The Busy Bee

2007-05-30 @ 22:07:21

Ja, som ni märker så har jag varit rätt så frånvarande ett bra tag.. Jag jobbar och är i stallet och mer hinns inte med. 2 helger har det varit stalljour och till helgen är det ridläger för våra barngrupper. Så nu ska det fixas mat, förberedas teori etc, packas, tvättas m m.
Har sovit illa p g a att min dåliga arm gjort ont. På fredag är det min sista dag på arbetsträningen, jättetrist, hade hoppats på att få gå på aktivitetsstöd där ett tag, mem det finns inga åtgärder kvar nu när nya regeringen tagit över. Ska ströjobba där och sen får man hoppas på att det kommer någon form av åtgärd som AF kan sätta en på.
Ska söka polisutbildningen, något jag tänkt i flera år, men först måste jag läsa in ett år svenska. Min socionomutbildning borde vara en bra grund till polisyrket.


Hittade en massa snygga grejor på designonline's hemsida. Kolla in alla coola saker de har!image53
image55
image56
image54
image58
image60Dags att sov, imorgon blir det en lååång kväll med tvätt, lasagnetillverkning, packning m m.

Schlafen Sie Bitte!!!!

God El och stalljour

2007-05-16 @ 09:34:51

Fick en Buzzadoraktivitet igår som går ut på att värva folk till God El. Är lite tveksam till hur man skulle få folk att byta elbolag sådär bara... Jag har tänkt tanken på att kolla upp God El (ni vet, reklamen med Lasse Åberg).Jag ska ta tag i det nu för det är ju ett bra sätt att hjälpa andra, men finns det någon därute som också är intresserad? Jag får aktivitetespoäng, du får ny elleverantör och t ex stadsmissionen får pengar. Låter som en bra deal eller?Idag vette fanken om jag arbetar heldag eller inte... Imorgon är det ju helgdag och många niondeklassare åker på klassresa idag. Helgen kommer att vara busy, vi är två som hjälps åt med stalljouren och min systerdotter+ kompis ska nog följa med och rida ett pass. Hoppas det blir bra väder, så vi kan rida på utebanan, sen är det ju alltid roligare att mocka, städa, gå ut med hästarna i hagarna (leriga hagar f n ) etc om det inte spöregnar.. eller, som nu, är snöblandat regn.När jag bodde i Irland köpte jag till ett dop några änglar som är så fina. Jag är absolut ingen ängelmänniska, tycker att de oftast har hög kitschfaktor.  men dessa, gjorda av en amerikansk (!) konstär är riktigt trevliga och man kan  köpa den i Sverige också! Snidade i trä, med många olika att välja på; pojkar, flickor. mammor, pappor mm. Alla har olika betydelse så man kan hitta något som passar de flsta människor och situationer.

Hemsidan är här: Willow-Tree. Handla kan du göra här eller glasdeco.se (svensk sida, men begränsat utbud).
Det är inte bara änglar, det finns askar, figurer (jag köpte t ex "A heart of Gold", en pojke som håller ett guldhjärta), trätavlor m m. Kolla in båda sidorna. Bilderna har jag hämtat från glasdeco's hemsida och håll ögonen öppna i presentaffärer.

image51
Guardian Angel

image52
Olika exempel på änglar/figurerDags för frukost och jobbet!!
Simma lugnt!

Putsa fönster

2007-05-14 @ 08:26:36

Efter gårdagens regn syns det verkligen att jag måste putsa fönstren! Men det får jag nog försöka klämma in nästa helg, tillsammans med stalljour, tvätt och städ av bil (regnade igår, så det blev inte av) m m. Hektiskt som vanligt.
Kommer det lite värme snart så kan man ge sig ut på murkeljakt! Det ser jag fram emot och hoppas på ett bättre år än ifjol. Har jag tur hittar jag även toppmurklor, som inte är giftiga, men de brukar inte vara lika vanliga.
Sådde fröer för ett tag sen, men de blev en flopp, flera dog och de andra har vuxit så långsamt. Vet inte vad som blev fel, men det lutar åt att jag får köpa blommor till mina balkonglådor.


Sitter med blå färg i håret och väntar på att få skölja ur, var frisörsalong här igår kväll. Klippte, blekte och färgade sambon samt blekte mitt eget hår. Det är en del mickel och efter nästan 7 år med blått hår så börjar jag lessna. Har funderat på att byta till svart, men då protesterar omgivningen, det blåa håret är ju mitt trademark vid det här laget. Men när färgen är slut den här gången, då blir det svart, så slipper jag hålla på och bleka samt färga så ofta. Kanske en blå slinga någon gång sådär.

Dags att skölja ur!
Ha en bra dag!

Oljebyte

2007-05-13 @ 11:33:30

Gårdagens byte av oljefilter och olja gick rätt bra, tur man har en pappa som kan fixa. Tyvärr är ju franska bilar lite som de är... inget är speciellt "standardiserat" utan de verkar köra en egen variant på det mesta. Men nu är det gjort! I morgon ska jag besikta bilen, det ska bli väldigt spännande.. är rädd det blir en ombesiktning.Gårdagens ESC blev ju en flopp för Sverige, men rent generellt så verkar det som långsamma ballader är grejen efter Lordis chockseger förr året. Bortsett från Ukraina då... *lajlajlaj, lajlajlajlaj*. För en gång skull tycker jag att det var flera sånger som var ok, men den som var var på tok för tråkig för min smak. Lite knasigt får det gärna vara, det krävs en bra blandning som passar alla smaker i en sådan här tävling. Öst dominerade, men det var nog mycket för att deras musik ligger i tiden. The Arks låt, som jag verkligen gillar, kanske sågs som lite gammalmodig av de flesta, det ska ju vara pojkband/RickyMartin/Tarkan eller ballader just nu, punkt slut. Trist att vi måste kvala, men sånt händer.
Årets absoluta bottennapp var ju helt klart Storbritannien.... såg ut som en förtäckt p-video. Brittan kunde komma undan med flygvärdinnestuket, men inte dessa människor. UK verkar helt desperat efter att inte vinna igen. Irland förtjänade ett bättre öde än att hamn bakom UK, även om låten var liiiite trist.
Tänker på alla mina vänner i Irland, och fram för allt så A och M, som vi brukade vara hos och titta på ESC. Undrar vad de tyckte iår? Måste försöka ringa dem snart
Väl mött igen nästa år !

image50Vårväder idag.. tråkigt vårväder idag. Grått, snöblandat regn... Och jag som skulle tvätta och städa bilen idag. Det blir nog inget av tror jag.
En tupplur känns mer lockande än att snart gå ner i tvättstugan och kolla hur mycket kläder som, som vanligt, inte orkat torka.... Torkrummet verkar behöva minst en dag för att orka torka några byxor och tröjor. HÖGST irriterande.

På Kurs med...

2007-05-12 @ 09:25:30

inte Kurt, men väl disajnhaus. Under veckan har jag haft den stora turen att få gå på kurs kvällstid, därav min bloggfrånvaro.
Kursen har jag gått via arbetsplatsen där jag gör min arbetsrehab. Det har varit fantastiskt roligt eftersom det handlat om just det jag är så intresserad av- skyltning av fönster och butik. Vi har även prata om centrumutveckling- hur vi ska få ortens centrum att se trevlig och fräsch ut och få folk att vilja stanna samt hur man snabbtextar och annonserar. Elisabeth på disajnhaus är en oerhört karismatisk och rolig person som kan inspirera en till underverk.
Hela Dorotea har vibrerat av förändring under veckan som gått, nya skyltar har textats, butiker gjorts om, fönster putsats och skyltats om och blommor planterats. Butikerna fortsätter sitt arbete och det verkar som att kommunen hoppat på samma tåg. Nu är det väl egentligen bara privata husägare som behöver dra sitt strå till stacken för att Dorote inte ska se ut som en grå, trasig sophög. Det behövs ju inte så mycket, städa upp lite, ställa ihop saker, klippa häckar, plantera en blomma om känner för det. Vi har ju trots allt bra butiker här, om vi bara ville öppna ögonen!
Jag skulle nog har satsat på reklam och dekroration i alla fall.... känner mig t o m sugen att starta en butik, något jag aldrig känt förr.Vädret i veckan har varit fantastiskt, även om det blåst lite kallt. Soligt i stort sett hela dagarna, men natürlich så har det mulnat på så här på lördagmorgon. Helgen kommer att bli busy, ska städa (har varit borta från 10 till 21.30 i veckan med allt kursande), diska, tvätta kläder, byta olja och oljefilter samt städa och tvätta bilen.... Jag hoppas jag hinner allt. Ikväll blir det ESC med grannarna, trevligt!

Grått och trist...

2007-05-06 @ 11:59:56

Idag är det hur grått och trist som helst, hade hoppats på sol, men inte då. Ska hålla ridlektion idag och då hade det ju varit skönt att stå i solen, men nu blir det till att klä sig.
Här harvåren ännu inte kommit så långt, tussilago och backskärvfrö blommar förvisso, sälgen likaså, men träden ser rätt gråa och trötta ut. Löven är nog inte långt borta nu, med någon dags värme borde det börja skifta i grönt, men vem vet när det blir. I Sundsvall var björklöven på god väg förra helgen, gräset grönskade och det kändes betydligt roligare att vara där nere.Ikväll har vi extra årsmöte på ridklubben. Vi har ingen ordförande, men jag hoppas det löser sig ikväll, vi har det nog tungt som det är. Behöver investera ca 200 000 kr i ny panna och pelletsanläggning, vi har nästan inga hästar, stallet och klubbhuset behöver repareras.. och vi har inga pengar alls. Klarar precis att betala för hästarna foder etc, sen är det slut. Det är ju inte roligt när man inte kan hitta på rolig saker för att motivera ridinstruktörer, elever, föräldrar etc...
Vi har en toppenanläggning med ridhus, klubbhus och stall, väldigt lyxigt att ha ridhus med tanke på att vi f n har ca 25 ridande, men en gång i tiden red ca 70 i veckan och det var kö för att få börja rida.
Nu är vi inne i en svacka som verkar tung att ta sig ur, vi skulle behöva fler hästar, fler frivilliga och fram för allt mer pengar. Anläggningen äger klubben själv, vilket gör den ekonomiska biten besvärlig. Vi har ingen dator eller kopiator och ekonomi, administration och ridlektioner sköts på ideell basis. Vi har som tur är en anställt som tar ut och in hästarna, mockar etc på veckorna, utan honom vore det nog möjligt.
Så här verkar många föreningar ha det, ingen vill engagera sig, de få eldsjälar som finns bränner ut sig och ändå vill ju folk att aktiviteterna ska finnas till hands.
Vi får hoppas att allt löser sig, vi är ju många som vill ha möjlighetetn att rida, men frågan är hur länge det går innan den tiden är förbi.
Hur har ni det i era föreningar, hur har ni löst alla dessa problem som verkar hopa sig?Lite lunch och sen ut till stallet.. som jag vissa veckor verkar bo i... har varit ute i stallet måndag, tisdag onsdag och torsdag denna vecka *s*. Lutar åt äggröra till lunch *mums*, då kan man stoppa i lite vad som helst som finns i kylen.

Spegel, spegel...

2007-05-04 @ 21:37:52

Kollade in IKEA's hemsida, det fanns en hel del roliga speglar där bland nyheterna.

image45image46
image48

image47
image49

Den här ljusstaken påminer mig om en luciakrona, vet inte om jag skulle vilja ha den, men den var lite rolig. Av speglarna gillar jag nog nästan den med blomslingan bäst, även om den runda andas Art Deco!

Back in Town

2007-05-04 @ 11:24:17

Ja, då var jag tillbaka från äventyret i Sundsvall. Lyckades glömma mobilladdaren hemma, så jag kunde inte hålla kontakt med folk medan jag var borta. Det dummaste var att jag inte kunde ringa och stämma träff med S, så nu får jag ta mig en sväng till Sundsvall när jag är i Umeå nästa gång.Jag har ju varit hemma sen söndagkväll, men det har varit mycket att göra. Red på måndag efter jobbet, red på tisdag förmiddag med E, lastade hästar och ansiktsmålade på hembygdsområdet (vi "rastade" hästarna på morgonen, det behövs), ridlektion på kvällen. Styrelsemöte på onsdag, kurs med barn från ridskolan och red på lektion på torsdag. Har dessutom varit hos föräldrarna i stugan, så att katterna ska få vara ute lite, så ingen datoranvändning på hela veckan fram tills nu. Börjar 14.30 idag, sen måste jag packa upp och städa lite. Imorgon bär det av till Lycksele och lite politik. Söndag ridlektion och extra styrelsemöte. Jag fattar inte vart helgerna och vardagarna tar vägen.På "jobbet" sitter jag och knåpar på en hemsida, jättekul även om det ju är via en del mallar. Jag kan ju inte programmera, så lite måste jag fuska. Det är väldigt kul att ha något att göra efter så många månader hemma.
Ja, då var det väl dagas att kolla lite e-post och slikt.
Have a Nice Day!