Jobba och vara ledig

2008-03-21 @ 16:25:12

Är ledig idag, skönt, men imorgon är det jobb igen. Veckan har varit rätt så hektisk, det har kommit mycket varor, butiken kommer att vara fylld av vårnyheter nästa vecka, bara jag hinner prismärka och få ut dem. Satsade på att få ut påskgrejorna i veckan som var. Påskpresenter verkar vara grejen numera, det hade jag missat totalt, men sånt märker man ju av mer när man jobbar i butik. Under onsdagen var det rena julruschen, jag slog in mängder med paket. Torsdagen var mer lugn och sansad, så då hanns det med lite varuuppackning. Det ska bli spännande att se vad alla kartongerna innehåller!

Igår opererades min mamma i ryggen, det har tydligen gått jättebra, så förhoppningsvis kommer hon bli som en ny människa. Hade jag inte jobbar skulle jag åkt till Umeå och hälsa på, men som tur är så kan L gå förbi och kolla läget. Nästa helg blir det en Umeåresa, får se om hon är kvar då. Det blir intressant att se hur bra hon blir i ryggen, det får tiden utvisa, men det kunde inte bli så mycket värre än det var.

Ikväll, imorgon och på söndag ska jag natta hästarna, ganska så skönt och avkopplande att åka ut, mata, mocka lite och höra hästarna mumsa på höet. Får säkert sällskap under helgen, då min systerdotter T kommer upp för att fira påsk.

≈≈≈GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!!≈≈≈

Men det var då..

2008-03-16 @ 09:23:12

..själva den. Sverige kommer INTE kvala in till Eurovision Song Contest. Herregud, Charlotte Perellis låt låt känns som något från antikrundan. Refrängen är något som BWO kunnat haft för 5 år sen. Ja, ja, Charlotte är den nya Carola. Hellre Sanna i s f, fast jag inte gillar ballader, så kändes den och Sanna som fräscha, fast det låter som något som redan gjorts.
Enda låten jag egentligen kommer ihåg är Amy Diamonds. De flesta andra är *borta*..  skulle vara BWO's låt då, men den var inte lika stark som de brukar vara. Rongedahls var ju käcka. Nog om sådana petitesser, det går åt h-e i alla fall. YEAH YEAH.Idag är det -10 helt plötsligt! Måste komma ihåg att sätta i motorvärmaren ett tag (typ NU) innan jag ska iväg till föräldrarna för lite påskstädning.
Just ja, var ju till Åsele. Rätt ok, köpte nålfilt till varma sulor och en snygg ridväst på rea. Hade varit roligt att gå med sällskap, men det är ju ingen stor markand så jag stannade inte så länge. Kollade in Shirehingsten som var där, stor och pampig. Har inte hittat datasladden till telefonen, annars hade jag lagt upp en bild.

Grått och trist...

2008-03-15 @ 10:17:07

..men det snöar och slaskar i alla fall inte.
Sitter och funderar på vad jag ska göra idag, BORDE fortsätta packa upp lådor, men helgen är lång och jag är ledig t o m tisdag mitt på dagen. Funderar på att åka en sväng tll Åsele och gå på vintermarknaden. De ska ha hästuppvisning med bl a en Shirehäst! Det kunde ju vara roligt. Så mycket handling blir det inte, pengarna ska ju räcka ett tag till, men något ätbart, som torkat renkött eller hemgjord färskost kanske det blir.
Undrar om jag ska ta och ringa Å och höra om hon vill och har möjlighet att hänga på... Det var ju det där med barnvakt, men det kanske löser sig. Det är praktiskt med katter! Mat, vatten och en låda så är de nöjda.


Hittade en sida med snygga och lite annorlunda gardiner, textilonline. Priserna är väl i många fall lite höga, men man kan hitta snygga, färdigsydda till bra pris, tyg på metervara kuddfodral, dukar mm. Jag byter inte garndiner hela tiden, men nu har jag fler fönster än tidigare och tapeter som gör att det inte riktigt passar med de jag har. Ska sy gardiner till vardagsrummet, men köket behöver neutrala, då jag har olivkvistar på tapeterna.
Det är svårt att hitta tyg på nätet tycker jag, det skulle vara roligt att kunna köpa från en bra sida med hyfsade priser.

image138   image141 image140 image139 image142
Bilder: textilonline


Ja, Das Währ's... Dags att byta kläder och dra till Åsele då....

I'm baaaaaack

2008-03-12 @ 20:29:47

Ja, efter en lång frånvaro är jag äntligen tillbaka, har flyttat och det har tagit all tid i anspråk när jag inte varit på jobbet. Jobbet är också lite hektiskt, har varit mycket själv i butiken och därmed kämpat på med många saker som jag inte riktigt hunnit med att lära mig innan.

För  snart 2 v sen var jag på 30-årskalas, otroligt roligt! NU vänatr jag bara på att något kul ska hända på hotellet så ska jag ha inflyttningsfest! Eller kanske man ska vänta tills i sommar? Vad säger ni där ute i cyberrymden?

Under min bloggfria period så har jag funderat en del över vad folk vill läsa om på en blogg... Vad är intressant?
Det är ju rätt så många som läser, men få som kommenterar, det som verkar locka på andra sidor är mode och smink, men sånt är ju tradigt i längden.. sen skulle jag aldrig ha råd att shoppa som det verkar göras på andra sidor. Nu efter flytten så känns det dessutom som att allt onödigt är just onödigt.. ett h-e att flytta med en massa extra junk och man använder ju inte så mycket saker och kläder egentligen. Jag har nog mest av varma ylletröjor, ridkläder och sköna kläder som man kan använda både i skog och mark och när man jobbar samt böcker och pysselsaker. Kläder skulle jag gärna ha färre men mer funktionella, men det har jag inte råd med.
Böcker har jag blivit mer restriktiv på, tidigare frossade jag i bokreor, men nu blir det vackra kok- och trädgårdsböcker, lite praktiska svamp- och hästböcker samt lite deckare och skönlitteratur. Jag köper de böcker jag verkligen VILL ha, gärna pocket, resten kan jag låna på biblioteket. När jag åker till Stockholm brukar jag göra en sväng förbi antikvariat, på ständig jakt efter Stieg Trenter-böcker modell äldre (även andra gamla böcker kan komma ifråga), de är i mjuka pärmar, som en pocketbok och ser och känns bra. Du råkar inte ha någon Stieg Trenter liggandes hemma?


Bilder: Agatha

Efter flytten har det bara blivit nyttiga saker, då jag saknade lampor i flera rum. Som tur är jobbar jag ju på en affär somsäljer lampor, så jag har spanat efter några lampor ett bra tag. Det var egentligen kök och vardagsrum som jag hade lampor till, så hall och 2 rum behövde belysning samt några fönsterlampor. Hall och fönster avvaktar jag med men till sovrummet har jag köpt denna lampa från Malmbergs men den finns inte att få tag på längre, köpte nog sista:

image136

I datarummet blev det takpendeln Krakow, som inte finns i Markslöjds sortiment längre. i hallen funderar jag på denna som kommer från samma ställe.
image137


Jaou, det var nog allt från mig för denna gång, nu ska jag lägga mig och läsa lite.