Frånvaro...

2007-06-14 @ 15:27:44

Har ingen dator just nu och är mycket i stugan, så bloggandet får lida ett tag till.

Förra veckan var jag på återbesök på lasarettet... det blir operation i höst, plattan i armen ska ut, hoppas bara att tummens sena inte går av. Operationen görs under lokalbedövning, något som INTE gick bra i Lycksele (fast där gick ju allt åt skogen), men läkaren har lovat bedöva hela armen samt droga ner mig med allt hon kunde komma på.. och lite till, sen slipper jag se eländet också, då en skärm ska finnas på plats. Tydligen så kommer det in 3-4 patienter per år som får så jäkla ont som jag... så det var inget snack om att inte få smärtstillande. Sen är jag "klemig" kan inte se ens stygnen som blir när man sytt, utan måste ligga ner så fort något ska göras! Lågt blodtryck gör det inte bättre, men så länge de försår och är med på det hela är det ingen fara. Ska bli skönt få ut eländet, då jag lätt blir kall och får värk där.
Full rörlighet kommer jag nog aldrig att få, men jag ska kämpa på lite till, dock utan att gå på gym, då min förra arbetsgivare inte vill betala gymkort eftersom jag redan var uppsagd då jag hämtade ut det, men innnan kunde jag ju inte träna, så då var det ju ingen idé att hämta det. Lite kunde de väl ställt upp med efter allt som man gjort för dem.. men inte då. Hade ingen aning om att reglerna var så, så nu måste jag försöka få kommunen/MB att lösa tillbaka kortet, för jag har ju inte råd med sånt.


Ja, det var det om detta... jag återkommer nästa gång jag kommer över en dator. På lördag åker jag nog till Lorås i Jämtland på medeltidsdag!

Ha det bäst!

Uti Vår Hage

2007-06-06 @ 12:20:09

I helgen som var anordnade vi ridläger för barnen som rider hos oss. Med +25 och soligt blev det ett kanonläger, om än jobbigt för både hästar, elever och lägerledare. Bära vatten, rida, slåss mot mygg.. Barbackaridning, körning, voltige, teori m m hann vi med. Lägret avslutades med en överraskning. Kl 9 på söndagmorgon styrde vi kosan mot hemligt mål... vi landade till slut i Strömmund och ridskolan där.
Vi har inte hästar som räcker till allas, så barnen är inte vana att rida mer än 3-5 st på en lektion. Här fick alla nio barnen rida samtidigt på både ponnyer och stora hästar. Jättekul! Alla var duktiga trots nya hästar för dem och instruktören var jättebra. Tack Strömsunds Ridklubb! Här nedan ser ni två av hästarna som barnen red.

image61
Diana
   
image62
Pojken

Pastasallad som lunch på hembygdsområdet med Dunderklumpen som stod och tittade ner på oss och sen hem för fika och avslut med diplomutdelning.
Tack alla duktiga barn för ett kanonläger, inget gnäll eller bråk, bara glada miner och roliga minnen!

Jag kollade igenom min almanack.. senaste tre veckorna har jag varit hemma två kvällar.... resten av tiden har jag varit i stallet. Två helger har jag haft stalljour och den tredje hade vi ju ridläger... Igår skulle vi vägstäda, men jagh ade bara inte tid, ska på lasarettet och kolla upp handen på torsdag och måste hinna fixa lite här hemma.Nu är min arbetsträning slut.. Det har varit jättekul och jag hade gärna fortsatt, men nu finns ju inga åtgärder att sätta folk på, så det blir strödagar här och där som jag får jobba... men det är ju bra det! Vi får se hur det blir framöver, kan ju hända att det dyker upp någon åtgärd som jag kan få gå in på. Har äntligen hittat en arbetsgivare som är bra, de växer inte på träd!Nu ska jag städa, diska, packa och sen drar jag, får se när jag kommer åter, har ju katterna med mig.

Sola lugnt!