Chokladtävling!

2008-09-05 @ 22:28:36

 
Klicka på bilden för att komma till Junitjejs tävling!

Mushrooms

2008-09-05 @ 22:05:55

Senaste svampjakten resulterade i följande:
 • Karl Johansvamp- rensade fyllde de en 10 l kastrull!!
 • Citronvaxing
 • Taggsvamp
 • Strävsoppar
 • Smörsoppar- finns det tonvis av, och i fint skick

Av någon anledning så växer det väldigt lite svamp i skogen, det mesta hittar jag efter dikeskanter och på ängar. Så här mycket citronvaxing har jag inte hittat något år tidigare, får se om det blir samma mängd av sotvaxing. Dåligt med fårtickor än så länge, har bara hittat 2 st, i övrigt brödticka.
Mitt stora dilemma stavas K-R-E-M-L-O-R. Jag tycker att alla smakar pepprigt. Att ha fel på smaksinnet och INTE kunna känn pepprigheten är en sak, ca 10% av befolkningen har det problemet, men tvärtom?

På söndag är det dags för lite mushroomhunting igen- med mina holländska vänner.

Citronvaxing

Bild HÄR

So what

2008-09-05 @ 21:52:52

Vad har jag egentligen gjort senaste veckorna? Jobbat, sovit.. plockat svamp.. Varit till doktorn, men det var ju bara deprimerande.
Just det, var till Umeå sista helgen på semestern, skönt att åka iväg lite. Gick på Bondens Marknad, alltid trevligt, tog en öl på Rött (förträfflig kvarterskrog på Berghem) och inhandlade en tröja för hela 29 kr! Jag gör inte så sotra äventyr eller förlustelser, men hoppas på en kortare resa snart. Har äntligen fått betalt av Umeå Energi *tack*  och lyckats spara lite av min lön, efter att ha jobbat som en dåre (känns det som i af, som tur är så trivs jag så bra på jobbet, så tiden går fort)! Känns alltid så himla bra när man får lön för mödan!

Sommaren har gått så fort, knappt hunnit märka av den. Min sena, regniga semester gjorde sommaren till en flyktig, ljummen fläkt som susade förbi, men jag älskar hösten, då det gör inte så mycket. Färgerna, luften och svampturer i skogen passar mig bra. Har plockat bär som ligger i frysen och väntar på vintern, fått fjällfisk samt fryst ner svamp jag plockat. Det känns så bra att ha frysen full med sånt man plockat eller fiskat själv, alternativt fått/köpt från området.
Nu väntar ev en resa runt Stekkenjokk, ska bli roligt att se då det var länge sen sist.

Var på campingen i veckan och kollade in vad för svamp som växer på deras gräsmattor, de flesta ätbara faktiskt. Blev bjuden på ostfondue och vin- inte tokigt alls. P skulle tillbaka till Holland, så det var avskedsfest. Hon kommer tillbaka senare i höst, men då till Åsele. På söndag ska E, B och S komma ut till stugan för en svamptur- hoppas vi hittar mycket svamp och att det inte regnar, annars får vi väl sitta inne och prata. Härlig människor är det och jag är glad som lärt känna dem! Lite holländska ord och fraser vore inte dumt. Just nu begränsar de sig till "Puss" (katt).

Nästa helg är det Höstmarknad på Kullerbacken, ska dit och måla barn, hoppas det blir fint väder, många som ställer ut och ännu fler som kommer och handlar.

Tchüss!

Halloweentänk

2008-09-05 @ 21:24:52

Ja, så var det det där med halloween och tema på festen. Just nu vet jag inte ens om det blir någon fest- ia f inte som det var tänkt eftersom det ännu är osäkert om det blir något på hotellet.

Jag har i vilket fall som helst kollat in lite kläder och funderat på vad som skulle vara kul att klä ut sig till:

 • Evil Clown av något slag
 • Midnight priestess
 • Vamptessa
 • Pirate Queen
 • Edward Scissorhands
 • Twister
 • Elsa the ghost maid
 • Fallen Angel
 • Cape samt måla sig som döskalle/liemannen
 • Sherlock Holmes
 • Vampire Lady
 • Harley Quinn

Sen finns det massor med snygga vingar, men de kan inte skickas med postorder. Fjäril eller ängla/djävulsvingar.

Kan tänka mig Fallen Angel (svart ängel) tillsammans med en vit- vad säger du Eva? Gå som par... Tänk om du varit ledig, då hade vi dragit till Villis och partat!


Yes box

Alright

Trött, så trött

2008-09-04 @ 21:58:16

Orkar inte uppdatera så mycket ikväll.... Har i a f varit till doktorn och bara fått som svar på min värk att jag kanske borde träffa en psykolog.... Helt otroligt- jag har så ont i tårna att jag nästan inte kan gå och det ska en hjärnskrynklare råda bot på? Besviken och kränkt är det bara att inse att man är en SVBK- Sveda -Bränn och VärkKärring. Det känns som att man bara vill lägga sig under täcket och gå i ide några decennier.

Har plockat mycket svamp, varit på bio samt käkat ostfondue med holländarna på campingen. På söndag ska vi plocka svamp tillsammans- hoppas det är bra väder. I övrigt försöker jag bara hålla näsan över vattenytan- och det ska gudarna veta är inte lätt.

Gjorde ett fånigt test- vilken kändis är du mest lik. BRITNEY SPEARS!! Sanslöst komiskt!


Näe- över och ut.