Tre saker ...

2009-02-26 @ 17:44:52

Tre saker som skrämmer mig:
Trångsynthet
Ignorans
Omedvetenhet

Tre personer som får mig att skratta:
2½ men
Robert Gustafsson
Svarte Orm
De enda jag kan ens komma på......... har nog kass humor *s*

Tre saker jag älskar:
Hästar.. och att rida förstås
Min familj, inkl katterna
Att ansiktsmåla

Tre saker jag hatar:
Prestationsångest
Räkningar
Att frysa

Tre saker jag inte förstår:
Varför jag jämt fryser
Hur folk kan vara så omedvetna om så mycket
Siffror

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Råtta med värme
Massa junk
Räkningar


Tre saker jag gör just nu:
Klappar katten
Dricker kaffe
Funderar på när jag ska hinna resa till Irland i sommar

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Resa mer
Lära mig ett språk till/bli bättre på de jag kan
Jobba mer estetiskt, t ex mer med ansiktsmålningen


Tre saker jag kan göra:
Fiska med fluga
Ansikts- och kroppsmåla
Spela Piccola-flöjt


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Wolfsheim
En porlande bäck
Hästar som äter

Tre  saker jag skulle vilja lära mig:

Åka snowboard
Airbrusha
Tatuera

Tre favoriträtter:
Sushi
Mammas älgköttbullar med ost
Får i kål

Mmmmmmm.......

2009-02-24 @ 14:34:01

Utmaning nr 1, från Lurans blogg.
Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Margareta
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mage

3. Flicknamn: Matilda

4. Pojknamn: Morris

5. Yrke: Magiker

6. Färg: Mellanblå

7. Klädesplagg: Mockasiner

8. Mat: Makaroner

9. Sak i badrummet: Mascara

10. Plats/stad: Madrid

11. En orsak att vara sen: Magont

12. Något man skriker: MEN!!!

13. Film: Matrix

14. Något man dricker: Mjölk 

15. Band: Madness

16. Djur: Markatta

17. Gatunamn: Mossvägen

18. Bil: Mazda

19. Sång:  Mizundastood

20. Aktivitet med mer än en deltagare: MajstångsdansBit i den!

Ansiktsmålning i förskingringen

2009-02-22 @ 10:28:06

Sökte runt på bloggportalen (som jag just anmält mig till) och hittade minsann en bild från barn och babymarknaden i Uppsala! Roligt att hitta sina egna alster. Har fått förfrågan att hjälpatill när gymnasiet i Strömsund sätter upp Lejonkungen, det vore jättroligt att visa och hjälpa till att måla en massa lejon och andra djur, hoppas det blir av!

Nu ska jag glutta lite på Gilmore Girls, mitt enda dekadenta inslag i tillvaron, sen hoppas jag det slutar snöa, så jagk an ge mig ut och hälsa på lite folk!!

Tjingeling!

Många bliire...

2009-02-21 @ 21:14:24

Efter att aldrig ha fått en utmaning, hopar de sig nu över en! Har 3 på lager som jag tänkte gå igenom imorgon.
Igår och idag har jag ridit för Lena Unneby- jättekul. Det har varit rätt intensivt med det ett tag. 2 helger i rad har jag ridit för Ida Hellström, ridlektion i torsdags och så 2 pass i helgen för Lena. Tufft, men roligt  och nyttigt, det har verkligen givit resultat!!! Att rida för 2 instruktörer känns jättebra, de kompletterar varandra så bra. Nu börjar jag få lite bättre ordning på sits, balans och position. Synd att man inte kan rida så intensivt hela tiden.
Tyvärr infaller extraridningen oftast den helg jag jobbar, så det är bara sista passet på fredag och första på lördag jag kan rida. Slutar 18.15, byter om, slänger i mig en varmkorv, spurtar ut till stallet, gör klar hästen, för att rida 19.15. Lördag samma visa, upp 6.30, fika, ut till stallet, se till att de får lite frukost, fixa hästen, rida 8.00. Efter ca 45 min ridning, av med allt på hästen, rykta, på med täcke, hem och duscha, ev slänga i sig frukost, för att vara på jobbet vid 9.30 *pust*. Men det är det värt!
Idag var det årsmöte för ridklubben, så efter jobbet var det till att åka direkt till mötet, som gick fort som tur var. Nu har jag slappat med lite Stinas kyckling (katterna krävde sin beskärda del), korrläst campingens hemsida, druckit lite St Peters Creamy Stout... och inte så mycket mer. Inget på TV, så nu är det snart dags för sängen... Skönt att vara lefig imorgon, men mycket att göra innan jobbvecka börjar på måndag igen. Nu ser jag fram emot nästa fredag och afterwork!!!
Cudna

Pyssla

2009-02-15 @ 19:19:03

Blev lite pysselinspirerad i och med mitt gardinomtagsprojekt.
Har kollat runt på lite roliga hängare, men inget som jag fastnat för. Om man kör på vitt och lantligt, eller lite Provenceinspirerat i sitt hem- vilket jag inte har, så kan man göra tjusiga hängare själv.
Leta reda på en gammal grånad träbit i lämpligt format, alternativt åk på brädgården/rota hos släkt och vänner efter lämpligt offer. Om träbiten inte antagit den sofistikerat vackra, grånade färgen som du vill ha, eller om du måste kapa den grå bit du har, kan du köpa järnvitriol på färghandeln. Vips har du fixat början på din hängare. Som krok kan du använda diverse saker, lackade, rostiga spikar, hästskosöm eller kolla runt på biltema etc efter något passande. Jag hittade en krok på just biltema som var snygg och fick mig att fundera på vad man skulle kunna ha den till. Nu fann inte just den på deras hemsida, men här kommer 2 förslag:

 


Den undre ser ungefär ut som min inspiration från butiken. Biltema
På IKEA köpte jag lådknoppar till mitt sekretärprojekt, det skulle nog också fungera som krokar. Här hittar du lite olika  förslag, de jag köpte heter Värde.
Sen ett sista tips på krokar: Börjes i Tingsryd har stallkrokar i 5-pack för 14,95. Där hittar du även hästskosöm.

Funderar på om vajer och karbinhake kan vara något som gardinomtag?

Alla Hjärtans Dag= Födelsedag

2009-02-15 @ 18:51:30

Jipps, du läste rätt... medans alla springer omkring i röd hjärthysteri glider jag in och fyller år. Oj vad roligt att fylla år då säger alla... Varför då undrar jag? Det är i sig en fin dag som går ut på bra saker, men det har ju blivit ytterligare en konsumtionsfälla. Gör ett eget kort, laga frukost och servera på sängen, ta er tid tillsammans, gör  någon människa glad- men att köpa en massa saker bara för att? Nej tack.
I Irland var det JÄTTESTORT. Att komma på samma vecka att man ville gå ut och äta på sin födelsedag- det var bara att glömma, i stort allt var bokat sen veckor. På jobbet "over there" fattade de inte varför jag inte tagit semester, för jobba på sin födelsedag går ju inte- ha, se på mig, jag har överlevt i flera år, det går alldeles utmärkt! Tänk hur olika det kan vara, men nu börjar det ju närma sig så även här hemma.
Att fylla år gör ju egentligen varken till eller från mer än på papperet när man passerat 20. Möjligtvis så blir väl nästa stopp 65 och pensioneringen- jippi då kan jag söka bostadsbidrag!
Min födelsedag var en lugn tillställning- red för en instruktör, köpte mig lite färskmalet hasselnötskaffe, lite pärlor att göra gardinomtag av, provade en massa kläder, men hittade inget som passade tyvärr, köpte lite ranunklar och anemoner åt mig själv och åt middag hos mina arbetsgivare (omtänksammare människor får man leta efter!). Många grattis-sms och i mail och bloggledes! Det är svårt att glömma bort min födelsedag, om man säger så.....
Fick ett paket av Å, en kakform som ser ut som en ko!!!! Jättesöt! Pengar av mamma och pappa.... alltid bra!
Idag fikade jag med E och B  på Görans (f ö utsedd till en av Sveriges 100 bästa konditorier!), vi pratade på i 2 timmar, hoppandes mellan svenska och engelska.  fick en present av dem med, så här många har jag nog inte fått på flera år! Ett presentkort på SPA i Borgafjäll! HÄRLIGT!!!!!!!!! Gissa om jag kommer att njuta! Med andra ord så har jag haft en bra födelsedag, bland hjärtvimmel och kanonfint väder. Är ledig imorgon och halva tisdag, det är inte heller dumt!

Tänk vad lite som behövs för att man ska kännas sig uppskattad! Glöm inte bort dem runtomkring dig när vardagen är tillbaka!


BILD: Vivilla

Bokutmaning

2009-02-15 @ 10:24:23

Har fått min första utmaning av Luran


1. Den värsta läsupplevelse du haft? 
Två barn och eget hus av Anette Strandberg (tror jag hon hette). Kurslitteratur när jag läste  etnologi i Umeå. Det var en rysare.... Stadsbo gör studie i litet samhälle... Fruktansvärd läsning fylld av fördomar (tyckte jag i a f) av typen; i ett litet samhälle måste/vill alla skaffa villa vovve volvo, något annat alternativ finns inte. Det kände oerhört nedvärderande och sarkastiskt att läsa när man själv kommer från ett litet samhälle. Det var säkert inte hennes mening, men så uppfattade jag det.
Harry Potter var en bevikelse. Läste på engelska och insåg snabbt att språket var för en 7-åring. Var helt enkelt inte vad jag föreställt mig efter den hysteri som spred sig bland vuxna människor. I'm lost.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?
Oj. den var svår. Faktabok om centrerad ridning av Sally Swift. Minns att jag blev väldigt påverkad av Per-Anders Fogelströms "Barn"-böcker, och det sitter nog i, lärde mig mycket om Stockholm och svensk historia.
Sen beror detpå hur man meanr med påverkad. De böcker som jag fått mest wow-upplevelse av är Stieg Larssons serie, som tyvärr blev allt för kort.

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?
Lyssande på en bok av Margret York som heter "En känsla av fruktan".. bra uppläst och med en krypande kall kåre mest hela tiden. Margret Yorks böcker är ofta av det slaget, men kan inte riktigt ta på vad det är. Men riktigt skrämd.. njae. Har hört att "Låt den rätte komma in" ska vara otäck.

4. Vad använder du som bokmärke?
Diverse som ligger til hands...kvitton, klädetiketter i papper, små papperslappar. Men jag har gjort ett eget bokmärke som jag använder mest... En metallpinne med keltiska mösnter på, som jag gjort pärlhängen till. Allt köpt på Pagoni, en fantastisk pärlaffär i Ö-vik som du även hittar på nätet och mässor.

5. När brukar du läsa?
Innan jag ska sova. Har svårt att komma till ro om jag inte får läsa lite, om så bara en halv sida. När jag flyger brukar det också bli lite, men åker jag buss föredrar jag cd-böcker elelr musik, mår lätt lite illa.
När vi bodde i Irland brakde vi gå ner till en jättemysig pub, Egans, på söndagarna, ta en kopp kaffe eller te, en smörgås eller kaka eller något lätt att äta, läsa Sunday Independent eller en bok och  sitta  i en timme eller två *jättestrevligt *.

6. Vad var den första bok du läste?
Oj, det kommer jag inte ihåg. Kunde läsa när jag var 4. Antagligen någon barnbok som låg hemma, mamma var dagmamma. Minns dock att jag jäste mycket Kitty och liknande, blandad med mer "seriös" litteratur. I 2:an läste jag Bilbo av Tolkien, i 4:an Jane Eyre (Brontë), P-A Fogelström i 5:an-6:an, däremellan Kitty, Vi fem, hästböcker (Vitnos och Trollet var nog favoriter som riktigt liten), "Kyra och Sjurik ", "Tordyveln flyger i skymningen" och "Godnatt Mister Tom". Många är böcker jag kan tänka mig och har läst igen. Mamma var bra på att läsa högt och fortsatte även efter att jag kunde läsa själv.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?
Pocket, det är lättare att ta med, inte så tunga när man flyttar, billigare och tål mer omild behandling. Snygga inbundna ser dock trevligare ut i bokhyllan.
 
8. Vilken bok läser du nu?
"I det fördolda" av Ja-Sverre Syvertsen. Ingen bok jag direkt fastnat för, men den duger.

9. Och vilken sida är du på?
134

10. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?) 
Skriver namn, ibland vart och när jag köpt dem (rätt roligt nu när man är tillbaka i Sverige- "Åh, den köpte jag ju i Kilkenny när vi åkte dit med den och den!". Händer att det spillts kaffe...
 11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?
 Lite grann, klart att man ser en bok i mängden om omslaget drar till sig uppmärksamhet. Men baksidan får vara vägledning.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?
Nixpix
14. Finns det någon bok du läst flera gånger?
Jajjebox, många böcker återkommer jag till ofta. Har nog guldfiskminne när jag läst deckare, vilket underlättarm något L ofta har roligt åt. Min bokhylla är mitt bibliotek , som jag återkommer till hela tiden.

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?
Nej, inte vad jag vet eller kan komma på. Har inte gått in i dörrar läsandes en bok eller så.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar? 
Dem jag inte gillar åker  till välgörenhet eller lotterier. Rensade rätt hårt när vi flyttade tillbaka från Irland.

17. Tar du med dig boken du läser på toa?
Näe, det måste vara en killgrej.. eller?

18. Just det, läser du i badrummet?
När vi hade badkar- ja, några gånger,men det funkade inte så bra, svårtatt inte blöta ner boken när man byter sida. Nu har vi dusch, tror inte det är någon bra kombo.. *s*

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?
Nej, har tänkt på det, men inte blivit av. Händer att jag köpt eller läst samma bok flera gånger, Nu läser jag ju ofta om böcker, men det känns lite märkligt att upptäcka det mitt i boken istället för att var medveten om det redan när man börjar.
Däremot skulle jag behöva skriva upp vilka Stieg Trenter-böcker jag köpt, känns lite dumt att köpa samlarböcker och ha flera likadana.

Skickar vidare till Miss Norrland!

Longing away

2009-02-12 @ 08:55:00

Jag vill jättegärna vilja resa till London om jag vann tävlingen som Airtours och Engla´s Showroom anordnar.
Varför London kan man ju undra, det finns ju en massa andra exotiska resmål att välja mellan. Visst, det vore toppen att få åka till Dublin igen, jag har ju trots allt bott i Irland i 3½ år, Berlin var fantastiskt, New York vore roligt och Malta lite tufft, då en kompis som bor i Irland kommer därifrån. 
MEN, London är London och det känns verkligen som ett  "Alla Hjärtans dag-resmål", d v s en fin födelsedagsöverraskning att få lite sådär apropå inget alls. Att fylla år den 14 är lite speciellt, det försvinner lite i allt det andra. Som läget är nu har jagi nte råd att resa någonstans, har inte hälsat på mina kära vänner i Irland sen jag flyttade, har inte åkt till något varmare land fast jag längtat.. Trots närheten, eller på grun av, kom vi oss aldrig till London när vi bodde i Irland.
JAG VILL UT OCH RESA!! Känna buzzen, träffa folk, äta engelsk frukost, prata engelska dagrna i ända, gå på Mark´s and Sparks, Camden Market, Cyber Dog, leta reda på små obskyra affärer, köpa engelsk litteratur, gå i parkerna och bara njuta efter en lååång, kalla, snöig vinter i norr. Så please- skicka mig till London!

Det är mycket nu!

2009-02-12 @ 08:41:52

Jo, Anna, jag är tillbaka från Stockholm, men det har varit så mycket nu att jag inte ens hunnit packa ur bilen färdigt!
Målandet blev en flopp- 540 kr... satt i ett kallt, dragit hörn där alla stannade till när de just kommit in- för att klä av ungarna ytterkläderna, ge dem lite mat etc. Såg mer ut som en barnvagnsparkering mellan varven. Trist. Kommr nog inte kunna åka ner i maj, jag jobbar den helgen och har inte råda att ta ledigt samt finanasiera en sån tripp till!

Resan var i övrigt trevligt, men lite stressig- 2 dagar hos L, en dag hos min farbror, lite spring på stan... Ikea i Sundsvall och sen hem. Men nu har jag i a f nya glasögon, en hyfsat snygg och funktionell servis samt en snygg skjorta med lite bondage-stuk på. Just ja, fick ju ett trådlöst tangentbord samt råtta av min farbror, måste ta och byta ut mitt gamla. Alla bokstäver har trillat bort och jag är urkass på tangentbordssättningen.

Den skjortan fick f ö en snabb invigning! Hotellet invigdes i lördags- och där var jag och min kompis Å. Vi avnjöt en god grillbuffé, tittade på folk, kollade in det som renoverades, hoppade till bra band (Midnight Express) oxh hade kul. Det var väl bara baren som hade en del i övrigt att önska, men det tar sig väl med tiden. Men hur folk kan envisas med att dansa foxtrot till AC/DC- det övergår mitt förstånd. Om de i a f höll sig på sin kant, men nähädå.. in i den hoppande massan med vassa armbågar utstickande. Nästa gång tror jag jag ska fixa kläder med antigen tjock vaddering eller vadda piggar!

Nu hoppas jag något händer på hotellet i helgen med, så man kan gå och ta en öl med några vänner. Anledning? Se nästa inlägg.