Marian som man aldrig sett honom förr..

2010-05-17 @ 18:30:12

You Tube är fantastiskt, men kan hitta mycket kul. Som denna video med Marian Gold från Alphaville... är från en film som heter Klassentreffen. Även en från Kraftwerk är med- Florian Schneider. Har för mig jag sett ett bättre klipp, men nu hittar jag inte det.

Håll tillgodo!!

 

Klicka HÄR

 

 

 

Det tar sig...

2010-05-17 @ 15:36:40

... så sakteliga, planerar att jobba första dagen på onsdag, vi får hoppas det går bra.

Det har blivit mycket vilande under dessa 2 veckor, men nu försöker jag att komma igång igen, men någon mer ridning denna termin blir det knappast. Kanske lite western på onsdag och ev lite försiktigt på Cudna till helgen, eller så nöjer vi oss med markarbete.

I  övrigt så kretsar det mesta kring firandet av ridklubben- det sista ska fixas och donas inför den 29:e.

Käpphästkadriljen kommer att bli superbra! Efter allt strul känns det bra att det ordnade sig till slut. Barnen har tränat inför "teatern", hindren är målade (bara lite vitt kvar), penséerna är planterade, bandet bokat, maten planerad.. Det kommer att bli en KANONDAG!!!! Hoppas det kommer många så de får se vilken fin anläggning vi har.

Imorgon kommer lokaltidningen till stallet för ett reportage, jag ska försöka svara på deras frågor så gott jag kan, så får vi se hur stort reportaget blir.

 

Himmel vilket väder det varit- inte stekhett och sol, men ändå.. varmt och rätt behagligt. Har grillat flera fagar i rad, träden och vårblommorna slår ut mer och mer för varje dag. Har sett både ladusvalor, sidensvansar (brukar man ju mest se på hösten!), Sorgmantel (en fjäril), och den vackra, skira tibasten, som blommer på bar gren.

I Rörström har det tydligen gått en ordentlig åskskur mer hagel och ca 12 mm regn på en timme eller något ånt. Här blev det några stänk och en del åska- jag gillar verkligen åska! Oväder överlag gillar jag, höststormar, skyfall, åskoväder... Uppfriskande.

Kanske därför jag gillar hösten bäst? Då förväntar man sig inte att vädret ska vara på topp hela tiden, utan regn och rusk och blåst hör till. Tittar så solen fram så blir man så glad och det är så otroligt skönt att sitta i den varma solen en kylig höstdag. Har man riktigt tur så får vi brittsommar och kan nuta av sommarvärme i september. Sen så är det ju så vackert under hösten med alla färger, och skördetiden börjar med bär och svamp att plocka, grönsaker att skörda och man kan börja tända ljus och sitta inne och mysa i höststormen!

Våren och sommaren bjuder lätt på bakslag och besvikelser- det kommer snö, är kallt eller regnigt. Det är liksom större förväntningar på att det ska vara bra väder framför allt sommartid. Semestern ska vara fylld med sol och bad, men om det inte blir så är besvikelsen desto större, trots att det ju är rätt vanligt.

Jag brukar inte ha några större förväntningar på sommarvädret- lite åskoväder och någon solig dag emellanåt, så är jag rätt nöjd. Men på senare tycker jag att folk inte gör annat än klagar över att det varit kallt och regnigt och sämsta sommaren på länge.. jag tycker inte de varit bättre eller sämre än vanligtvis. Att jag sen lyckas pricka in de veckor på sommaren då det regnar som mest när jag har semester, oavsett när på sommaren jag har den- det är ett annat kapitel!

Vintern däremot är oftast kall och mörk. Och är det inte för mycket snö så är det för lite, eller så är det för kallt eller för milt- vintern har det inte lätt att tillfredsställa våra önskemål! Oj, jag känner redan att jag längtar till hösten lite!!!

Jisses vad tiden flyger iväg, dags att åka och leta reda på min stormhatt och amerikaväska!

 

Bild: Privat

Bloggdesign

2010-05-11 @ 11:24:37

Har äntligen lyckats få en ny design på bloggen som känns ok. Du hittar mallarna här (där hittade jag även bilden):

 

http://www.snyggareblogg.se

 

Lugna puckar...

2010-05-11 @ 11:09:31

Ja, inte är det mycket action på Nensénsvägen just nu. Tog nya prover igår, som var bra, men eftersom jag fortfarande har ont och inte kan vara uppe så mycket, så är jag sjukskriven en vecka till. Känns i o f s bra, eftersom jag inte hade varit mycket att ha på jobbet, men man blir ju så uttråkad när man vill göra en massa men inte kan eller får.

Det blir en hel del läsning, lite letande efter häst åt syrran och hennes dotter, sover en hel del och kikar lite på TV.

 

Lägger dessutom sista handen vid förberedelserna inför Dorotea Ridklubbs 20-års jubileum.

Bakluckeloppis, uppvisningar, hoppdueller, fikaförsäljning m m. Naturligtvis kan man prova på att rida och köra också. Under kvällen är det fest förr DARR-medlemmar (dvs nästan alla som är med i en förening) med mat, dryck och bandet "Bad Reputation". Inget inträde och gratis buss från Dorotea vid 17.30 och åter till Dorotea vid 01.15. INTE ILLA VA?

Nu är det affischer och lite dekorationer som ska fixas för min del, och det kan jag ju göra hemma, nu när jag inte kan göra något annat.

Bäst att återgå till näringarna, men här kommer i all fall två lästips vad gäller tidningar:

Vackre hjem, en otroligt vacker och trevlig norsk tidning, känns mer som  engelska tidnigar än våra svenska (tråkiga) tidningar

Country Living (UK edition) inspirerar på ett helt annat sätt än svenska tidningar, speciellt kring Halloween och jul. De har dessutom en fin hemsida (hittar dock bara en amerikansk sådan), fullmatad med recept, tips, pyssel m m. INTE ATT MISSA!

Ha det gott i blåsvädret!

Hemma igen..

2010-05-06 @ 11:59:00

Ja, då var jag hemma igen efter några dagar på lassa i Lycksele. Vila ordinerad till den 11/5. Så det är till att varva vila i sängen med lite lugna aktiviteter såsom hälsa på jobbet med papper, så mycket mer blir det inte så jag inte orkar vara uppe alltför långa stunder utan att gå dubbelvikt efter ett tag.

 

Jag har ju varit dålig på att blogga och som vanligt skyller jag på att jag inte har någon laptop. Sen har jag haft fullt upp med att jobba, vara trött och nu på slutet sjuk. Det har liksom varit andra saker som tagit upp min tid. Snabbläser lite bloggar däremellan, uppdaterar jobbets.. och sen är orken och tålamodet slut. Sen stör jag mig på att stilmallarna är så jäkla trista och jag är för kass för att ändra. Har försökt med fuskmallar, men får det inte att funka.

Det är något jag verkligen skulle vilja lära mig- designa bloggar och hemsidor. Men har ju varken program eller dator för det, så det får vänta. Men en dag så kanske?

 

Vad har då hänt sen sist? Hmm, måste tänka efter..... Inte så mycket egentligen, har kollat efter resor till Irland och Stockholm, men får nog vara glad om vi tar oss till Stockholm i augusti som det ser ut nu. Sen verkar ju vulkanerna aldrig kunna betämma sig om de ska aska ner halva europa eller inte.

En blomresa med second hand och pub-inslag lär det dock bli, eller hur Å?

Minnen....

 

Ja, sen så har jag sått lite fröer, så det är rätt så grönt och lummigt i några fönster hos mig.

Förra helgen var jag till Umeå och tog det lite lugnt, egentligen var tanken att jag skulle på Vårmässan i Sundsvall och måla barn, men de ville ha över 4000 kr för platsen! Det får jag inte in på ett år INNAN alla utgifter för färg etc. Målandet är ju en ren hobby som går +-0, men den får ju inte bli en ekonomisk belastning för mig. Barnaktiviteter brukar vara få på mässor och därmed attraktiva för arrangören.

1 maj skulle jag ha målat efter demonstrationerna, men då låg jag ju på sjukhus och till helgen var det tänkt att jag skulle måla på ett lite större arr i Umeå, men nu är jag ju sjukskriven. Typiskt när det äntligen börjat lossna på målarfronten.

Umeå var i alla fall trevligt, vi tog en öl på Bishops, åt Salt & Vinegar crisps (mmmmmm...), strosade på stan, men hittade just inget, inga byxor i alla fall, vilket jag akut behöver. Station fick även ett besök, tjejen som jobbade överraskade mig med att var flexibel som få- åt citron- och marängpaj, men kan ju inte äta grädde/vaniljsås, så hon erbjöd sorbet. Hallonsorbet var VÄLDIGT gott till måste jag säga. Service kallas det!!!

På Waynes åt vi en jättegod varm macka, inte dumt. Skönt att vara där mer än helgen, då det var lönehelg och alldeles för rörigt i affärer och på matställen.

Horze tänkte jag också besöka, men de verkar ha konkat :( ingen verkar veta. På måndag eftermiddag bar det hemåt igen, efter att ha shoppat lite åt Therese. Katterna fick vara kvar och det var väl tur! Nu behövde ju ingen ta hand om dem när jag hamnade på sjukhus senare under veckan, ibland ordnar det sig till det bästa mitt i eländet.

Ja, och nu är jag hemma igen, vi får se vad återbersöket ger för resultat till veckan, nu måste jag ta min antibiotika-tablett och lägga mig och vila.

 

Tack till K och P för att jag fick åka hem med er... hoppas jag inte surrade ihjäl er helt och fullkommligt, men ni vet ju hur jag är!

 

Sjukt.....

2010-05-03 @ 13:36:37

Sitter på bibblan på Lycksele lassa med dropp i armen... Ont i magen i torsdags som i fredags blev taxifärd till Lycksele, utan att passera hemma. Har mest legat, men nu är jag lite piggare.
Har inte fått äte eller dricka förrän idag, men bara flytande tillsvidare... dropp och antibiotika intravenöst, CT-scan och vila. Det var tydligen inte blindtarmen, även om en del tydde på det, efter scan ser man bara inflammerade lymfkörtlar (?).
Dags köpa en tidning och sen vila, orkar inte så mycket, men jag har inte försvunnit :) Hoppas på att få åka hem imorgon, men verkar trögt.

Todiloo

Sjukt.....

2010-05-03 @ 13:36:37

Sitter på bibblan på Lycksele lassa med dropp i armen... Ont i magen i torsdags som i fredags blev taxifärd till Lycksele, utan att passera hemma. Har mest legat, men nu är jag lite piggare.
Har inte fått äte eller dricka förrän idag, men bara flytande tillsvidare... dropp och antibiotika intravenöst, CT-scan och vila. Det var tydligen inte blindtarmen, även om en del tydde på det, efter scan ser man bara inflammerade lymfkörtlar (?).
Dags köpa en tidning och sen vila, orkar inte så mycket, men jag har inte försvunnit :) Hoppas på att få åka hem imorgon, men verkar trögt.

Todiloo