Önskelista

2011-03-31 @ 12:41:12

Trädgårdstiden närmar sig, även om man inte kan tro det när man tittar ut. Fröer sås, blommor planteras om, sommarens planteringar planeras, tidningar läses, kataloger granskas.. vem har sagt att det är lugnt på trädgårdsfronten bara frör att snön ligger djup?

Nu har jag inte mycket till trädgård, men några pallkragar hemma får duga tillsvidare. Om jag någon dag flyttar till eget hus så finns det natruligtvis massor av saker man kulle vilja ha och göra. Här kommer en liten önskelista:

♦ Växthus med plats att sitta och njuta

♦ Köksträdgård med kryddor, gammeldags blommor, grönsaker och några bärbuskar...

♦ Äppelträd vore kul

♦ Hängmatta att lata sig i

♦ Berså

♦ Skön uteplats där man kan sitta och läsa, grilla, ta en kopp kaffe

♦ Slogbod

♦ Woodland

♦ Björkhage (ek är ju lite svårt här uppe)

 

Ja, kanske inte allt på en gång, men några av sakerna lite beroende på plats...

..och så en liten häst kanske och några hönor? Har alltid varit intresserad av småbruk och självhushållning, men det får man anpassa efter sina förutsättningar, har leva det fullt ut är svårt.

 

 

Bild: Privat

 

..och livet gick vidare.

2011-03-27 @ 21:00:58

Hemkommen från Umeå så är det bara att inse att livet går, och gick vidare, oavsett.

Trevligt att gå en sväng på stan, äta god mat och ta en öl. That's that. Intressant att titta på folk på Club Greyscale och lyssna på lite musik.  That's that- let's move on. Jag håller nog på att bli gammal, så nu åker club-kläder och dylikt ner i källaren.

 

Nu är jag hemma igen, det känns bra, även om det som sagt var trevligt med lite omväxling i tillvaron. Det jag känner är att jag definitivt kommit fram till rätt beslut om vilken inriktning jag vill ha på livet, redan innan detta. Nu är det bekräftat, sen om det blir som önskat, det är ju en annan sak, men skönt att känna sig så säker.

Life will roll on, nu är det bara fråga om att få det att rulla åt rätt håll. Men nu finns det lite energi att ta tag i saker igen. Bara att ha tålamod och DET har jag gott om.

 

 

Bild: Privat

 

 

Livet går vidare..

2011-03-24 @ 19:02:10

.. på något konstigt vis. Trots att när man inte trodde något mer kunde hända, så naturligtvis så rullar eländet på... först min bil trasig, nu har mammas och pappas bil gått sönder. Samma fel, trasig växellåda, fast deras går i  f att köra lite fortfarande. Så nu får jag försöka hinna med bussen imorgon, för som sagt, livet knatar på vare sig man vill det eller inte.

Nu hoppas jag att mitt pepp kommer tillbaka lagom till lördagens begivenheter. Packar för fullt, men vad ska jag ha med mig egentligen?

Gäller att lägga p åen rem så jag inte somnar innan jag får det gjort.

 

Håll tummarna att jag hinner med bussen och får en rolig kväll i Umeå på lördag!

 

 

Trött Lussekatt! Bild: privat

 

Inte sova inte sova inte sova inte sova

2011-03-19 @ 09:47:55

Ledig i helgen och massor att göra... hur ska jag klara av att hålla mig vaken? Torsdagen blev en flopp, sov bort i stort sett hela dagen. Inget vettigt blev gjort.

Idag är det tvättdag, planteringsdag, städdag, soldag, fikadag, filmkväll... Ojojoj. Men trevligt med ltie social samvaro ikväll i a f, kan behövas. Nästa helg blir det ju klubbkväll på greyscale, så av någon anledning så är helgerna rätt uppbokade helt plöstligt.

 

Igår fick jag barbackagjorden som jag köpt på blocket, den var i väldigt fint skick och bra mycket mer praktisk än den jag först köpte. Med ett selunderlägg och fårskinnsvojlocken så blir det nog toppen. Imorgon blir det provning av den- spännande. Oj vad jag är fast i hästeriet just nu, kollar på hästar hela tiden, för första gången i mitt liv skulle jag vilja ha egen häst. I dagsläget är det inte realistiskt, men drömma kan man ju ia f!

 

Oops, bäst gå till tvättstugan och få något gjort...

 

 

Bild: Privat

 

Laddar

2011-03-15 @ 10:31:04

Nu laddar jag för fullt inför Club Greyscale och SGA den 26 april.  Har grävt djupt i garderoben efter gamla klubbkläder, de används ju inte så värst flitigt här i Dorro av någon konstig anledning. Kanske borde försöka få casual friday infört på jobbet?

Kläder är framplockade, lackstövlarna upputsade och nu ska det bara packas och bli den 26:e... Ser fram emot att gör något helt annorlunda. Det känns lite som ett antiklimax, efter detta kommer antagligen mycket av dessa kläder att packas ner mer permanent (bortsett från sånt som kan användas vid t ex Halloween) i lådor, då det nog kommer att dröja innan jag kommer på någon alternativkväll eller festival på länge... Nu ska jag ha kul och sen ska jag bli vuxen, eller hur det nu var. Det känns som att detta är en avskedskväll till ett det liv jag tidigare haft, men att jag nu är rätt färdig med det, för tillfället i a f.

 

Andra behov, annan längtan har tagit plats och tills jag vet hur det blir med allt det så får denna kväll på något vis sätta punkt för det gamla. Gästspel kanhända, man ska aldrig säga aldrig, men blir det som jag känner att jag vill, så kommer något sådant att dröja. Den som lever får se. Livet kommer med vändningar man inte kunde ana, det är bara att försöka hänga med och hoppas att livet far lite varligt med en.

Peppad är jag i a f inför denna kväll, hoppas den blir bra!

 

 

 

 

Bloggvilat

2011-03-13 @ 11:40:27

Har legat lågt på många plan ett tag, varken läst bloggar eller bloggat själv så värst på sistone. Det tar på krafterna att jobba, rehabilitera och försöka kravla sig upp ur alla hål som verkar finnas efter vägen.

Har i a f fått en remiss till neurologen, men ca 3 månaders väntetid.. då har det gått ett halvår sen jag blev sjuk. Ska ringa och prata med dem.

Bilen bestämde sig för att ge upp för ett tag sen- kan bara köra på femmans växel, så nu står den på verkstaden IGEN. Som sagt, det är många hål efter vägen.

 

För att inte bli tokig i allt detta har jag i a f bokat iväg mig på två äventyr i Umeå framöver; den 26 mars är det Club Greyscale med alternativ musik och den 15 april är Jeff Dunham i stan... Ser fram emot detta!

 

I övrigt så jobbar jag 75 %, har fått jobb i Svanabyn heltid, men är ju fortfarande sjukskriven, följer katastrofen i Japan, försöker njuta av solen och kämpar vidare i träsket!!

 

Här kommer två tips på trevliga sidor med inredning:

Hus & Hem; en engelsk sida med nordisk inredning!! Som att gå över ån efter vatten, jag vet, men här hemma hittar man ju mest shabby chic och franskinspirerat.

 

Creations by Lis; lite mer shabby chic, men en hel del fina saker!

 

Dags att gå ut i solen!

 

 

Bild: Privat