Vardag

2009-12-28 @ 10:50:13

..igen, känns som man knappt varit ledig, kanske p g a att dagarna varit fyllda med saker att göra och tiden runnit iväg utan att man hunnit sitta ner och ta det lugnt. Julafton firades i all stillhet med mamma, pappa och 2 grannar. 2 dagar med stalljour, städning och förberedelser inför bror med familj. Sen var det lugnet slut, och snälla påminn mig nästa jul att hålla mig på min kant. Har redan fått nog.

Nu ska jag snart på jobbet, efter det är det dags för ett ridpass för Lena. Får se vad magen tycker om det. Sista rycket med Cudna vad gäller instruktörsridning :(

Nu ser jag bara fram emot ledigheten i början på januari. Då ska jag göra allt och ingenting, hoppas jag hinner något annat än att sova?

 

Fick ni några bra julklappar? Jag är mer än nöjd, vi är ingen firarfamilj. Pengar skadar aldrig och presentkort på systemet är en annorlunda klapp att få. Det ska bli ett lite dyrare årgångsportvin var det tänkt.

Just nu är jag mest nöjd med att vi fick ha lite lugn och ro en stund, även om det var saker som skulle göras.

 

Dags för lite mat, innan det är dags att sopa av snön från bilen (var ihela friden kommer all snön från? Borde det inte ta slut snart. Tur man inte behöver skotta så mycket).

 

Todeloo

 

 

Nollaig Shona Daoibh

2009-12-24 @ 12:57:25

Med detta inlägg vill jag passa på att önska alla en riktigt God Jul, jag och katterna åker till mamma och pappa i eftermiddag, har jobbat idag. Blir kvar någon dag eller två, imorgon har jag intag och nattning av hästarna, hoppas på hjälp med intaget.
Ta det nu lugnt och NJUT av varandras sällskap, eller ditt eget.


Veckan som gått...

2009-12-15 @ 09:10:33

... fullspäckat som vanligt på jobbet. Julruschen har kommit igång och det blir många paketinslagningar under dagen, vilket jag tycker är jätteroligt, skulle gärna gå en kurs i det.

Helgen var lugn, måndagen åkte jag till Strömsund, blev inget Östersund, för dålig budget för det. Skönt att bara strosa runt lite. Hittade en jättefin lykta till min balkong på Dollar, rätt storlek och stuk, har letat länge efter en jag verkligen ville ha.

Fyndade en bok på Röda Korset för 5 kr!! Samlar på kokböcker och denna var inte dum, många enkla och billiga recept. Svängde förbi tygaffären- himmel vad många fina julgardiner hon hade! Lite dyrare kanske (?), men mycket bättre kvalitet och snyggare än det man annars hittar i kataloger (inte alltid så billigt det heller) och på Dollar (där får man verkligen vad man betalar för!), skulle gissa att priserna på tygaffären ligger lika som på andra vanliga tygaffärer, men man jämför gärna med där man handlat tidigare, vilket ju är som att jämföra äpplen och päron. Några stämpeldynor på lek och papper och sen min favoritjultidning på bokaffären (som har ett enormt sortiment av både böcker och tidningar!).

 

 

Pappa har åkta på bältros i ansiktet- inte att leka med- så jag åkte förbi och bar in lite ved och sandade när jag var på väg hem från Strömsund.
Har inte hunnit jula så mycket hemma, men jag läser tidningarna jag har och myser med en kopp kaffe eller ett glas portvin. En bekant tittade in på affären igår, vi pratade lite om umgänge och sånt, har ju ett väldigt begränsat sådant, jag skulle önska det fanns en "herrklubb" fast för alla med bibliotek, sköna fåtöljer, tidningar att läsa, spel att spela (brädspel natürlich) och möjlighet att ta ett glas om man ville. Antingen för sig själv eller i sällskap. Skulle passa mig perfekt! Saknar lite mer kulturellt umgänge, universitetssnack och sånt. Men jag har ju ingen energi i all fall, så det var väl sak samma.

Mina kalciumprover var bra, skönt att höra, däremot så domnar hela kroppen av och jag har myror överallt, inklusive ansikte och huvud- inte trevligt. Men det var till att vänta till efter helgerna, d v s till nästa år antar jag, om det inte gick över... Hmm, vi får se. Migränmedicinen var i a f toppen, en tablett och sen borta.

I fredags blev det lite Ida-ridning- kul, men sista gången på Cudna som är såld, som tur är blir hon kvar på stallet!

Nu är det dags att åka på jobbet, hoppas att vi får lite kolsyrepatroner och bokstäver idag!

 

Allt gott, ta det lugnt i snön, det är både halt och mycket snörök.

 

Håhåjaja

2009-12-07 @ 09:32:30

..det går dåligt med mitt bloggande. Det är bara att inse att jag behöver en laptop om det ska bli av, då jag måste multitaska för att få något gjort. Titta på tv, surfa, kolla i en tidning- samtidigt.

Vad har hänt sen sist då? Jobbar och jobbar- skyltsöndagen är en rolig helg att jobba på, skylta är ju så himla roligt. Det är rätt hektiskt just nu med julbelysning, juklappar och paketinslagning. Min lediga helg som just varit bestod mest i att försöka få lite julstämning här hemma. Jag älskar julen, vill gärna ha lite juligt med gardiner (typ enda gången nästan jag byter), ljusstakar, lite pynt och så småningom en gran. Tyvärr brukar jag aldrig hinna så långt numer... gardiner och ljusstakar, men sen är julen över innan jag hinner något mer. Jättetrist. I år har jag inte ens fått fram adventsstaken.

Så går det när man är konstant trött och bara vill sova. Funderade på att köpa juliga påslakan, det är ju ändå där jag tillbringar mest tid känns det som! Huvudvärken har i alla fal gett med sig- efter ytterligare ett samtal med ytterligare en doktor (jag är uppe i  6 eller 7 olika  läkare för 2 olika saker). Migrän- så var det med det. Fick Sumatriptan Bluefish, aldrig hört talas om den förr. Blev lite konstig av den, men borta är huvudvärken efter en tablett! Tänk om det fanns något mot tröttgheten också.

Igår bakade vi lite tunnbröd och för andra året i rad (på dagen!) hade vi "kurs" för holländare. Ifjol var det Elske och Bauke, i år var även de med, tillsammans med Tessa och Louis. De var jätteduktiga allihopa! Idag hade jag tänkt "pigga upp" mig med en tur till Östersund, men det är bara att inse att jag på min höjd tar mig till Strömsund, eller kanske Lycksele... Varför måste allt klumpa ihop sig på samma månad? Bilförsäkring, båda telefonerna, restskatten etc. Så nu kom jag liksom av mig. Har en massa att göra här hemma, om jag bara orkade, så jag får se vad det blir för något idag. Något blir det, men jag ska ta en funderare över en kopp kaffe och nybakat tunnbröd.

 

Halka runt försiktigt idag!

Drömmer mig bort mot tider som varit! Bild privat.