Haunted House á la Svanabyn

2009-10-31 @ 00:06:01

Ja, då har man precis kommit tillbaka efter att ha skrämt lite folk i Svanabyn. En mumie och en zombie med lite ficklampor som tillbehör gjorde susen- eller vad säger ni som var med. Roligt var det i alla fall, roligt med lite upptåg som både ung som gammal uppskattar!

 

Tyvärr åkte Erika ut i Idol, vi får väl hoppas att det ändå leder till något bra för henne- väl kämpat!

Nu är det dags att sova, imorgn blir det tidig uppgång, städning, ansiktsmålning, pyntning och party!!!

 

Happy Hallowen!!!!!!

Bild: HÄR

 

Juliga tidningar

2009-10-29 @ 18:12:23

Varje år dyker det upp en rad olika tidningar med jultema. Amelia Jul, Drömhem & trädgård, Allers Julmagasin m fl.
Allers har jag läst, den var inte dum, senast på tur var Drömhem... vilken besvikelse... kändes som en vanlig inredningstidning med lite jul inslängt. 8 sidor pyssel??????? Vilka 8 sidor? Att räkna med färdiga adresslappar och julkort till det kändes som att luras på konfekten. Nu saknar jag verkligen mina engelska tidningar, men att köpa dem i Sverige blir för dyrt, så jag får helt enkelt läsa min gamla.
Usch vad trist. Får se vad Amelia har att erbjuda. Tur man har många böcker på temat!

Har någon tips på juliga tidningar och böcker?
Jag gillar boken "Vinterns Goda Ting" av Anna och Fanny Bergström. Härliga bilder, fina recept och trevliga pysseltips.

Buuuuuuuuuuuuuuuähähähähähähähä

2009-10-29 @ 18:11:19


Ja, då var det snart dags för årets Halloweenfest, jag har väl lite lösa planer på vad jag ska vara, men inget helt bestämt. Nu blir det några hektiska dagar, ikväll har jag varit på stallet, imorgon ska jag ev busa lite och på lördag måla lite barn på en affärsöppning... ska också hinna med att städa, pynta och förbereda mat... tror inte det blir så mycket sömn nu några nätter- och jag som är sömnig nästan jämt. Hur ska det gå?
Nu hoppas jag på mycket folk på hotellet och en trevlig utekväll överhuvudtaget... Kom ihåg- det blir inte roligare än man gör sig!



Har försökt klippa mig i veckan, har ju hittat en superfrisör här på byn, men hon har varit sjuk, så nu får jag gå långhårig :(

Helgen som var spenderades i Sundsvall, red lite, gick på IKEA och handlade ridgrejor åt klubben. Spännande med den nya hästen, bilder kommer. Fjordingar är inte min favvo, och precis som jag misstänkte är Lotus en handfull- stark och envis. Vi får se hur det går för dem, vore nog enklare med en lättare typ av häst.
Vädret var kasst hela helgen, men vi lyckade ändå plocka en del kantareller, så nu har jag både torkade, frysta och färska (Mats, var är du????). De färska börjar väl närma sig fyst tillstånd med den kyla som just blev, men det brukar det ju klara.

Dags att städa vidare

Tjingeling

Stressigt!

2009-10-23 @ 15:43:33

Ja, en kopp kaffe, lite snabb-bloggning, och kolla av ridgrejor på nätet, sen bär det av till Å för ansiktsmålning inför Halloweendiscot på skolan. Det måste gå fort, för den åker jag till Sundsvall med mamma och pappa, vi ska möta upp bror med familj hos syrran. Hoppas hinna träffa S denna gången!!!

 

ha det gott allihopa, snart är det Halloween!!! Muahahahahahahahaha.....

 

 

Halloween in Hell

2009-10-20 @ 17:15:43

Ja, då var det snart dags för årets Halloween-fest. Den brukar vara rätt diskret, man träffas, käkar lite finger-foods, tar ett glas av vad man nu väljer att dricka och umgås. Sen vid 22-tiden så går man till hotellet (eller MB för dem som väljer att gå dit) och fortsätter att umgås.Känns roligt och fräscht med lite nytt på hotellet, Spinnrockarna har gjort ett bra jobb genom åren, men inget vara för evigt. Sen är jag inget fan av coverband, tycker de flesta låter likadant, lite disco däremot kan vara kul mellan varven (för svartrocks-/synth-hak lär vi aldrig få i Dorro).
Jag ser med andra ord fram emot att gå ut om två helger och hoppas många kommer att passa på att roa sig, gärna utklädd.
Jag har inte riktigt bestämt mig än vad jag ska gå som, men det löser sig. Det går ju alltid att slänga ihop en passande ansiktsmålning!
Vill du ha hjälp med en ansiktsmålning så är det bara att höra av sig på 070-696 29 64. De flesta målningarna går på mellan 50-100 kr, beroende på vad du vill ha. Jag kan måla under dagen, antingen hos dig eller hos mig, det går vilket som.

Lust att "hänka på"? Samma där, jag har försökt prata med de som brukar vara på hugget, men allltid missar man någon, eller vet inte ens att de vill, men slå en pling eller lämna meddelande här. Det är ju som bra att veta om det kommer 5 eller 15 på festen. Partykraschare göre sig icke besvär, så roliga är vi inte....

Jahaja, då var det bara stassen som saknas- några tips???



Bild: Privat

Älvdalen

2009-10-14 @ 09:06:40

Jag lovade ju lite bilder från min resa. Här kommer ett urval, se det som del 1. Del 2 kommer senare.

Farbror Frost

2009-10-08 @ 09:21:59

Fortfarande lite vitt ute och lite kallare än igår. Gårdagens väder var inte roligt mot varken kropp eller byxben. Hellre lite kallar så man slipper slasket, men jag hoppas snön försvinner till helgen, jag måste göra höst här hemma och sen ska jag hjälpa pappa att dra upp båten. men visst är det härligt med det vita, man blir så mycket piggare!

 

Piggare blev jag också av att träffa en bra doktor. Efter 1½ v huvudvärk, blodsockersvängningar utan dess like, problem med motortik och balans och allmän förvirring, så ringde jag sjukan.

Läkaren (Elisabet) tog sig verkligen tid, var där en timme lite drygt. Annars hinner man ju knappt sätta sig så är de klar. Som jag trodde hade huvudvärken att antagligen att göra med nacken. Jag är väldigt stel och spänd i nacke och axlar, men även övriga kroppen gör ont. Fibromyalgi helt enkelt, vilket jag misstänkt tidigare. Finns inte så mycket att göra och det är ingen diagnos., men OJ så skönt att inte känna sig misstänkliggjord, började tro jag är sinnesjuk efter andra läkarbesök sdom tycker jag ska se psykolog för mina onda fötter (!!), inte stressa, etc. Visst spelar stress in, men så här har det ju varit i 15-20 år.

Hon misstänkte även magnesiumbrist och b-vitaminerna kollades också (har B12-brist p g a sjukdom). Igår kom provsvaren; magnesiumvärdet bra, men brist på B12 och folsyra. Så nu blir det till att knapra en massa olika tabletter, inkl magensium, som inte är farligt att ta. Sen nya prover om 4 veckor och då får vi se om jag måste ta B12-sprutor. Men hon trodde att jag i vilket fall som skulle märka skillnad efter ett tag, mindra trött, mindre domningar och må allmänt bättre. Redan efter att ha träffat henne lättade det tycker jag, antagligen p g a att jag gått så länge utan att jag kännt att man brytt sig och när det inte tas på allvar tär det på en. Så, ett stort tack till henne, synd att hon inte blir kvar.

Träffade K på affären, som har liknande problem, nu hoppas jag att det ordnar sig för dig med!!!

 

Nu är det nog dags att börja förbereda för en ny dag på jobbet, ska beställa en massa lampor!

Take it Easy! (Mika är bra!)

 

 

Bild: Privat

 

Tävlingsdags- för mig ialla fall

2009-10-08 @ 09:00:58

Vinn ett fint plåthus! Skulle vara fint att dekorera efter årets årstider... Snälla, snälla, snälla, snälla, låt mig vinna.

Vill du göra ett försök? Klicka på bilden!

 

 

 

Back in Business

2009-10-05 @ 09:26:36

Åh, helgen i Älvdalen var så bra! Fantastiskt att inte ha en massa måsten- eller hur A?

Resan ner gick bra, jag kan verkligen rekommndera att åka buss långt om man vill slappna av! För vad mer kan man göra? Det är bara att ta det lugnt, läsa i en bok eller tidning, slumra lite, titta sig omkring, lyssna på radio eller musik.

Precis vad jag behövde! Lyssnade faktiskt på P3 stora delar av dagen och njöt. Fixar inte alla konstiga humorprogram, så i bilen blir det mycket P2 eller skivor. Men morgonpasset och Kittys program var perfekta bussåkningsprogram.

I Östersund stannade jag till en timme för bussbyte. Gick en snabbis på stan, hittade en snygg brosch på Glitter, spanade in det nya, fräscha Östersund! Jisses vad förvånad jag blev. 2 gallerior som var var fräscha och fina (Kärnan håller dock fortfarande på att bygga lite), Subway på busstationen (min lunch, tack för tipset!), Törners fräscha Take Away-luncher vid det som tidigare var Domus. Måste tillbaka. 25 oktober är det en utställning på Jamtli kring hästar och ridning, den vill jag gå på, men är tyvärr bortrest då. Men, tillbaka ska jag, kanske lagom till Julmarknaden. Bishops Arms har de ju också, men ska man ta en bira så bör man ju ha boende över natten.

 

Väl i Mora blev jag hämtad av J, lyxigt! Lugn kväll med lite bilprat och planer för helgen.

Lördag åkte vi till en höstmarknad utanför Mora. GPS'n tyckte dock att vi skulle åka till en fäbod och gå på marknad på en tom äng. Hmmmmm. "I rondellen ta andra till höger"- varför inte bara säga kör rakt fram i rondellen? Marknaden var liten men trevlig, fanns en hel del trevligheter och jag inhandlade en jättefin prydnadspumpa i betong- perfekt till Halloween. Fikat var verkligen mumsigt!

Dollarstore, med mer grejor till Halloween, Ica Maxi för lite matinhandling. Den lokala Sushibaren fanns på plats med provsmakning. Tanken var att vi skulle åka och köpa Sushi efter Ica, men nu fanns de ju på plats, så sushin inhandlase där istället. Kvällen avslutades med Narnia del 2.

Söndag åkte vi på lite kantarelletning, det gick sisådär, men vi var ju inte jätteseriösa. En plåt full med rensade trattisar blev det i a f, vilket ju inte blir så mycket i torkat tillstånd. Lite Thaimat och pyssel på kvällen, Komissarein och Havet och sen sägen. Gonatt!

Måndag- upp tidigt, bussen går från Mora kl 8, J var snäll och skjutsade ner mig. En hel dag på buss igen- lugnt och skönt. I Sveg görs ett uppehåll så man kan äta, busschauffören tipsade om fiket- oj vilket fik! Jag lägger upp bilder sen. 50-taslfik som heter duga! Kaffe och räkmacka, sen bussen igen. Oväder efter vägen, snö på fjälltopparna och en vild chansning i Östersund.. Tog nämligen en senare buss från Östersund och var lite spänd på om det skulle gå att åka på samma biljett eller inte. Tog en sväng på stan- Hobbyboden, Panduro, boklådor, någon klädaffär och Clas Ohlson, sen bar det hemåt- på samma biljett.

 

Nu har jag varit hemma en vecka, det har blivit kallare, nästan alla löv har trillat ner, men Älvdalen känns som igår. Vi syns till Halloween A? Eller hur? '

Vill du se lite mer bilder från helgen kan du alltid besöka Annas blogg!

Nu ska jag gå och jobba. Ha en trevlig dag!