Stockholm- here I come!

2009-01-28 @ 09:20:38

Ikväll efter jobbet åker jag till Umeå, imorgon hämtar jag glasögonen och sen drar vi till Stockholm, undrar om vi hittar till L?
Jag hoppas väder och väglag är bra, så resan flyter bra.

Dags att åka på jobbet!


*swosch*

Blogga snyggare

2009-01-21 @ 22:17:47

Har hittat en sida med fantastiskt snygga bakgrunder till bloggsidor- thecutestblogontheblock. 350 st finns det att välja mellan f n + en massa annat smått och gott till din blogg-gratis dessutom. Tyvärr har jag inte lyckats lista ut hur man får till det, måste sätta mig ner och kolla igenom.... när nu det ska bli.
Kolla in sidan, säkert hittar du något som passar, om inte annat så får du tips på hur du kan göra en egen design!

Fattar du hur det funkar så får du gärna dra en komprimerad snabbversion- har som sagt inte haft ro att läsa igenom ordentligt.


Exempel på bakgrund från Cutest Blog on the Block. Scrapbookinginspirerat!


Bokbinderi

2009-01-20 @ 22:51:53

Kollade in på Fritzells för att  beställa en ny "refill" till min fina fickalmanack i läder med mitt namn på, och passade på att kolla in deras övriga sortiment. De har lite allt möjligt, men fotoboken man kan köpa var ju rackarns snygg! Från 249 kr får man sina bilder snyggt förpackade i "coffee table book" -format. Om jag hade:

1. En kamera
2. En massa bra bilder liggandes (vilket jag inte har p g a punkt 1)
3. Pengar över

Så skulle jag handlöst fixa en sådan bok, som komplement till en egenhändigt gjord scrapbook.

Kolla in på sidan!

Historiskt

2009-01-20 @ 22:36:53

Idag har ju som bekant Barack Obama installerat sig som USA:s president- en smått historisk händelse som det säkert bloggats om en hel del idag (hoppas jag i alla fall). Tanken att det dröjt till 2009 för USA att få en icke-vit president är ju lite skrämmande, men frågan är om USA varit redo innan? Har de haft rätt kandidater tidigare? Den jag kommer att tänka på är ju Mr Jackson.. men han känns för "smal" för att passa den breda massan och med sin religiösa framtoning så kunde det både stjälpt och hjälpt honom.
Trycket och förväntningarna på Obama är enorma- allt från vilken hund de ska skaffa (!!), hur världsproblemen liksom USA:s gigantiska härva ska redas ut- visar på hur hela världen väntar på en slags "frälsare". Tidpunkten kunde ju varit gynnsammare för ett maktskifte men nu är det som det är och vi kan bara se tiden an.
Förhoppningsvis kan det här vara den skjuts i rätt riktning som världen behöver, men det är lätt att ge Obama övernaturliga krafter som han omöjligt kan ha. Låt oss hoppas det folk världen över tar tillfället i akt att starta om lite på nytt igen, ta tag i allt man sopat under matan eller skjutit framför sig, öppnar sig för ett större samförstånd och bidrar till större solidaritet och öppenhet.

Glöm nu inte bort vilken historisk och stor händelse det här är, jag undrar om jag kommer att få uppleva något liknande under min livstid?Obama håller sitt installationstal. Foto: SVT (Men hämtat på vk.se)


Ny blogg

2009-01-18 @ 13:54:32

Jag har, i väntan på att min hemsida ska bli klar någongång, startat en ansiktsmålningsblogg: ansiktsmalning.blogg.se

Där finns bilder, priser, tips, råd, kalender m m. Titta gärna in!


Bild: Privat

Tulipaner

2009-01-17 @ 13:12:18

Efter lång väntan har jag äntligen lyckats få köpa lite Änglamarks Tulpaner... tog halva vecka innan de kom till den lokala affären. Jag hade iofs kunnat köpa andra tulpaner, men när man får chansen att köpa Kravtulpaner till bra pris, vill man ju gärna göra det.

Senaste 2 tulpanköpen har varit en besvikelse... blommor och blad torkar bort trots nya snitt med kniv samt fräscht vatten.

Nu ska jag njuta av tulpaner och nyinköpt doftljus.. trevliga accessoarer när man ska städa och diska.


De vita tulpanerna har jag färgat med röd karamellfärg..
Foto: privat

Stockholm nästa

2009-01-14 @ 22:11:47

Härligt, som jag sett fram emot att få åka till Stockholm och hälsa på min vän L, som just köpt hus. Onsdagen den 28/1 drar jag till Umeå efter jobbet. Torsdag morgon hämtar jag mina nya glasögon , och sen drar jag och min andra hälft till Stockholm! Det blir spännande att se huset och hälsa på L, det var länge sen sist.. Naturligtvis åker vi in till stan någon dag, men orskaen till resan är egentligen jobb.
I söndags kväll ringde en kvinna från Uppsala och undrade om jag vill ansiktsmåla på deras barn- och babymässa. Jag åker ju långt, men betalar inget för platsen, då jag ingår i barnaktiviteterna. Går det som tänkt, så får jag en "sponsrad" resa till Stockholm, d v s det jag får in räcker förhoppningsvis till bensinpengar, lit mat efter vägen och kanske någon slant över att köpa nya färger för. Tyvärr är det ju ingen verksamhet man tjänar pengar på, inte är i norr i vart fall, så det får hållas på hobbynivå tills vidare.
Spännande ska det bli i a f, det var ett tag sen jag var och målade i Stockholm, men roligt är det med mässor och sånt.
Jag har startat en blogg för ansiktsmålningen, i väntan på en hemsida. Den hittar du här: ansiktsmalning.blogg.se
Förhoppningsvis kan detta bli ett långvarigt samarbete och jag gillar konceptet med blandat utbud av privata och företagm begagnat och nytt.

Med tanke på alla grejor som behövs för att orka måla nonstop, så blir det bil, annars så hade det blivit flyg (tåg går tyvärr bort- dyrt, för få tider och tar för lång tid). Synd man inte just vunnit pengar, nu när man faktiskt skulle få med sig grejor hem. Kanske, kanske blir det ett loppisbesök, det är L proffs på att hålla koll på

Yeah, Yeah. Over and out


Jag målar barn i shoppingcentrat Brand Central, Rathdowney, Irland.

Jobblogg

2009-01-14 @ 21:49:11

Kom just på att jag glömde nämna att mitt jobb numera har en blogg: agas.blogg.se


Kolla in med jämna mellanrum, för man vet ju aldrig.....!!!

Roligt att inreda med...

2009-01-13 @ 21:52:23

Different Design är ett företag som har lite annorlunda saker gjorda i Indonesien. I senaste katalogen hittade jag en massa saker som var schyssta. En del är sånt som jag kanske inte själv skulle ha hemma, för att det inte passar in hos mig, men som är snyggt eller roligt ändå.
Här kommer ett axplock:Vinn ett fårskinn!

2009-01-13 @ 19:57:18

Vinn ett snyggt fårskinn!

Gratis bio

2009-01-10 @ 20:18:52

Jag är med i en tävling hos Gratis Bio, jag kan få en massa poäng samt vinna en shoppingspree hos Nelly.
Gratis Bio funkar som så att du genom att handla varor, klicka på annonser eler tävlar/fyller i enkäter samlar poäng som kan bytas mot biobiljetter eller saker. Det finurliga med just gratis bio är att det är vettiga saker man kan samla till OCH att man oftast handlar hos många av företagen/nappar på erbjudanden och går man då in på sidan man ska hanfla via Gratis Bio, så samlar man poäng i bara farten!

För att bli medlem klickar ni här.

Jag får poäng för varje som registrerar sig.. Så tack på förhand!

Join the mission!

Uppiffningsvarning

2009-01-04 @ 15:45:17

Jädrar vad jag har legat i idag! Flera inlägg på samma dag, jag kanske skulle kunna tjäna en hacka i a f?
Bloggordsallergi:
Vippig (om kjolar främst)
Uppiffning
Klicka hem
Bloppis
Jag är inte alls ytlig

Fyll gärna på!


Så, till rubriken.... Har irrat runt lite på jakt efter trevlig, skön fåtölja attsitta och läsa i framför brasan jag inte har. Jag har alltid velat ha ett bibliotek.. om jag slänger ut datorn skulle jag ju kunna göra om rummet till det, men tror inte riktigt på den idén, den inbegriper även clubfåtölj och soffa, i oxblodsfärgat läder= har inte riktigt den budgeten.
Nu har jag börjat så smått på ett hörn i vardagsrummet och letar därför efter en schysst fåtölj.. och en smal byrå till hallen.
I irrandet hittade jag lite annat smått och gott, som detta:
   

Allt från klingel.se utom sista bilden, från ellos. Kan inte bestämma mig om klockan är rolig eller gräslig.. Klingel är ett tyskt företag som har rätt skumma kläder, typ lederhosen för julafton, men man kan hitta guldkorn, även om det mesta är för dyrt för mig, även på rea.

Lätt och Lagom

2009-01-04 @ 14:08:29

För att lite ta udden av förra inlägget, så tänkte jag tipsa om lite ytligare saker. Hittade en länk till en sida där man kan prenumerera på  skönhetsproduker- alltså ytligt så det förslår. Det finurliga är att man får det hemskickade 4 ggr om år för 299 kr/paket, allt från reseförpackningar till fullstora. På så sätt får man prova lite olika produkter under året, bra om man bor ute på vischan eller bara vill få ett bra urval hemskickat, utan att måsta välja vad. Själv skulle jag önska en massa prover, för jag tycker det är jättesvårt att hitta bra produkter, framför allt hudkrämer. Det mesta funkar inte, eller bara ett tag, och så står man där med en massa burkar. Att testa dyrare krämer blir absolut inte av, vem vill pröjsa 400-700 för en lite burk som kanske bara ska samla damm?

Nåja, i alla fall.... sidan som skickar hem små rosa paket heter beautybag. Klicka dit och kolla!
Just det, apropå smink- någon som vet om Miss Sporty säljs i Sverige?

Övertid

2009-01-04 @ 13:54:54

Som det kanske märks så har jag rätt mycket tid över, tid som jag inte orkar lägga på nåogt vettigt i min bältrosfrossa.
Blippar tv, klappar katterna, hostar lite.. Oj vad vettigt, men jag har nog med det. Digilistan på P3, inte så dumt.

Försöker hitta lite roliga bloggar, tycker det var lättare att hitta folk tidigare, när man kunde lägga in sökord. Nu blir det inte mycket läst på andras bloggar. Har försökt hitta bloggar i Dorotea, men det var inte helt lätt heller. De flesta bloggar jag hamnar på är antingen helt fixerade över sina barn och inredning (hur kombinerar man det på ett bra sätt, utan att få hela bokhyllan nedriven? Fast folk verkar varken ha bokhyllor eller böcker längre. Tror jag ska starta ett upprop för bokhyllans bevarande!!), eller på hur mycket kläder och smink man kan hinna "klicka" hem på en dag. Vore schysst en sida som tipsar, utan att man får ångest över allt som bloggaren verkar handla. Med en socionombakgrund så får man lite dåliga missbruksvibbar. Vilka är dessa människor? Hur har de råd/tid/ork/plats med allt? Alla har vi våra hobbies, men det får nu inte gå till överdrift.
Jag är nog för gammal helt enkelt, istället för att jaga efter alla saker och ting, tala/skriva om allt man ska göra och ha gjort, pyntat, bakat, piffat och donat så sitter jag gärna ner en stund i kaoset, skiter i hur det ser ut. Tar en kopp kaffe, klappar katten, njuter av det jag har. Jag må ha det otrendigt, opiffat, ostädat, men jag hinner i alla fall se vad som händer runtomkring mig. Bloggvärlden känns som modevärlden- den trycker på oss en massa värderingar och måsten, så här ser det ut hos mig, se vad mycket kläder jag har i min garderob, hur ofta jag kan byta kläder, hur jag kan shoppa, hur man ska se ut. Allt görs dessutom med företagens goda minne- det sponsras hejvilt för att ens produkter ska synas i största bloggarna. Det är lite skrämmande att överlåta så mycket makt åt, om man får säga det, hyfsat naiva människor.Vad ska de göra när bloggbubblan spricker? Klippa sig och skaffa ett jobb? Inte riktigt fair egentligen.  Hur många med lite livserfenhet tjänar kosing på bloggande? Det vore intressant att läsa. Det borde iofs finnas någon avhandling snart om detta fenomen. Visst vore det kul att tjäna pengar på att blogga (men med den tid jag lägger ner på bloggandet skulle jag inte bli rik), men inte genom att sälja min själ. Alla människor som väljer att blogga har förhoppningsvis något att berätta, men det känns bara som att det blivit snedvridet- enkelspårigheten bland de som uppmärksammas är rätt skrämmande.
Jag säger bara en sak- stackars dagens ungar.

Funkar dåligt

2009-01-03 @ 13:44:26

Förra inlägget försökt jag posta igår.... men det kom visst aldrig fram, precis som postverket-pålitligt partner (undrar vem som kom på den slogan, har nog fått äta upp det några varv).

Sitter mest och tycker synd om mig själv, hostar lite och har ont. Har betalat sista räkningen, så nu blir det till att ligga lågt tills nästa lön, man får väl hoppas jag inte blir sjuk så länge till.

Matdags... på någe vis. Inspirationen är inte på topp.


*prosit* *bless me*

X-mas bonanza

2009-01-02 @ 19:41:13

Ja, så var julen slut, den puffade förbi utan att jag riktigt hann med. Ingen gran, inget pynt.. Sammanfattningsvis kan man väl säga att julen blev en flopp. Sämsta TV-julen jag kan komma ihåg (vart tog alla bra engelska deckare vägen.. och repriser på serier man missat något avsnitt av). Folk var sjuka, vädret kunde inte bestämma sig... och jag hann som sagt inte riktigt med.
Julklappsmässigt är jag mer än nöjd, fick en flaska Grådask (ypperligt portvin om du inte visste), av min brorson. För att vara drygt 2½ år gammal är han en jäkel på att handla på systemet!!! Fick även en svamp- och bärtork av mina föräldrar, har torkat kött och gjort jerkys-mums. Snygg glas fick jag också av en god vän- "Mus-seron" av Lasse Åberg.

Svamptork
 
Motiv på glaset

Dricka!Nyårsfirandet var en trevlig tillställning hos mina arbetsgivare- god mat, trevligt sällskap. Fick dock i mig lite för mycket grädde, så vid 12 var det till att knalla hem. Skulle egentligen gått förbi campingen också, men det fick vara.
Har känt mig lite krasslig, ont i halsen, hostig och febrig, men alla är ju förkyld runtomkring en, så när jag även fick brännande utslag, tänkte jag inte mer på det.. i går kväll gjorde det ännu ondare. Kollade upp i en läkarbok och konstaterade krasst att jag nog fått bältros- party on kan man ju säga. Eller inte. Till doktorn idag-jajjebox, min egna diagnos stämde som handen i handsken. Man kanske borde bli doktor? Iväg till apoteket för lite medicin som KANSKE hjälper...980 pix. Tjohoo, det var de pengarna. Hoppas vdet hjälper nu baram för det kan visst sitta i några veckor och blir antagligen betydligt värre än det är. Blåsorna går från ryggen och fram, inte helt sklönt med för tajta kläder.. eller att sitta lutat i soffan..eller ligga i sängen. Najs. Fasr det kunde ju varit värre.

Har rasslat runt lite på nätet i eftermiddags, hittade någrta godbitar på Haléns realista! För den som tänkt satsa på en läderjacka finns det bara one way to go! 299 pix! Lackjackan och klänningen var också sjystl Själv ahr jag blåst 3000 kr på nya glasögon, så jag får bara titta. Behöver dem iofs inte heller, åker hellre och hälsar på lite goda vänner i Irland för pengarna- Miss u guys!

Nu ska jag nog dra mig lite försiktigt tillbaka. Man får gärna komma med glada hejjarop just nu, det kan jag behöva.

Sweet dreams