What a grand day!

2008-05-31 @ 21:54:36

Jobba
Solsken
Värme
Skugga
Gröna träd
Blåbärsblommor
Tvätta kläder
Sitta i solen med en bra bok
Äta mjukglass
Gin och Tonic
Is
Lime
Grilla
Häggblomning
Styvmorsviol
Promenad
Spegelblanka vatten
Fiskeläge
Murklor
Solkräm
Shorts
Linne
Sandaler
Skymning
Myggfönster
Portvin
Cold Case
Miss Marple
Läsa
Sova

image160

Pömsig

2008-05-30 @ 23:01:46

Oj, vad trött jag blev när jag satte mig vid datorn. Har sökt jobbet som ansiktsmålare, satt om lite plantor, letat ridstövlar samt prata med E. på Skistar Åre, som hyrde in mig för Skutskjutet. Hon satt på stranden i Grekland när jag ringde, inte illa, men vi har ju kanonväder vi med! Hoppas det håller i sig även under söndagen, även om det såg lite cloudy ut på nyheterna.
Apropå cloudy så saknar jag riktig, pressad äppeljuice. Lidl hade en jättegod i Irland, men jag har hittat liknande på Hemköp. Det går INTE att jämföra den med äppeljuicen vi kör med i Sverige- mycket godare.Vi köpte även en hallonjuice på Tesco som var så himla god. ICA har en frukt och bär juice som är rätt lik, men den, som så mycket annat finns inte på vår lokala butik.
Nu har jag virrat färdigtf ör ikväll tror jag...


Schlafen Sie bitte

Vill du bli en tiger?

2008-05-30 @ 09:09:22

image158


image159

Tigrar och Zombies är några av de målningar vi gör. Allt som allt så har vi ett 70-tal olika målningar vi kan göra, vilket ständigt utökas efter kunders önskemål.

Sommarväder, sommarkläder

2008-05-30 @ 08:46:34

Oj, vad härligt väder vi har fått! Skönt att kunna ditcha vinterskor och vinterjacka helt och ta fram sommarjacka och sommarskor.
Internet har legat nere, så inget bloggande på några dagar, men nu är det igång igen.

Igår var det terminsavslutning i stallet, gymkhana! Ojojoj, vi måste ha sett jätterolig ut! 3 vuxna mot 4 barn... gissa vilka som var bäst på att kravla sig upp på en häst och studsa iväg genom ridhuset? Ungarna förstås..... Men det blev oavgjort i och med sätta-ihop-träns-tävlingen, och en förvånansvärt snabb insats av mig i "käka äpple i vattenhink och leta bröd i mjöl"- oj vad tjusiga vi var efteråt!  Roligt hade vi i a f! Får se om jag får tag på bilder sen!

Jobbar helg, så jag hoppas solen vill titta fram även under lördag eftermiddag och söndag (fast då ska jag putsa fönster hos mamma och då är det inte roligt om det är för soligt).


Nu ska jag söka jobb som ansiktsmålare!

Härlig Hästdag!

2008-05-25 @ 21:20:26

Igår var ridklubben i Dorotea och visade upp sig. Vädret var bland det bättre som varit i veckan, soligt men bara några stänk regn, hästarna uppförde sig otroligt bra och det kom en hel del folk! Jag målade barn på löpande band och kön till prova-på-ridningen och fikavagnen ringlade sig tidvis lång.Det bästa av allt var väl att mycket var gratis, fika och en tipsrunda kostade pengar, men hästskokastning, ansiktsmålning och ridning var gratis.
Nu satsar vi på att göra om det i höst och hoppas det kommer ännu fler och att vi får fler medlemmar och ridelever.
Vid ansiktsmålningen hade jag en burk man kunde stoppa ett frivilligt bidrag till klubben, fick in 342,50 på det, tack alla som kom förbi och handlade och köpte fika m m.
Och oj vad vi kan ibland! Alla var jätteduktiga som hjälpte till och roligt hade vi. Nu är vi ett minne och en neongul T-shirt rikare.
Ska se om jag kan få tag på bilder att lägga upp.


Hur ärlig är du?
http://www.pointtest.com//test_se_aerlighedstest.asp?rE=mims_1@hotmail.com

Smyckestillverkning

2008-05-18 @ 21:18:07

Har roat mig under 2 kvällar med att göra halsband och ett handväskssmycke som kom med posten i fredags. Jag nappade på ett erbjudande som finns på http://www.gratisshop.se/?ref=1029097  från Skaparklubben. För 58 kr inkl frakt fick jag verktyg, materiel till 1 armband, 3 halsband och ett handväskssmycke, inte illa. Allt från Panduro Hobby. Har 2 st halsband kvar, sen är det slut. Måste hämta mina pärlgrejor hos föräldrarna, så jag kan göra mer smycken!
 
Det finns massor av erbjudanden på den sidan, när man samlat poäng kan man handla på sidan.

Idag var det städdag på stallet.. vi var 3 som krattade och 4 som röjde- klent måste jag säga. Vädret var i a f bra, men jag hade fixat varmkorv och fika till alla som skulle komma, så gick det med det. Typiskt föreningslivet! Alla vill att något händer, men ingen vill göra det. Förra helgen var det höbärning, nästa helg är det Hästdag på Sörgården, d v s ridklubben visar upp sig i Dorotea, man kan prova på att rida, köpa fika, det är ansiktsmålning, hästskokastning, uppvisning m m. Helgen efter det är det kurs med Lena på stallet och helgen efter det, i samband med Svenska Flaggans dag, var det tänkt att vi skulle ha ridläger, men nu kan så få hjälpa till, så det blir inget förrän till hösten, som det verkar. Det känns som att  jga bor på klubben just nu, och lägger ner massor med pengar på bensin för att köra dit, men snart är terminen slut och då lugnar det ner sig. Vet inte om jag kommer att rida i höst, det är så mkt runtomking och jag har egentligen inte råd, men suget finns ju där ändå.

Nada på tv:n.. har sovit i e m, känner mig krasslig, så jag tror jag återgår till att sova..

Öltopplistan

2008-05-16 @ 22:00:37

Jag har alltid gillat öl, gärna mörkt, och tänkte att den 10-i-topp-lista vore på sin plats. Efter 3½ år i Irland så har jag hunnit prova lite allt möjligt, och systembolaget i Sverige har ju ett jättebra utbud. Det är inte alkoholhalten jag är ute efter, det går lika bra med lättöl, utan det är smaken...
So, here it comes!

  1. Smithwicks (finns tyvärr inte i Irland Sverige skulle det ju vara)
  2. Guinness (gärna med en skvätt svartvinbärssaft )
  3. St. Peters Cream Stout
  4. Youngs Double Chocolate Stout
  5. Innis & Gunn (eklagrat!)
  6. Fullers Discovery
  7. Kilkenny
  8. Bishops Finger
  9. Primátor
  10. Carneiges Porter
Tapp eller flaska, burk går helst bort. De är inte strikt rangordnade och jag har säkert glömt bort något gott öl.

Någon som har tips på gott öl? Lista gärna!

Nu ska jag vänta ut SVT24 och se om deras nya deckarserie är något vidares.. annars blir det sängen, för jag jobbar imorgon.

Guten Nacht och Slainté!

image157

Ridkläder

2008-05-15 @ 22:17:04

Jag tycker det är jättesvårt att hitta schyssta ridkläder som inte ruinerar en. Ridbyxor var tidigare en mardröm, men det har blivit bättre, de stickade är jättestretchiga, men vävda- det är bara att glömma. Ridstövlar helt hopplöst- man måste ju ha i det närmaste anorektiska vader. Jag vet att det är lika besvärligt om man har väldigt smala vader, men lite för stora får man ju i a f på sig, men för snäva går inte alls.
Jackorna är ofta tighta över rumpan och jättestora upptill, men med snäva armar, och sköna tröjor av någon anledning gjorda i fleece- vilket hö älskar att fastna i.

Jag är f n på jakt efter ridstövlar- mina muck boots gick sönder och det finns inga nya att få tag på, samt en vit polotröja. Någon som har tips?
Börjes i Tingsryd har ok grejor till bra priser, har helskodda ribyxor som sitter bra samt en 5-i-1- jacka som är helt fantastisk, kostade typ 550 kr, men den finns inte längre. Var och kollade på deras hemsida och hittade en del ok saker:Hjälmen är så finurligt konstruerad så att man kan justera passformen med en vridbar knapp i nacke- jättebra, men när kommer det reflexhjälmar? Det finns ju cykelhjälmar för barn som är helt i reflex. Stövlarna ser jättesköna ut, men jag kommer inte i dem.


Dags att sova.
Feelin' homesick

2008-05-13 @ 21:11:19

Jag vet inte vad det är, men jag har en så otrolig hemlängtan... till mitt andra hem Irland alltså.
Gräset är som bekant alltid grönare på andra sidan... Efter att ha varit i Sverige i ca 2½ år har jag insett vad mycket jag ändå hade därborta... jobbet var väl ingen höjdare, det höll på att driva mig in i väggen, men alla jag lärde känna där borta saknar jag verkligen.. och klimatet.
När jag åkte över för en första jobbintervju kändes det som att komma hem. Senare, när jag bosatt mig där, tappade jag den känslan, tror det var jobbet och vissa människor där som gjorde det. Men nu har jag hämtat mig och kan inte komma dit igen fort nog. Tyvärr får jag nog nöja mig med semestrar dit, det är inte så lätt hitta ett hyfsat betalt jobb och det kostar en del att flytta över. Jag får hoppas på att vinna mycket pengar!
Känner mig helt nere, trött och less... Men det går väl över. Blir ingen irlandsresa inom närmsta framtiden, det ser CSN till, men det är bara att blicka framåt.


Här kommer ett irländskt kedjemail:
This one is priceless... A lesson to be learned from typing the
wrong email address!!!!

A Minneapolis couple decided to go to Florida to thaw out during a particularly icy winter. They planned to stay at the same hotel where they spent their honeymoon 20 years earlier. Because of hectic schedules, it was difficult to coordinate their travel schedules. So, the husband left Minnesota and flew to Florida on Thursday, with his wife flying down the
following day. The husband checked into the hotel. There was a computer in his room, so he decided to send an email to his wife. However, he accidentally left out one letter in her email address, and without realizing his error, sent the email.

Meanwhile, somewhere in Houston, a widow had just returned home from her husband's funeral.

He was a minister who was called home to glory following a heart attack. The widow decided to check her email expecting messages from relatives and friends. After reading the first message, she screamed and fainted. The widow's son rushed into the room, found his mother on the floor, and saw the computer screen which read:


To: My Loving Wife
Subject: I've Arrived
Date: October 16, 2007

I know you're surprised to hear from me. They have computers here now and you are allowed to send emails to your loved ones. I've just arrived and have been checked in. I've seen that everything has been
prepared for your arrival tomorrow. Looking forward to seeing you then!!!!

Hope your journey is as uneventful as mine was.

P.S. Sure is freaking hot down here

image149

Bild: HÄR
Portlaoise hittar du mellan Dublin och Limerick i County Laois

Grattis till mig...

2008-05-11 @ 20:17:28

Har just kommit hem efter att ha gjort proven för Grönt Kort. Det praktiska provet innebar att visa häst vid hand, lasta i och ur en häst(vi hjälptes åt) samt att ta på och av hästens täcke på ett korrekt och säkert sätt. Det teoretiska innebär flervalsfrågor som ibland har ett svar, ibland flera. Hittade de flesta och verkar ha klarat mig. Man får ha ca 6-7 fel vad jag vet. Skönt att det är gjort, nu räcker kortet i resten av mitt liv. Skulle jag någon gång hamna på en tävling vill jag nog ändå ha med mig folk som varit med ett tag... det är en del att hålla reda på.

Kollade murkelläget, det verkar bli en jättebra säsong, lite mer värme och det kommer att explodera! Hitttade några, men var på för unga kalhyggen. Det lovar dock gott inför restan av våren, som förresten lagt en isande vind över inlandet idag.

En mindre roliga händelse idag var en villabrand i en by utanför Dorotea,  med en person innebränd.....Tur att det inte spred sig till närliggande hus.

Imorgon skulle jag vara ledig, men kommer att jobba, allt extrajobb är bra.. CSN äter ju upp alla pengar och lite till.

image148
Bild: HÄR

Great Craic!!!

2008-05-10 @ 20:05:18

Får en hel del "kedjemail" från Irland, med diverse innehåll. Mycket är av typen "skicka det här till 20 st kompisar inom 5 minuter och bli rik inom en vecka", vilka jag iggar direkt, men sen kommer det en del roliga texter eller bilder. Tänkte jag skulle dela med mig lite av dessa, så, håll tillgodo!

CAN PEOPLE BE THIS ......STUPID..??
Actual call centre conversations !!!!!


Customer: "I've been ringing 0700 2300 for two days and can't get
through to enquiries, can you help?".
Operator: "Where did you get that number from, sir?".
Customer: "It was on the door to the Travel Centre".
Operator: "Sir, they are our opening hours"

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Samsung Electronics

Caller: "Can you give me the telephone number for Jack?"
Operator: "I'm sorry, sir, I don't understand who you are talking
about".
Caller: "On page 1, section 5, of the user guide it clearly states
that I need to unplug the fax machine from the AC wall socket and telephone
Jack before cleaning. Now, can you give me the number for Jack?"
Operator: "I think you mean the telephone point on the wall".
----------------------------------------------------------------------
RAC Motoring Services

Caller: "Does your European Breakdown Policy cover me when I am
travelling in Australia ?"
Operator: " Doesn't the product give you a clue?"
----------------------------------------------------------------------
Caller (enquiring about legal requirements while travelling in France ) "If
I register my car in France , do I have to change the steering wheel to the
other side of the car?
----------------------------------------------------------------------
Directory Enquiries
Caller: "I'd like the number of the Argoed Fish Bar in
Cardiff please".
Operator: "I'm sorry, there's no listing. Is the spelling
correct?"
Caller: "Well, it used to be called the Bargoed Fish Bar but
the 'B' fell off".
----------------------------------------------------------------------
Then there was the caller who asked for a knitwear company in Woven.
Operator: "Woven? Are you sure?"
Caller: "Yes. That's what it says on the label; Woven in
Ireland ".
----------------------------------------------------------------------
On another occasion, a man making heavy breathing sounds from a phone box
told a worried operator: "I haven't got a pen, so I'm steaming up the
window to write the number on".
----------------------------------------------------------------------
Tech Support: "I need you to right-click on the Open Desktop".
Customer: "OK".
Tech Support: "Did you get a pop-up menu?".
Customer: "No".
Tech Support: "OK. Right-Click again. Do you see a pop-up menu?"
Customer: "No".
Tech Support: "OK, sir. Can you tell me what you have done up until
this point?".
Customer: "Sure. You told me to write 'click' and I wrote
'click'".
----------------------------------------------------------------------
Tech Support: "OK. In the bottom left hand side of the screen, can
you see the 'OK' button displayed?"
Customer: "Wow. How can you see my screen from there?"
----------------------------------------------------------------------
Caller: "I deleted a file from my PC last week and I have just realised
that I need it. If I turn my system clock back two weeks will I have my
file back again?".

Ibland undrar man verkligen.... Har en lite längre på samma tema, men den kommer en annan gång.Sitter inte så mycket vid datorn, men lyckade i a f trilla över en trevlig inredningsblogg som heter Husmusen.
De flesta inrednings- och modebloggar är så opersonliga och överdrivna, men den här kändes schysst!

När jag ändå är inne på lite länkar och sånt så kan jag ju tipsa om en jättebra sida som säljer pärlor och smycksdetaljer, Pagoni. De har jättestort och annorlunda utbud till bra priser, har du vägarna förbi Ö-vik så kan du kika in i deras butik också!

Nu väntar jag bara på Miss Marple på TV 4+.. ungefär det mest spännande som händer på TV.. tyvärr är det "fel" Miss Marple, men i Sverige får man inte vara kräsen... Har suttit ute i solen hela eftermiddagen efter höbalsbärning och mockning, och bara njutit med en G&T och en bra bok, grilllade lite också, inte dumt alls.
Imorgon blir det murkelletning, lite ridning och sen ska jag förhoppningsvis ta grönt kort för att kunna tävla inom hästsport (ojojojoj vad jag kommer att vara ute och tävla mycket *s*, men när jag väl har den räcker den ju livet ut).image147
Bild: HÄR

Cantadoufyllda lövbiffar

2008-05-04 @ 22:11:50

Mumisgt värre blir det med cantadouost i både köttrullader och sås...

Lövbiff
Vitlöksost typ Cantadou (ICA's funkar utmärkt)
salt, vitpeppar, svartpeppar
Smör att steka i
(Tandpetare)

Smör, mjöl, mjölk
Soja
Vitpeppar
(Salt)
Cantadouost eller  likande
Buljongtärning, gärna svampsmak
(Torkad svamp)


Salta och peppra köttbitarna.
Lägg en klick ost och rulla ihop, stick igenom en tandpetare så håller rullarna ihop bättre.
Stek i medelvärme, kolla noga då det tar lite längre tid att steka rullader, alt stek under lock mot slutet.
Man kan även klicka osten mellan 2 skivor kött istället för att göra rullader.

SÅS:
Rör ut mjöl i smält smör, häll på mjölk och smula ner en buljongtärning (om du inte har egen buljong). Droppa i soja, peppra lite och låt koka upp under omrörning, låt det sjuda några minuter så mjölsmaken försvinner.
Tillsätt osten klickvis, smaka av till du tycker det smakar lagom (jag vill ha mycket ostsmak)
Tillsätt ev svamp.
Om du haft svampen i blöt (rekommenderas), kan du använda lite av det vattnet i såsen.

Servera med kokt potatis, ris eller pasta.. eller varför inte Quinoa, grönsallad med tomater och fetaost och/eller rivna morötter.

Njut med ett gott glas rödvin och vitlöksbröd!image146
Bild: HÄR

Förlegade traditioner...

2008-05-01 @ 20:35:16

Varför i allsindar är 1 maj helgdag istället för pingst? Totalt ofattbart. Alla som SKULLE behöva demonstera jobbar ju i a f, för vården kan ju inte bara stänga en dag för att gå ut och demonstrera. Absurt. Att 6 juni ska vara helgdag är ju helt klart, men att ha en så politisk dag som helgdag känns väldigt förlegat. Den fyllde en funktion, för kanske 60 år sen, kanske borde vi införa heldagar för andra politiska konstellationer? En dag för centern, en liberal dag, en miljöhelgdag o s v.
Jag har faktiskt varit ute i 1:a maj-svängen idag, skulle måla barn på Kullerbacken under Arbetarrörelsens "familjedag". 1 barn målade jag idag.. 1. En tiger blev det. Annars var det liksom inga barn där. Yeah, Yeah. Det hela verkar som sagt ha överlevt sig själv.

Igår var det grillkalas, inte dumt alls. Vi drog vidare till hotellet, där var vi väl kanske 25 vilsna själar på ett disco som spelade AC/DC i sann inlandsanda.. eller kanske borde jag säga Dorotea-anda. Jag hade ingen aning om att det var något på hotellet, vi är inte direkt bortskämda med tillställningar här i Lappland Sydport. En lite diskret annons i förra veckans annonsblad hade visst varit det man BORDE ha uppmärksammat. Hoppas bara att det blir något nästa år också, med lite mer annonsering. Ett lack- och läderparty hade suttit på sin plats!!!!!
Imorgon är det jobb som vanligt.. liksom på lördag, sen under kvällen blir det grillpartaj igen!

Klart slut från i(n)landskorren.