Grått och trist...

2007-05-06 @ 11:59:56

Idag är det hur grått och trist som helst, hade hoppats på sol, men inte då. Ska hålla ridlektion idag och då hade det ju varit skönt att stå i solen, men nu blir det till att klä sig.
Här harvåren ännu inte kommit så långt, tussilago och backskärvfrö blommar förvisso, sälgen likaså, men träden ser rätt gråa och trötta ut. Löven är nog inte långt borta nu, med någon dags värme borde det börja skifta i grönt, men vem vet när det blir. I Sundsvall var björklöven på god väg förra helgen, gräset grönskade och det kändes betydligt roligare att vara där nere.



Ikväll har vi extra årsmöte på ridklubben. Vi har ingen ordförande, men jag hoppas det löser sig ikväll, vi har det nog tungt som det är. Behöver investera ca 200 000 kr i ny panna och pelletsanläggning, vi har nästan inga hästar, stallet och klubbhuset behöver repareras.. och vi har inga pengar alls. Klarar precis att betala för hästarna foder etc, sen är det slut. Det är ju inte roligt när man inte kan hitta på rolig saker för att motivera ridinstruktörer, elever, föräldrar etc...
Vi har en toppenanläggning med ridhus, klubbhus och stall, väldigt lyxigt att ha ridhus med tanke på att vi f n har ca 25 ridande, men en gång i tiden red ca 70 i veckan och det var kö för att få börja rida.
Nu är vi inne i en svacka som verkar tung att ta sig ur, vi skulle behöva fler hästar, fler frivilliga och fram för allt mer pengar. Anläggningen äger klubben själv, vilket gör den ekonomiska biten besvärlig. Vi har ingen dator eller kopiator och ekonomi, administration och ridlektioner sköts på ideell basis. Vi har som tur är en anställt som tar ut och in hästarna, mockar etc på veckorna, utan honom vore det nog möjligt.
Så här verkar många föreningar ha det, ingen vill engagera sig, de få eldsjälar som finns bränner ut sig och ändå vill ju folk att aktiviteterna ska finnas till hands.
Vi får hoppas att allt löser sig, vi är ju många som vill ha möjlighetetn att rida, men frågan är hur länge det går innan den tiden är förbi.
Hur har ni det i era föreningar, hur har ni löst alla dessa problem som verkar hopa sig?



Lite lunch och sen ut till stallet.. som jag vissa veckor verkar bo i... har varit ute i stallet måndag, tisdag onsdag och torsdag denna vecka *s*. Lutar åt äggröra till lunch *mums*, då kan man stoppa i lite vad som helst som finns i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: