Något är sjukt...

2010-11-30 @ 18:52:00

helt klart. Har så ont i mina knän att jag inte kan sova, fötter och händer värker och har svårt att gå. Kroppen känns helt överkörd (vilket Lotta den stackaren märkte, med viss förskräckelse), känns som att jag kört in i en plogvall i 190. Efter 2 år att konstant trötthet, värk och av att ständigt frysa känns det som att jag fått nog... eller min kropp kanske jag ska säga. Tar det inte stopp nu kommer jag att bli lika dålig som i slutet på 90-talet. DET VILL JAG INTE. Allt detta känns som en kombo av att ha ont och vara slutkörd hela tiden och att inte orka med längre.
Idag tog jag mig äntligen i kragen och gick till doktorn. Att gå in i väggen är ju inget som de brukar gilla att prata om, men likt förbannat så är det en psykolog som är det enda som ska ev kunna fixa att jag är helslut? Förstår inte. Jag är medveten om att man tar stryk psykiskt av att ständigt gå på sparlåga och att det kan ge värk som symptom. Ja, vissa saker har dykt upp nu när jag är körd i botten, men det innan då? Dt är som att tala om vad som kom först, hönan eller ägget.
Saker som gjordes för 25 år sen gör att det inte är nödvändigt att kolla upp saker nu, ska det låta likadant när jag är 95? "Näe, men vi tog ju ett blodprov när du var 10, det var ju bra."
Att få frågan vad JAG tycker att vi ska göra- det känns som en förolämpning, jag skulle ju inte behövt gå ner i så fall. Att skyffla över allt på en psykolog vekar ju praktiskt, liksom att det nog har tagits de prover som ska tas.
Hade jag varit karl så lovar jag att jag remitterats, undersökts, vridits och vänts på... till dödagar.

Nu fick jag ju en läkare som inte brukar vara här och som satt med akuttider idag, så det må vara hänt, men det känns som att man har en stämpel i pannan "inbillningssjuk". Nu ska jag i alla fall få sätta mig med en läkare under en timme eller så och gå igenom vad som har gjorts, för jag har inte en aning. Fick veta för för kanske ett år sen  att jag har två rätt stora bråck på magmunnen. Det har ingen sagt tidigare, hade ju som varit bra att få veta. Gastroskopin gjordes väl för en sådär 4 år sen eller så...

Jag är fascinerad över hur det fungerar.. eller inte fungerar, vet inte vad jag ska välja, men jag hoppas att jag till slut får träffa någon som faktiskt vill gå till botten med det hela....

Julefrid?

2010-11-24 @ 21:49:44

Många man möter så här innan julen vill bara att det ska vara över. All stress, alla måsten, släkt som sliter i en från alla håll... Varför måste det vara så? Medmänskligheten övergår lätt till ett egocentriskt tänkande så fort familjehögtid nämns. Istället för att tänka på andra, umgås, ta det lite lugnt och ladda batterierna eller göra något för de som har det sämre, så verkar  julen handla mer om hur mycket grejor man har fått, vad JAG vill ha, göra, äta, vem JAG vill umgås eller inte umgås med. Inte utifrån ett medmänskligt perspektiv, utan ett rent egocentriskt. Vi gör så mycket "för oss själva", som egentligen är till för att bekräfta oss gentemot andra.

Genom att tänka på sig själv och vad som är bra för mig, så kan självtänket få en annan betydelse, det är inte bara självuppfyllande. Genom att tänka på sig själv tänker man på andra. Mår jag bra mår andra bra. En god jul har ju inte med antalet julklappar att göra. Jag brukar säga att man gör det man vill, inget mera, vill någon annan något mer så får väl de fixa det själva? Varför ska det vara en och samma som ska fixa allt åt alla?

 

Bild: Fotoakuten

 

Ingen tanke eller hänsyn tas till ens omgivning, bara JAG får det JAG VILL. Själv älskar  jag julen, men hinner sällan riktigt med i svängarna, men jag kan lika gärna fira själv eller med någon bekant, det behöver inte vara familjen. Man kan pratas vid per telefon eller träffas en annan dag.

Att jobba i butik innebär ju att arbeta när andra är ledig och jag tycker att helg och vardag i mångt och mycket är sak samma, det går på ett ut i många fall. I år arbetar jag som vanligt de dagar som blir runt jul, jag har inget emot att jobba julafton, det kan t o m vara lite mysigt, liksom det är att natta hästarna då. Det är värre med kraven att man ska vissa saker under jul. Om jag inte vill då?

 

Ta tillvara på det du har,  gör det bästa av det och njut! Jag försöker så gott det går, det som blir, det blir. Har i många år funderat på ett alternativt julfirande, var t ex i år sugen att åka till en kompis i Stockholm, men att inte fira med släkt och vänner är ju inte så vanligt här i inlandet. Jag trivs bra att fira med mina föräldrar, men med väldigt mycket folk tycker jag det blir lite jobbigt, jag känner det som att jag aldrig passat  riktigt in.

En dag orkar jag kanske ta tag i detta! Ett julfirande för alla som kanske inte har anhöriga , saknar egna jultraditioner eller bara vill umgås. Lite mat, underhållning, umgänge, kanske spela sällskapsspel, den som vill kan titta på tv i sällskap, en liten överraskning- det vore inte helt fel. En stor lokal, medmänniskor, mat och någon nuderhållning är vad som behövs... Eller så tar man hela firandet till äldreboendet, alla som vill kommer dit, man umgås, äter och har det bra!

 

Sätt dig nu ner och tänk över vad du verkligen vill, finns det något annat sätt att göra det på? Någon du egentligen skulle vilja var med och firade, något du vill slippa eller något nytt du vill göra?  Det är ju faktiskt du som bestämmer vad som ska bli tradition i just din familj!

 

Ta hand om varandra där ute!

 

 

Bild: Privat

 

 

 

Matildaaaaaaaaaa

2010-11-21 @ 17:58:11

Ja, så var helgen borta, den har jobbats, ridits, ansiktsmålats och stalljourats bort i rask takt.

Idag gick det väl lite bättre med  trots avsittning under hoppningen. Det gick ju rätt bra över hindren, men sen var vi inte helt överens om vilket håll vi skulle svänga åt, jag ville åt ett håll och Arwen åt ett annat. Svanskotan fick sig en liten smäll (har haft 2 frakturer tidigare, inte skönt), så dressyrpasset blev lite kortare och Arwen var lite trött i alla fall.

Under tiden hade Matilda rymt ur hagen hästskrället hade pressat sig igenom mellantråden och töjt den annars 5 cm långa fjädern som sitter i handtaget till ca 30-40 cm längd. Fjädern är styv som bara den, så hon har nog kämpat en del. Tur att tjejerna hittade henne. Hon har nog kommit på att elen inte känns genom täcket, och bara travat ur genom tråden. Tellus och Pulver hade som inte fattat det utan stod snällt kvar i hagen och väntade på lunch...

Jag tror hon märkte att jag var lite grym på henne, för jäklar vad hon pinnade på ut i till hagen igen.

Sen var det bara att ta av sig handskarna och försöka nödlaga hagen i -15! Så här är det alltid när jag har stalljour, hästar smiter, saker går sönder eller lägger bara av....

 

Sen var det bara att skynda sig hem, duscha och vidare mot barnkalaset! Oj, vad glada barnen blev och oj vad de lekte efter att jag målat dem. Många döskallar denna gång... en spindelmannen, en batman och en liten fjäril på kinden i övrigt.

 

Nu vill jag bara sova... får se om jag orkar vara uppe tills Gossip Girl börjar, Robyn ska ju vara med ikväll.

 

Natti natti!

Julros sen i våras. Bild: Privat

*diggar Petter och "Dansa din djävul- får ståpäls!*

 

 

Jisses

2010-11-20 @ 21:37:16

..vad trögt allt går just nu. Tillbaka efter ett ridpass, och liksom förra veckan så gick det inta alls bra, känns som att jag inte vet hur man rider alls längre. Det sitter fast i något på något vis, jag är stel, spänner mig och har absolut ingen koll alls. Kan INTE slappna av.

Imorgon blir ytterligare en lång dag; stalljour, rida, måla på ett barnkalas och sen stalljour igen (men den verkar jag slippa- tack A!). Jag hoppas verkligen att det går bättre än idag med ridandet. Saknar all inspiration, motivation och passion för ridandet- vart har det tagit vägen?

Snart dags för sängen, men jag fryser så jag skakar, måste försöka få lite värme i kroppen först, men så här är det ju nästan jämt. Borde kanske bo på varmare breddgrader.

Till veckan ska jag börja med akupunktur för migränen igen, sen hoppas jag att jag ska få hjälp med att få ordning på resten av kroppen också, då kanske jag fryser mindre också. Dags för lite fitline,,

 

God Natt!

 

Mental Meningslöshet...

2010-11-17 @ 21:13:06

..är det livets mening?

Allt snurrar på..

2010-11-16 @ 20:12:08

det känns som att jag befinner mig i ett marsvinshjul som bara snurrar fortare och fortare. Ingen kontroll över huvudtaget och vid minsta lilla avbrott slängs jag in igen i ännu högre fart. Hur får man stopp?

 

Varje försök att ta tag i allt, få det att snurra mindre fort resulterar bara i ytterligare ett misslyckande.

 

Ett litet avbrott igår, följde med Therese till Hoting och Evas Blommor och sen till Wiiks. Trevligt avbrott, men sen kom jag aldrig igång igen.  Men jag har i alla fall en tvål som luktar härligt gott av Hallon.

 

Nu väntar jag på att få mitt första fitlinepaket, om det är något att hänga i julgranen torde göra sig gällande tämligen omgående..  Det kan ju inte bli sämre i alla fall.  Kommer hjulet att sakta ner, kroppen att må liiiiite bättre, livet att gå lite mer framåt? Bara att vänta och se.

 

 

 

Sadelinprovning

2010-11-13 @ 18:39:58

 

 

Oj, vilken intressant och lärorik dag det varit.

Vi har haft en sadelinprovare på stallet som berättat och visat vad som är en bra sadel, hur den ska ligga, hon har kollat igenom hästarna och förklarat så himla bra hur allt funkar! Det gick riktigt bra, var inte så illa som vi befarat med ridklubbens sadlar. Då vi har rätt många sadlar som bara ligger, så gicks alla igenom, de som kunde passa någon av hästarna togs med till stallet, de som inte kan fxas ska slängas och se som vi inte kommar att användas inom en överskådlig framtid ska säljas.

I slutändan så fick en Skots byta sadel och ska få en antislip-pad, Tellus fick ny hållare till svanskappan, Nikiel ska få en likadan och Arwens sadel fick lite bankning och lagades.

5 (!!) sadlar ska kasseras då de är trasiga, varav 2 kommer att få fungera som sadel till två  trähästar som ska byggas. 1 sadel ska fixas till (Stübben), 1 ska säljas och sen har vi kanske 3 i "reserv".

Himmel vad bra att bli av med en massa skrot!

 

Nu får vi börja på ny kula med att lägga sadlar rätt, använda antislip-pads och nya svanskappehållare och har dessutom fått ett bra redskap för att hålla koll på att allt funkar, i och med den kunskap och de tips vi fick.

 

Imorgon ska vi åka och titta på en häst i Åsele, men först har vi ridlektion! Helgen är alltså som vanligt vikt åt hästarna och ridklubben!

 

I kväll blir det en tidig kväll! Gonatt!

Inte så illa som jag trodde!

2010-11-10 @ 22:00:18

Ja, så har jag läst Amelia Jul och jag får nog krypa till korset... hittade både pyssel, julklappstips och ett och annat recept som verkar intressant. Faktiskt tror jag att detta nummer är det bästa Amelia Jul-nummer hittills. Efter höstnumrets lågvattenmärke så var ju förhoppningarna inte så högt ställda.

Nu känner jag mig riktigt inspirerad inför julens antågande. Köket är i alla fall färdigt i tanken, och snart åker allt upp, för när man arbetar till kl 18.15 i stort sett varje dag och varannan lördag, så blir det inte så mycket tid att fixa julen på. Tidigare år har jag inte hunnit med, då jag väntat tills runt advent, men då är det ju extra mycket på jobbet och en hel del som ska göras på stallet och VIPS så är julen över och det är dags att slänga ut granen (om man haft någon) och plocka bort adventsstakar, gardiner etc.

Flugsvamparna jag köpte igår ser i a f ut såhär:

 

De ska hänga i mina nya julgardiner och sen har jag en matchande ny kruka från Dollar, blir toppen tror jag. Tjuvstartar nog i helgen.

 

Dags att sova!

 

 

Scary faces

2010-11-09 @ 21:54:12

Eftersom jag nu har lite bättre bilder från helgen, så kommer de här. Jag har redan funderat ut nästa års maskerad, det brukar jag göra dagen efter hotellet, så ock i år, över en kopp kaffe på Görans Konditori.

Bilderna tillhör Maria Andersson, som är Mikael djurbarn (?), helt sanslöst roliga var hon och Sara som karaktärerna i Ingen bor i skogen ( kanske måste ge det programmet en chans ändå?).

 

Enjoy!!

 

Bilderna tillhör Maria!!!!

 

Magasin Krantz

2010-11-09 @ 20:39:53

Vill bara puffa lite till för Magasin Krantz! Jag mejlade dem länken till mitt inlägg och idag fick jag en rabattkod, som utlovat- de verkar dessutom supertrevliga, så kika in hos dem.

Utbudet är alldeles lagom för att man ska orka titta igenom sortimentet, som är en skön blandning av gammalt och nytt. Gamla julkort och emaljgrejor, diskmedel, textilier, zinkgrejor, vackar durkslag m m.

Ska bli spännande att se när God Jul-skylten och julkulor/klockorna dyker upp, de ser i alla fall väldigt vackar ut.

 

Idag fyndade jag 2 julgranspynt i form av svampar på ICA, fina flugsvampar att ha i fönstret i köket! Precis vad jag vill ha!

(Oj vad sugen jag blev på saffransbröd....)

 

Dags skicka in beställningen!

 

 

 

 

Weisse Scheisse ;P

2010-11-07 @ 19:13:14

Jag är ingen större fan av allt det vita som det inreds med överallt. Tycker att det oftast liknar ett mentalsjukhus med allt det vita, kallt och sterilt. Problemet är väl att många köper det rakt av och inreder med allt de hittar, oavsett om det är snyggt eller inte, och glömmer att bryta av med färger, former och personliga accessoarer.

I våra nordiska grannländer är de lite bättre på det där att få ihop det hela. Just nu väntar jag med spänning på Vakre Hjems julnummer som kommer 26 november.

Har just köpt Amelias jul ,trots att jag efter höstnumret lovat mig själv att inte köpa Ameila igen, då jag alltid blir gruvligt besviken. Vi får se vad detta nummer har att erbjuda, om det blir några fler för min del... detta är nog sista chansen. Snart kommer Country Livings julnummer, så lite har jag att se fram emot om jag blir besviken på Amelia.

 

Via facebook så får man en del länkar till heminredningssidor som säljer allt det vita. En del bra, en del mindre bra. Idag har jag kollat runt på en sida där jag faktiskt hittade lite trevliga saker som snart dimper ner i min brevlåda.

Magasin Krantz heter företaget och jag har bara lånat en bild, då det krävs tillstånd annars. Gå in och kika, se om du hittar något. Om du länkar till deras sida så får du 10%rabatt och de har dessutom fraktfritt året ut!

In och kolla vettja!!

 

Snart min! Bild: Magasin Krantz

 

 

Latest News!

2010-11-07 @ 17:53:48

Låter kanske mer spännande än det är, men nu är spökjakt, ridhelg och Halloween överstökat i alla fall.

Spökjakten gick över förväntan! Det blev fullbokat och t o m någon plats för lite!  20+ barn jagade ledtrådar, blev lite lagom skrämda av våra spöken, ansiktsmålades och dansade kvällen lång. Både barn och föräldrar verkade nöjda, och aldrig har väl sanden i ridhuset varit så vältrampad?

Det gick riktigt bra, trots att vi var alldeles för få som jobbade under kvällen. Det mesta flöt på och om detta blir ett återkommande arrangemang, så vet vi ju nu vad som funkar och vad som måste göras annorlunda.

Man kanske borde hyra ut ridhuset till barnkalas? Vi har haft lite funderingar kring detta, lokalerna är ju stora och fina.

Ska försöka få fatt i lite bilder från kvällen. Har du några att dela med dig, så mejla mig gärna!

 

Ridandet gick riktigt bra det med, trots lite trötta hästar, kändes som att få en lite kick igen. Nu är det bara till att ta nya tag i ridandet.

 

Halloween då? Trots spökjakt, jobb och lite väl mycket stress, så avlöpte det hela väl. Har ingen bra bild på hur jag såg ut, så tillsvidare får webkamerabilden duga.

 

Bild: privat

Ser lite trött ut efter kvällen äventyr... och som vanligt gick jag prislös från tävlingen, men det var detamma, jag hade kul, det är ju det viktigaste.

Däremot måste nog  hotellet ta och rycka upp sig snart om de ska få något folk till arrangemangen... Lite får man bjuda till, lite pynt, någon specialdrink (och fram för allt hyfsat kunnigt folk som kan blanda... kan inte vara kul stå där och inte riktigt ha koll på det hela). Nu har ju ändå hotellets ägare haft några år på sig att komma igång, och även om de vill skynda långsamt, så får det inte stå helt stilla, för då slutar ju folk gå dit.

Att ha en tekaka med skinka och ost på som enda matalternativ känns ju lite futtigt, det var ju inte ens en varm och varm mat hör sprittillstånden till...  Kommer att lämna lite feedback, för hur ska de annars veta om man inte är riktigt nöjd.

Skönt i alla fall att de tar säkerheten på stort allvar, gott om plats och nolltolerans hos vakterna....

 

Ja, då sitter man här, en söndagkväll, kliar katten, kollar av internet, letar julmarknader att åka på, softar och njuter av vetskapen att man är ledig på måndag.. även om jag har mycket som ska göras så är det så skönt att veta att man inte ska på jobbet.

 

Ha en skön söndagkväll..

 

Ögongodis och Örongodis...

2010-11-01 @ 20:55:55

Du har väl inte missat att Thomas Gylling är åter i rutan, vem minns inte Tropicopop och Mosquito? Panama heter programmet och är en härlig blandning av filmklipp från hela världen, med kända svenskar som gästar Thomas i tvätteriet, isbrytaren eller vad det nu kan vara.

Thomas är en fantastisk progamledare och det är så befriande skönt med ett program som inte går ut på att förnedra, dejta, banta, gnälla och klaga....

Missa inte detta!!!

 

 

Sen så har ju 4:an ett skönt program; "Så mycket bättre.." Har inte sett alla avsnitt, men skönt program är det i alla fall. Nu ser jag fram emot 3:ans "24 timmar", verkar lovande, men om det blir flipp eller flopp får man väl se. 3:ans och 5:ans egna program brukar ju inte hålla någon toppnivå. Känns lite som en diskret plankning av "Berg flyttar in", men kan bli rolig med en egen twist.

Har inte sett "Sommarpratarna" eller "Sommarkryssarna", men verkar vara program i lite samma anda.

Skönt att det har börjat komma lite andra sorters program än dokusåpor! Större variation tack!