte paraplyet!

Veckans övningar..

2007-07-02 @ 15:13:24

Som synes är det långt mellan blogginläggen, men till helgen räknar jag med att ha en dator igen.
Sen sist så har jag varit i Lycksele och ansiktsmålat barn (i lördags), arbetat halvtid en vecka samt förlorat en katt...Min "gamla"  katt Missan, fick somna in för några dagar sedan. Hon bodde hos mina föräldrar sen jag flyttade till Irland. Missan var en katt jag "ärvt" av en kompis som skulle få barn och hon var väl en 12-13 år och inte så frisk på slutet, men glad och kelsjuk. Dagen hon togs bort var hon lugn och det verkar som hon ville somna in, hon tog det hela med ro och är nu begravd vid sjön där vi har en stuga. Jobbigt för allainblandade men skönt att det är gjort. Mina andra katter, som inte kom helt överens med henne, vekar på en gång känt på sig att hon var borta, för de är ute och kollar runt i huset som de inte gjort förr, och katten från Irland som är så rädd, spankulerar omkring på gården, kollar vad vi gör, kommer och lägger sig i soffan, hon som inte ens vågat sig ner på övervåningen tidigare.... Märkligt...Härnäst väntar hästveckan i Lycksle i morgon, öltält i helgen här i Dorro, Åselemarknaden, att min kära vän A kommer hem samt att sambon kommer tillbaka från Umeå.

Det var allt för denna gång, måste gå nu. Ta det lugnt i värmen, drick mycket vatten och glöm inte solskyddskrämen!