SÖKES: Partypinglor

2009-07-31 @ 22:49:04

FINNES: 2 paket kräftor

 

Svar till "Vattuman"


Skämt å sido, finns det några själar som gillar kräftor därute i cyberrymden?  Jag köpte med mig 2 paket kräftor från Umeå (ett besök som mest resulterat i en massa bokköp..) och kom då på den briljanta idéen att ha kräftfest. Nu saknas bara lite kräftätande doroteabor (med omnejd kanske man ska tillägga). Tänkte att en helg i augusti borde sitta fint. Jag har kräftor och bröd- dryck medtages själv.

Intresserad? Hör av dig snarast!

 

 

 

Ohlala

2009-07-31 @ 11:24:04

Nu har jag glassat omkring i Umeå i 2 dagar. OCH lessnat ganska fort. Reor överallt, kläder man provar som inte passar ELLER kostar för mycket. Vissa affärer kör på ett spännande reakoncept vad gäller upphängning avkläder. Rut mfl och Bik Bok hänger upp allt efter väggen, iofs färgkodat till viss del,men ändå. Går in i butiken och ut lika fort.

H&M hittade jag en del hos, dock inte på rean. Blev bara ett par leggings men är mighty sugen på en übercool klänning som dessutom satt jättebra, för 199 kr är det svårt att gnälla på priset. Jag behöver dessutom gympabrallor och ett färglatt linne, men just nu så är jag för snål. Fyndade en käck polotröja på röda korset för 10 kr! Hur den ser ut? Ni får väl komma förbi på jobbet och kolla *s*, för till veckan är jag ju tillbakapå jobbet igen. Lindex hade många fina nyheter med bränd orange som favoritfärg. Apropå Lindex så har de klurat till det ordentligt i provhytterna, i a f i Östersund! Kolla in vad smart!

 

 

 

 

För den som vill fynda ordentligt och har lite pengar över att lägga på märkesgrejor, så har både Dixie och Åhléns jättebra priser på t ex  Nümph, Filippa K etc. Hittade en del colla saker. Dixie har dessutom en supersnygg klänning i skyltfönstret, går på dryga tusenlappen, men det är en härlig tyngd i den, fanns en till i butiken som var snarlik. Om jag skulle på t ex ett bröllop eller lite finare fest (vem som nu skulle bjuda mig på något sådant?), så vore den klänningen på sin plats.

Jag är rätt less på tunna, flimsiga kläder som förvisso är billiga, men där kvallan är därefter. Några rejäla basplagg i bra kvalitet skulle kännas bra, men det får bli när jag blivit miljonär. Eller i a f råkar ha några hundra över.

Hmm, vad mer har jag fyndat? Pennor på Åhléns från deras japanska sortiment som de säljer ut med 70% rabatt, ett omslag för pocketböcker samt kanske mitt största fynd; glittergel till ansiktsmålningen. Precis vad jag var på jakt efter och dessutom på rea!!! Ibland har man tur! Just ja, 3 pysselböckerför 10 kr styck, inte heller dumt.

Nu är det snart dags för en sväng till Returbutiken, spanar efter formar att gjuta i (vi ska ha en betonghelg snart!), färgade glas som Å kan gravera på samt lite annat smått och gott. Sen vänder jag kosan hemåt.

Hemma igen och vänder...

2009-07-28 @ 12:32:52

Ja, då var äventyret Fäviken över för i år. Mer om det hittar du på min andra blogg: ansiktsmalning

Måste dock säga att jag träffade ovanligt lite Doroteabor i år! Var ni inte där?

 

Ja, hemma igen med blöta tält, kläder och en massa att packa upp. Det mesta får dock ligga kvar, i em/kväll åker vi till Umeå för några sista skälvande semsterdagar. Sista veckan och det känns som att jag bara vart ledig över helgen. Trist. Nu ska jag i a f semstra lite efter allt jobb under semestern. Lite god mat på Bishops Arms (tack eon för en kupong man som icke-barnfamilj kunde använda!), flanerande på stan och allmänt ta det lugnt. Hem igen på fredag, vill ha några dagar hemma innan jobbet börjar igen!

 

Sommaren bara rinner iväg- har inte fiskat eller donat med allt jag tänkte hinna med under 4 v semester. Bara att inse att det är slut. Hoppas jag hinner med lite fint väder under någon ledig helg, för semestern har ju varit en katastrof vädermässigt. Svamsäsongen verkar lovande i a f, har redan hittat lite Karl Johan, om än väläten av larver. Nu är det bara att vänta, hoppas på en fin höst och sen ge sig ut i skogen!

 

Hittade förresten en fin första förbandslåda hos apoteket. Köper du den på nätet kostar den bara 89 kr!!!! Du sparar 25 kr och får  plåster Family Mix på köpet Tydligen har de haft en tävling där man kunde vinna den, men den har jag missat. Nu blir det till att köpa den i stället!

 

 

Nu är det bäst man gör sig klar, katterna ska ju iväg till stugan för lite uteliv medan jag är borta.

Simma lugnt, glöm inte regnkläder och stövlar.

 

Regn och Rusk och snart är det Höst

2009-07-22 @ 22:22:16

Det har då varit ett jäkla väder på sistone. Precis när jag hängt ut tvätten i måndags, så började det att regna. Det var bara åt låta det hänga kvar.... Nu är tvätten ordentligt sköljd, och faktiskt ihopviken och i garderoben.. det händer inte ofta. Hösten känns som att den är i antågande, men än är det ju ett tag kvar. Jag längtar till hösten, min bästa årstid med klar luft, svampplockning, skördetid, oväder och varm höstsol.

Åsele marknad bjöd väl inte på så mycket spännande- förutom SUSHIVAGNEN!!! 18 bitars sushi delade jag och L på- mmmmmm vad gott. Synd att jag inte tog kort på vagnen och maten! I övrigt inte så mycket mer än sockar och munkar. Fikade efter vägen hem vid ett vattendrag som är rätt trevligt. Väl hemma blev det storstädning- stackars L kom hit och hälsar på och får städa en massa. Nu börjar det se hyfsat ut, har även städat i källaren och gjort den del fynd.

 

Det är rätt hektiskt nu med Fäviken i antågande- fixa tält (tack S och C för att vi får låna det!!), mat, kläder, färger etc. Det blir svinkallt på nätterna och übervarmt på morgonen. Under dagen allt från jättevarmt till regn, kyla och blåst- det gäller att ha med sig för alla eventualiteter. Och så var det ju myggen och annan ohyra... Men det är ändå en jättetrevlig tillställning som jag alltid vill tillbaka till.

I år blir vi 3 st- kul med sällskap! I år måste man lösa ett Game Fair-pass för att få campa- det kan nog vara bra, förhoppningsvis åker färre upp bara för att supa och trasha stället. Känns lite nostalgiskt att det tillbaka på tidigare år- utställargatan öppen för passage även nattetid, besöksmålet för hela helgen 15 000 besökare (nu är det runt 150 00!), litet och gemytligt. Nu måste ju en sån här tillställning få växa, men jag tror det gick lite för fort där ett tag. Jag hoppas i alla fall att folk fortsätter hitta dit, ger det en andra chans om de upplevt det rörigt och att lite av gemytet återfinns. Nu är det på god väg tror jag.

Nu är vi nyfärgade, nästan färdigpackade och fulla av förväntan- Fäviken here we come!

 

På väg från Fäviken 2008. Bild: Privat
Fantastisk Pirelliuppvisning från 2008. Bild: Privat

 

 Just det ja, var ju med brorsonen till hästarna, Gambero tog det så försiktigt med M på ryggen. Narpan sprang i hagen bredvid och motionerade sig själv! För mig blev det en kort ridtur, värmen och bremsen blev lite väl mycket. Nu har jag idit honom hyfsat ofta, om ej så intensivt varje gång, för i tisdags var Norsjö ridklubb och kollade på honom. De ska ha honm på prov i 3 månader. Jag hoppas de blir nöjda, för han är en kanonhäst för nybörjare och barn. Supertrevlig och jättesnäll, bryr sig inte om lastbilar och traktorer och älskar att dsucha! Nu fär jag byta häst- det blir Narpan hädanefter, som jag har sån tur att få rida! Suveränt ute i Avaträsk med hästägare (J och K) som låter en rida hur mycket man vill!

 

Gambero Real. Bild: Privat
Narpan och Gambero. Bild: Privat
Divino. Bild: Privat

Oj, nu är det bäst att avrunda så man orkar upp och fixa med det sista i morgon!

Vila

2009-07-16 @ 23:46:57

...behöver jag göra. Nu har jag klarat av 2 arbetsdagar under semsetern, 1 bröllop, som var mycket trevligt att arbeta vid och 3 dagars ansiktsmålning vid Dorotea marknad. Marknaden gick f ö över förväntan! ¨ånga glada barn kom förbi och blev målade och ev blir det  några barnkalas framöver.

I tisdags bestämde jag mig, efter många om och men, för att gå på dansen på MB. Det känns lite tungt att betala 100 kr för att gå in och ev ta en öl... för dansar gör jag icke. Jag hade sån tur att jag fick anlända med stil- fick glida runt i J's bil som minsan var urtjusigt. Vi möttes t o m av lite applåder p g a bilen. MB i sig själv bjöd väl inte på några nyheter förutom att de har pub numer. Eftersom det fortfarande är 15 år så har puben ett eget område- kändes lite märkligt. Maten serverades utanför MB- också rätt okonventionellt. Blev lite koll av folk som jag inte vet ritkigt vilka de är och lite snack ute innan hemfärd (även den med stil!). Träffade på en tjomme från Dalarna som skulle tävla i armbrytning under onsdagen- han måste ha undrat vart han hamnat! Men det är ju alltid kul att snacka med folk, hoppas det gick bra i tävlandet.

Le Bil

NU har jag äntligen varit helledig en dag, sovit, lyssnat på åska (men ville ha mer!!!!), diskat lite och tagit det lugnt. Tänkte åka ut och rida, men avstod att chansa mellan åska och häftigt skyfall- det får bli imorgon. Till helgen kommer L, vi ska gå på marknaden i Åsle, sen kanske han följer med till Fäviken- sommarens höjdpunkt!

Nu ska jag sussa.
Simma lugnt

P.I.F

2009-07-08 @ 22:00:10

Ja, nu var det äntligen dags att piffa!  Jag har piffat vidare från Lurans blogg, men p g a datastrul har jag inte kunnat föra det vidare förrän nu.



Om du vill piffa, så skriv det i ditt inlägg, samt vad du vill ha i gengäld:
2 ansiktsmålningar (kanske något för Halloween?)
1 halsband
2 kort, valfri text

Kort och halsband kan jag skicka, ansiksmålning kan ske i Dorotea eller Umeå enl överenskommelse!

Vad säger du? Hoppa på vettja!

Bloggtorkan över...

2009-07-08 @ 21:53:41

Jag har under hela värmeböljan sagt att lagom till måndagen 6/7 kommer det att börja regna- gissa om jag fick rätt. Man kan ju bara hoppas på lite bättre väder framöver, men med min vanliga otur så kommer det hålla i sig. Lagom till blötan (som iofs behövs) har även bloggtorkan surnat till. Har haft mighty dataproblem, men nu hoppas jag det har gått över- för denna gången.
Telefonen jag köpt fungerar utmärkt, jag har ridit rätt mycket hittills i sommar, Anna kommer snart hem och det är öltält till helgen! Rätt mycket som är bra ändå med andra ord. Det är bara att kämpa på. Till veckan kommer jag att sitta och ansiktsmåla under Dorotea Marknad. Hoppas de kommer lite barn och vill bli målad.
Var förresten på ponnytrav igår- jätteroligt att se alla duktiga ungdomar och ponnyer som kämpade på trots dåligt väder och liten publik. De förtjänar mer uppmärksamhet! Roligt i alla fall att Loket var där och pratade.

Jag har faktiskt jobbat idag, med det väer som är nu så spelar det ju ingen större roll om man jobbar! Fredag är det ytterligare ett pass.
Nu är jag trött, så trött, ska upp och rida med syrran och hennes dotter imorgon.


Natti Natti



Bild: PRIVAT