Glad Midsommar!

2009-06-19 @ 13:02:54

Nu vänder det snart och blir mörkare, på söndag är det sommarsolståndet. Det gör mig ingenting! Hösten är min bästa årstid och sommaren ligger i vilket fall som helst fortfarande framför oss. Semester, mygg, fiske, Fäviken, jordgubbar, blommor, ridturer ute..... Allt ligger ändå framför oss.

Snart åker jag till Rörström och föräldrarna, ska bli skönt att koppla av där en stund. Imorgon vankas det grillbuffé campingen- god mat, cocktails, DJ och goda vänner- kan inte bli fel även om det regnar.

Igår kväll var jag duktigt och fixade ena rabatten med pallkragar och väv som jag fått tag på via en kär vän- tack för det!!!!
Nu tog jorden slut, så jag har beställt mer från Svanabyn. Eldorados jord var jättebra- inte torvig alls utan "mullig" och fin.
Om det finns någon där ute som är intresserad av gullviveplantor och fingerborgsblomplantor så pip till! Har så det räcker och blir över. 
Jag hoppas på uppehåll i helgen, det gör det lite enklare att fortsätta med grävandet, även om jag har regnkläder. I värsta fall får jag kura ihop mig under en filt, tända några ljus och läsa lite.

Ha nu en trevlig helg och gör inget dumt. Bada inte i fyllan och kör lugnt. Tänk på att detta är värsta trafikhelgen, med flest dödsolyckor och det främst p g a fyllekörning.

Glad Midsommar!!!!


I Wish

2009-06-16 @ 16:28:42

..kommer ni ihåg den låten? Inte? Då är ni för ung *s*. Ingen höjdare men sätter sig på skallen som bara den.
På jobbet har jag putsat fönster och städat av lite på utsidan, sånt som måste göras även om det inte är så roligt.
Man får passa på lugna dagar, förra veckan varen del presentinslagning i samband med examen, vilket jag tycker är jätteroligt, men då hinner man ju inte putsa fönster.

I torsdags var jag en sväng på campingen, vi kollade över vad för midsommar/cocktailmat som kunde passa inför nästa helg när de ska ha grillkväll med cocktails och disco! Det blir nog på lördagkväll, alltså midsommardagen, då har fler tid att slita sig hemifrån. Spännande ska det bli! Jag hoppas det kommer lite folk, det är ju alltid lite trögt här i Dorro.

Senare på kvällen åkte vi och red- jätteskönt väder om än lite myggigt. Gambero tar det väldigt lugnt i skogen, men när det kom till ett litet race uppför slalombacken, då var han på!!! Som gammal travare så finns ju tävlingsinstinkten där och vi vann racet på pigga hästar som uppskattar lite omväxling i tillvaron, ananrs blir det ju mest skritt.
Måste säga att vädret varit fantastiskt sista veckan, fina kvällar och ibland även mornar, när solen tittat fram har det kännts riktigt varmt och skönt- men så har mygg och andra kryp exploderat sista veckan. Kylan från förra veckan har som kommit av sig, vi får väl se vad nästa vecka har att bjuda på.

Nu ska jag gräva lite i trädgården, det ska dit lite väv och 4 pallkragar, 2 på varandra. Hittade så fina emaljkrukor hos en av våra leverantörer, får se om det kommer några hitåt vad det lider...
Grävandet gick fort, men det blev en hel del pysslande ute, grillade, byte tältduk på mitt easy-up-partytält, hängde tvätt. Man får passa på när det är uppehåll. Tältet använder jag när jag är ute och ansiktsmålar och det gamla hade gjort sitt. Dock ville jag ha kvar tältduken, då Å har varit snäll och sytt i öljetter och fixat lite allt möjligt till tältet. Väl uppe så började det mulna på och då kläckte jag den briljanta idéen att ställa tältet över klädvindan!! Ser f ö inte riktigt klokt ut, men fungerar- kläderna är inte dyblöta och nu hinner de kanske torka till i blåsten innan nästa regnoväder!


Simma lugnt!Sisådär

2009-06-10 @ 10:18:44

Vädret har ju mycket i övrigt att önska, men hästdagen i lördags var helt ok fram tills vi skulle packa ihop alla saker... Då kom ösregnet. Min tjocka vinterjacka var genomblöt efter tältpackning, stängselrivning m m. Tur att det inte kom tidigare i a f. Det blev en bra dag tycker jag, mycket folk som kom och fikade, åkte häst och vagn, red och umgicks! Tack alla som var där, vi behöver allt stöd vi kan få.
Många barn blev målade, 34 barn på 3 timmar, om jag inte räknade fel, det är ju inte dumt. Alla intäkter tillföll naturligtvis ridklubben!

Kvällen tillbringade jag på campingen, det var pub och uppträdande- mycket trevligt och rätt bra med folk. Hoppas fler Doroteabor hittar dit i sommar. Puben är faktiskt öppen måndag-lördag till kl 24! Tänk vad trevligt att kunna ta en öl om det är fint väder en kväll. Mat och fika finns också, t ex vårrullar, lasagne, kaffe och paj m m. Vi tänkte spela minigolf, men när regnet kom tog vi skydd i tipin- inte dumt alls med tanke på att det brann en eld där!!! Trevligt hade jag och ser fram emot fler kvällar. De kommer att ha uppträdanden en del helger under sommaren och ev blir det familjedagar också- då kanske vi ses i ansiktsmålningstältet.

Söndagen sov jag mest bort... 5 timmar och ändå trött, men då proverna var bra och de inte vill göra mer nu, så får jag väl lov att leva med att inte kunna leva normalt ett tag till. Vädret var ju inte mycket att hurra över, men det är klart att jag hade kunnat få mycket gjort inne.
Måndagen tvättades det hela dagen. Kläderna vill alrdig bli torr i torkrummet, så trots att jag t o m lämnade dem över natten så var det fuktiga i morse! Ett litet avbrott blev det med en ridtur, och snacka om tur med vädret! Soligt och jätteskönt i sadeln, inte så mycket blåst, bara lite mygg som Gambero inte gillade. Precis vad jag behövde! Tur det finns vänner som drar med en och andra som lånar ut hästar. Hoppas det blir en del ridning i sommar, det behöver jag.Just det jag, nu kan jag  ståta med en seLes-skylt! "Välkommen" fick det bli.. men tror det ska bli en till, Failté, välkommen på irländska.. får se. Anledningen till att jag kom till skott var att jag ska PIFa, d v s Pay It Forward, se nästa inlägg. Där har du chansen att få något som jag gjort. Jag lämnade inlägg hos Luran, och så blev skylten min!

Ha det gott alla vänner!!!
"Bloggeliblogg" som Flanders skulle ha sagt!

Svarta katter och svettiga kläder!

2009-06-05 @ 09:34:41

Igår kväll var det stängsling på Sörgården, nu var det iofs klart när jag kom, men lite skyltar skulle i a f upp runt byn.
I morse blev det tidig uppstigning (för att var mig alltså); 6.30 var det till att kliva upp och käka lite frukost, packa träningskläder och ansiktsmålningsfärger. Det är Karneval i Dorotea idag och jag målade en svart katt. Den vita katten kunde tyvärr inte komma (jag tänker på er ska ni veta!). Sen bar det av till sjukgymnastiken, för första gången på ett bra tag. Gick över förväntan... så, duschad och klar är det bara att dra på jobbet.
Hoppas barnen får en bra karnevalsdag!!


Mjau

Galvpojkarna

2009-06-04 @ 21:35:01

För ett bra tag sen hittade jag en otroligt underhållande blogg.. som jag sen tappade bort, men nu av en ren händelse hittat igen!! Mina Damer och Herrar, låt mig presentera, dirket från Åsele *tatatataaaa*:

GALVPOJKARNA!!!!!


Läsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläsläs!!!!!

Läskigt!

2009-06-04 @ 21:30:17

Nu har jag beställt en ny mobil. Känns lite läskigt, men min "gamla", som jag haft sen Nolia var i Umeå förra gången, har börjat bete sig mysko, ibland kan man inte gå off-line från nätet, utan man måste PLOCKA UR BATTERIET!!! Kameran funkar som den har lust ibland och batteriet börjar kännas lite trött. Nu har jag velat så länge, ska jag vänta tills Nolia (som jag inte ens vet om jag kommer att gå på), härda ut med telefonen, välja en billigast möjlig eller....??
Jag har ingen kamera, och kommer heller aldrig till skott med att köpa en, de jag vill ha kostar för mycket och jag vet inte riktigt vilken jag exakt vill ha eller behöver. Sagt och gjort, det blev en telefon istället, SonyEricsson har en modell med riktigt bra kamera, 8,1 megapixel, xenonblixt, gps m m. Let me introduce you to my new best friend:


SonyEricsson C905Skarpa , högupplösta bilder
Mobilens smarta kontrastfunktionen ger automatiskt rätt färg- och vitbalans. Aktivera BestPic för att ta sju bilder i snabb följd  med en enda tryckning på avtryckaren. Behåll dem du gillar, radera resten. Med funktionen för ansiktsavkänning fokuserar kameran automatiskt på ansiktet i sökaren vilket gör personerna på dina bilder skarpa och klara. Du kan ansluta trådlöst till andra elektroniska enheter via wi-fi och t ex visa dina foton på din tv. För dig som funderar på att börja foto- eller videoblogga är detta en ultimat mobil.

Hitta rätt med inbyggd gps
Med C905 till hands är du aldrig vilse  oavsett vart dina resor för dig. Håll dig på rätt kurs med stegvisa navigeringsinstruktioner, obegränsad åtkomst till ett webbreseplaneringsverktyg och nerladdningsbara kartor: Google Maps och Wayfinder hjälper dig hitta vart du än är på väg.

Supersnabbt internet
Vad sägs om mobilt internet med bredbandshastighet i mobilen? Ladda ner stora filer i din e-post på ett kick, ring videosamtal, kolla på youtube-klipp, ja kort sagt: Lev som du vill, där du är. Telefonen har dessutom wi-fi för snabb intenetanslutning på hotspots.

Bilden är fån Sonys hemsida och texten från Telias. Jag förlängde helt enkelt mitt abonnemang där, för köpa en telefon- då får jag nog gå på barnavdelningen och köpa en leksak om jag ska ha råd. Jag är mycket ute och far och då behöver man en telefon.. kamera och GPS sitter också bra i sammanhanget. Nu hoppas jag bara att den kommer att funka bra. Helst ville jag ju ha ett paket med tillbehör också, det fick jag med på Nolia, men tyvärr höll grejorna inte så bra och det visade sig vara altför komplicerat att klaga och få dem utbytta av Phonehouse... Får nöta på dem ett tag till även om de inte funkar så bra.

Så, vad tror ni flikker o pöjker?

Hästens dag 6/6 på Sörgården

2009-06-04 @ 12:44:08

Välkommen till en dag fylld med hästar, ridning, minimarknad, fika, lotterier, ansiktsmålning, uppvisningar m m.
Lördagen den 6/6 kl 11.00-14.00, alltså på Nationaldagen, finns Dorotea Ridklubb på Sörgården som ligger ovanför Dorotea Busstation.
Stöd din lokala ridklubb!

Varmt Välkomna!!!

Dorotea Ridklubb


Cudna

Pysseltips

2009-06-03 @ 21:22:53

Trillade över en nygammal tidning, som jag gillar skarpt! 101 idéer heter den och innehåller lite allt möjligt i en skön blandning. Mycket kändes intressant i tidningen, många gånger läser man, lägger bort tidningen och sen blir det inget mer. Jag blev sugen på en massa saker, som t ex en bänk för återvinning (funkar nog bra för skor och sånt också), gjut ett fågelbad, fixa loppisfynden, kakla en köksö m m. Pimpa din husvagn var ju lite rolig, en gammal Polarvagn fixas till med färg, tyger och lite attrialjer. Köp och läs!!!!  Tyvärr hittade jag ingen bra bild på tidningen.

Väntar med spänning på nr 2, även om den fått kritik av en del att bilderna är oinspirerande, inte tillräckligt "Martha Stewart"- lika, men dessa känns realistiska. Martha i all ära (jag gillar verkligen henne), men ibland blir saker så "snajdiga" att det känns som att man aldrig kommer att kunna göra dem själva.Betong har länge fascinerat mig ocn u har jag kommit till skott och köpt boken "Betong- en gjuten hobby" Av Zacke och Hedengren.
Många fina och rätt enkla beskrivningar på både nyttosaker och pjoller. Varför inte ett bokstöd gjuten i en sköljmedelsplastflaska? Eller en annorlunda adventsstake? Under semestern ska jag minsann ta tag i det och prova på lite gjutning när jag är hos föräldrarna- aldrig fel att ha pappa till hjälp.

I Umeå inhandlade jag en Köksalmanack från 1954- fantastiskt roligt att läsa om hushållsbestyr, matvaror, recept, tips och råd! Matekonomin såg helt annan ut då, och jag hittade en hel del intressant recept. Vissa saker vet jag inte riktigt vad det är i recepten, saker förändras över tid. Någon som kommer ihåg Nypon-must??
Lite roligt var översikten man kunde fylla i om vad och när man konserverat! Jag tycker sånt är jätteintressant och att det kommer att få lite uppsving igen! Så, fram med konserveringsapparateran- för sådana har ni väl hemma?!!!

Här kommer ett recept ur almanacken:
Purjolåda med rökt kött
Purjo skärs i bitar och kokas mjukt. Bitarna får rinna av och kring varje lindas en bit rökt hamburgerkött. De läggs i eldfast form. Ett par ägg och ett par dl mjölk vispas ihop- kryddas mycket lätt med tanke på det rökta köttet. Äggstanningen slås på och lådan gräddas i varm ugn i ungefär 20 min.

Glöm inte tävlingen på agas.blogg.se!!!!


Kapa armen?

2009-06-03 @ 21:03:42

Umeå-besöket började med en skön promenad ner på stan för en öl på Bishops Arms. Tyvärr stängde de 22.00, så vi hann precis få en öl, men nte så mycket mer. Det vackra vädret gjorde att många sökte sig till Bishops, men fick vända i dörren- lite trist, skulle vara bra med "flex-tid" vid vackert väder. En kycklingburgare på Max och sen hem igen. Var för en gångs skull inte helslut i fötteran innan vi ens började- fantastisk känsla att kunna promenera sådär bara!

På måndagmorgon ringde doktorn, inget fel på sköldkörteln, bra iofs, men jobbigt att bara vara helt slut utan att veta varför. Nu när de uteslutit det "farliga", så var det inget mer med det, säkert bara en infektion som dragit ut... Jaha, så då är det bara att fortsätta gå omkring som en zombie? Men fortsätter det får man väl gå ner igen- känns bara så dumt att gå flera gånger för samma sak bara för att man tycker att det är avslutat p g a att man uteslutit farliga saker.

Umeå då.... ja, vad ska man säga. Det är bara att inse att det är som det är. Kommer inte att kunna träna upp mer rörlighet, utan istället gäller det att hålla det uppe, men samtidigt inte "pressa på" rörligheten, utan använda handledsstöd vid mycket belastning och rörelse. Just nu kan man inte göra så mycket, den finns artroser i benen i handen och om det inte vore för ärrvävnaden som sätter ner rörligheten i handleden, så skulle jag nog ha ondare. Tar man bort ärrvävnaden så finns det annat som kan bli sämre, t ex artrosen. Det är m a o bara att vänta och se hur det utvecklar sig, blir det ondare och artrosen mer uttalad, då är steloperation av dessa ben nästa steg. Permanenta skador har jag i vilket fall som, men visst låter det lite läskigt och brutalt. Man tror ju alltid att det inte är så farligt och att det sak gå att träna upp- jag har ju trots allt kommit jättelångt på vägen, från att inte kunna röra tumme eller handled nästan alls, till hyfsat rörlighet om än med vissa hinder.
Så nu är det handledsstöd, lagom träning, inte göra saker som gör ont och belasta lite lagom som gäller. Mocka kommer jag aldrig bli någon hejjare på, liksom att kratta och sopa, bära stora saker m m. Man får helt enkelt hitta nya sätt att göra det på och undvika eller bara göra lite av det som inte funkar så bra. Får nog fortsätta att kvälla hästarna, eller om jag kan dela med någon. Det är underligt att det går bra att rida!!! Lite trött och ibland lite ont, men inte alls som andra saker, sen så avbryter jag ju om det blir för mycket. Måste försöka hålla igång ridningen i sommar, trots hästfrånvaro, men kan ju "låna" någon gång ibland- bara jag tar mig upp på dem!

Mitt i allt det här så är jag glad och tacksam över att det inte är värre och att Hand- och Plastik fortsätter hålla koll på vad som händer. Min läkare Isabella är jag innerligt tacksam över, liksom alla andra som tagit så väl hand om mig.

Ja, då var man hemma igen, tillbaka till jobb, plantering, pyssel och städning. Katterna är tillbaka och det känns skönt komma in i rutinerna igen. På fredag ska jag börja träna igen!

Tävling

2009-06-02 @ 13:32:58

Tänkte passa på och puffa för en tävling som mitt jobb, Agas El och Hem har. Vinn ett hemmaspa-paket värt 250 kr, med en massa sköna produkter såsom badsalt, skrubber, fotfizz m m. Allt du behöver göra är att skriva en kommentar om vad du gav i morsdagpresent (kan ju även var till svärmor).
Klicka på bilden så kommer du till tävlingssidan!Lycka Till!