Annorlunda Inredning

2011-05-15 @ 13:17:21

Jag blir så less på den inredning som man ser i de flesta tidningar och bloggar. Det är bara samma och samma och samma.. och vitt, vitt, vitt. Totalt fantasilöst och inte originellt för fem öre. Alla vill vara originell men hamnar i samma träsk.

Men ibland springer man på lite nya, roliga saker. Lite udda att man hittar en bra sida med nordisk design som är från England!  Här kommer några fina saker som jag hittat lite här och där..

 

Miessi- design from the heart of nature;

Väggord- "Glädje och lycka" på lulesamiska , Väggdekoration- "Själ" på lulesamiska,  Väggdekoration Björk, med eller utan text

 

Stålsol, fin väggdekroation

 

 

 

Olika vackra smycken på temat spår av liv...

 

 

Solhalsband, hjärtbrosch, cocktailglas med ren.

 

 

Hus & Hem- A Smörgåsbord of Scandianavian Design

 

Limeträ-pompom, Kungsfiskare till bokhyllan, Pappersblommor..

 

 

Brickor med skedar och fjädrar samt notecards.

 

 

Ugglematta, pysselkit med ugglor och fågelstickers.

 

 

Fåglar och träd...

 

Fint för ljus

 

Tofflor och kuddar.

 

Ja jag hittade massor hos Hus & Hem, så jag får nog återkomma i ett annat inlägg...

Titta och njut!

 

Snö, fjärilar och skakningar

2011-05-14 @ 20:07:30

..allt i en helg och än är den inte slut.

Kroppen har hållit sig tämligen i shack, förutom värk p g a väderomslagen, men igår kväll kom muskelryckningarna i benen tillbaka, hjärtklappning, illamående och svaghet i höger ben- läskigt.  Som tur är har det inte blivit mer, håller sig ungefär på samma nivå, men att ansiktsmåla barn i +2, regn och blåst, det är rätt utmanande. Min kropp har ju överlag blivit mer skakig och att sitta med pilliga detaljer när man målar blir svårare och svårare. jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna fortsätta med min hobby, men det är klart, blir jag för skakig så går det ju inte. Jag får helt enkelt hålla på så länge det går.

 

Vårmarknaden jag var på för att måla barn åt Unga Örnar, höll till hos Granngården i Strömsund. Många roliga aktiviteter, utställare och trevliga människor, men ack så bedrövligt väder. Hela tillställningen formligen flöt bort i regnet och på vägen hem hamnade jag i en ordentlig snöskur! Märkligt... Målar fjärilar, katter, spindelmän och nyckelpigor i hällande regn.

Tog en sväng på Dollarstore, då jag ändå var i Strömsund. Oj vad mycket saker det finns som man inte behöver. Blev väldigt blygsam handling, men en sak som jag är riktigt nöjd med är en pumpflaska för Lactacyd-tvål, som man fick gratis. Köpte Lactacyd-tvål till den och oj vad bra den var. Pumpen förvandlar i en tryckning tvålen till ett skum som känns luftigt och skönt att tvätta sig med. Ska bli spännande att se om det funkar även på vanlig duschkräm sen när tvålen är slut.

 

Ikväll blir det inte mycket gjort, ska kolla lite saker inför lite spännande ting framöver, sen blir det tidigt i säng.

 

Tänd några ljus ikväll och njut av att få sitta inomhus och mysa!

 

 

Trevlig kväll!

 

Härlig Helg

2011-05-08 @ 21:43:26

Trots jobbhelg så blev det en härlig helg med Hans, grillning, Lena-ridning, sol och en kaffe på fiket.

Trist att vara ifrån varandra, men det är väl någon mening med det också. Får se om jag lyckas åka ner på något vis helgen innan Kristihimmelfärds. Dyrt åka buss, och jag måste ta ledigt, men oj vad härligt det skulle vara.

Får se hur det går helgen efter, om vi hinner åka upp till Fatmomakke något, jag jobbar ju, men förhoppningsvis så blir det några dagar där.

 

Lena-ridningen gick riktigt bra, Skots verkade avslappnad och nöjd, på sistone har han ju varit som en liten krutdurk, men inget sånt alls i fredags. Skönt när det flyter på.

 

Nu börjar allt verkligen reda ut sig, några grejor återstår, men i det stora hela så känns det så skönt. Det händer grejor hela tiden, fort går det men det känns ju så bra, så det är bara att köra på. Förhoppningsvis ska väl pyssel- och trädgårdslusten infinna sig igen också, nu när det börjat räta upp sig. Spännande saker väntar...

Dags att ta in tvätten- skönt att kunna hänga ut ute. Så nu har man en nystädad lägenhet, nytvättade kläder och någon att hålla kär- bara att vänta på trissvinsten då?

 

Magnolior hos min farbror maj 2009

 

 

Fjällhelg

2011-05-02 @ 09:13:40

Oj, vilken härlig helg det varit! Efter jobbet i fredags åkte jag till Vilhelmina för lite omlastning och vidare mot Fatmomakke! Vi åkte upp till Hans mamma och pappa och bodde i en stuga på gården. Skönt att komma till människor som det känns som man känt i hela sitt liv! Det kände som att vara hemma helt enkelt. Trevliga svärföräldrar, trevlig och mysig stuga och fantastiskt väder och natur.

 

Vi vaknade jättetidigt på lördagmorgon till strålande sol. Lite mat och sen åkte vi skoter ner till sjön för pimpling och vittjning av isnät. 8 rödingar, 2 öringar och en liten lake blev det. Isnätsfiske är något nytt för mig och väldigt roligt. Så himla skönt där uppe i lugnet.

Efter en sväng till Klimpfjäll och middag åkte vi ner till Vilhelmina igen, eftersom Hans skulle till Stockholm på måndag för att jobba. Trist, men inget att göra något åt.

Nu är det en ny arbetsvecka, det är bara att ta nya tag och njuta av helgen som var och helger framöver!

 

 

Utsikt från stugan

 

Nere på sjön.

 

Vittjning av näten

 

Delar av byn

 

Firrar

 

Fatmomakke kyrkby

 

Ha en trevlig vecka!