Leta jobb

2007-03-29 @ 17:57:55

Folk säger att arbetsmarknaden är bättre än på länge.. Jag undrar jag, har kollat efter jobb nu när jag blivit arbetslös, det ser helt hopplöst ut.
Jag kan inte plugga mer, såvida jag inte vinner pengar, och kan alltså in utbilda om mig, så det ser mörkt ut. Ingen verkar vilja ha en trevlig, glad, flitig, ordningssam och noggran medarbetare som kan hyftsat bra engelska, är estetisk, kan ta folk och är socionom. Man ska vara kall och hård, ha ingen utbildning alls så AF står för den, eller jobba med datorer och liknande. Har läst lite med InDedsign för att kunna göra sånt på jobbet, men nu har jag ju inget jobb, så jag får väl sitta hemma och leka. Det tragiska är att mina kompisar som inte pluggade vidare har bättre betalt jobb än mig och inga studieskulder- ironiskt eller hur?Är ju i Stockholm i veckan, fast så kul känns det ju inte trots solen. Idag var vi i Farsta, Hjorthagen och city. Gjorde inga större inköp, 2 böcker om ridning, that's it. Provade kläder på Myrorna i Hjorthagen, men inget som passade.
Såg en fantastisk fin gul (!!) klänning på Cherie (vid Stureplan), men har ingen aning om vart den kommer ifrån och skulle ju aldrig ha råd att köpa den. Den dag jag vinner på pengar så... Provade även en massagestol i Farsta Köpcentrum, fantastiskt skön opch dyr... 56 000 kr tror jag det var.

Dags för en tupplur och lite läsning.

Relax- take it easy

Så går en dag i vårt liv och kommer aldrig åter

2007-03-27 @ 19:31:51

Ja, vad skriver man om nu. Är alldeles tom efter gårdagens kalldusch. Borde förvisso inte vara förvånad, det är ju ett känt fenomen att så länge man kan få bidrag för folk är det ok, när dessa är slut- ajöss och tack för fisken. Men man hade ju hoppats att ens arbetsgivare inte skulle bete sig som en ryggradslös  amöba och inte säga att pip förrän det var dags att hiva en överbord. Snart nog sitter det en 19-åring på åtgärd på min plats.
Så, nu är det till att ringa FK, AF, facket..... börja leta ny bostad/flytta hem, kanske sälja bilen och i största allmänhet lida för folks girighet och önskan att inte höra på rätt öra. GRATTIS, ni vann ett järnspett kan jag ju säga.. MED tillbehör. Jag är inte bitter... i alla fall inte när jag återigen slagit underifrån (vilket verkar vara min permanenta position i livet), flyttat från hålan och lämnat allt och alla bakom mig. Vem skrattar då? Inte ni i alla fall *muahahahahaha*.

Näe, dags att kolla på mina "möjligheter"....

Lev livet nu, eller aldrig.

Arbetslös

2007-03-26 @ 23:18:10

Någon som har ett jobb till övers? Fick idag ett telefonsamtal från jobbet att de inte tänkte förlänga min provanställning. Känns surt eftersom jag just skulle börja arbetspröva och nu inte har ett jobb att rehabiliteras tillbaka till. Jag har lagt ner djävulskt mycket tid och pengar i detta jobb, genom att jobba halvt ihjäl mig och gå på arbetspraktik i 4 månader, timanställning etc. Allt för en lön som är betydligt lägre än jag hade när jag åkte till Irland för 5 år sen och en arbetspraktik  med minimibetalning.
Om jag hade känt att jag gjort ett dåligt jobb- visst, men som sagt, ett tag höll jag på att gå i väggen för 3200 kr /mån... Så nu är det väl till att sälja bilen, och flytta in med mor och far igen, för någon A-kassa lär jag inte få som är något, tydligen ska man straffas ordentligt om man åker inom EU och arbetar. Har ansökt  om att gå med i a-kassan men fått avslag (fick inte ens vara med i ALFA-kassan tidigare) och nu har jag sökt igen men då har jag ju inte hunnit vara med något i facket eller a-kassan innan uppsägningen. 

Ja, så min tripp till Stockholm fick snabbt smolk i bägaren, jag hade hoppats på en trevlig vistelse efter allt elände med sjukskrivningen, och innan jag äntligen skulle få börja arbetsträna, men någon däruppe måste tycka djävligt illa om en. Mycket skit och rävspel inblandad i det här, men det tänkte jag inte ta här.

Så.. någon som har ett jobb till övers?

Guten Nacht!

Packa upp och packa ner...

2007-03-20 @ 22:04:13

Hektiskt värre, ska till Stockholm igen efter att just ha kommit tillbaka från 2 dagar i Östersund. Nu blir det till att packa om, se till att katterna har det de behöver OCH försöka få lite sömn. Upp i morgon, träffa FK på jobbet, åka till föräldrarna och sen till Sundsvall. Magsårs-känning!Bloggandet kommer nu att ligga på is ett tag, så jag hoppas vi ses om ett tag igen, keep your eyes open!

Umeväder

2007-03-19 @ 00:00:25

Tänk om det kunde bestämma sig för vår någon gång. Ena dagen soligt, nästa snöyra. Idag verkade det i alla fall lite bättre. Solen har tittade fram lite emellanåt. Särskilt vårlikt tycker jag dock inte det känns här i Umeå- än. Lite lerigt och en del gräsmattor har tittat fram, det är allt.
Under kvällen förädrades vädret drastiskt, jag skulle ha åkt tillbaka till Dorotea måndag morgon, men efter att ha tittat ut insåg jag snabbt att det nog var bäst att ändra planerna. packa katter och kläder och sen ge sig ut i snön. Mycket snö på vägen och  drivor upp till Fredrika, sen blev det nästan bar väg trots snöyran och väl framme i Dorotea snöade det inte alls! Här hade det värsta dragit över under dagen.I morgon blir det upp tidigt och iväg till Östersund och veterinären. Ska följa en kompis som sak dit med sina hästar. åter tisdag, då blir det hektiskt, packa och fixa inför balunset i Stockholm till helgen då min bror och familj har kalas.

Dags att sova!

Sjukhusbesök

2007-03-18 @ 11:37:41

Nu äntligen får jag börja göra lite mer. Bl a tyckte sjukgymnasten att det vore bra om jag var i stallet och mockade lite! Roligare saker kan man ju göra, men det känns skönt att jag får börja belasta handen och armen lite mer. Det blir till att träna och att våga använda den mer. Fick ett geléplåster över ärren, som genast blev mycket finare och mindre ömma!  
Tyvärr verkar det dock som att tummens ena sena  fastnat, så det blir nog omoperation så småningom.

Min nya handläggare på FK ringde under fredagen. Hon tyckte det var helt befängt att jag inte fått läsa spanska eller skulle få göra någonting alls som sjukskriven. Det var ju bara bra med aktiviteter! Berättade om mockning etc, det var bara att köra. Till veckan ska vi träffas på min arbetsplats så att jag kan börja arbetsträna. HÄRLIGT att det äntligen rör på sig.

Nu ska vi iväg på ICA Maxi, H&M och El-Giganten. Ha en trevlig dag.

Umeå nästa

2007-03-15 @ 07:07:19


Snart åker jag iväg till Umeå några dagar, så det blir nog dåligt med bloggandet.
Ut och njut av solen!Ascension day

2007-03-14 @ 09:32:30

Vem kunde inte behöva ett litet mirakel? Jag vill gärna ha ett mirakel på fredagmorgon. Torsdag åker jag till Umeå för att träffa sjukgymnast och arbetsterapeut (ska även intervjuas och filmas av en elev) och på fredagmorgon är det dags för ronden. hoppas jag att jag får närmare besked om min arm. Helst att jag snart kan börja jobba och rida igen, men om jag kunde få veta närmare OM det blir en omoperation och i så fall NÄR.I helgen blir det en massa spring på stan, behöver kolla in nya vinterskor och en ny vinterrock. Förhoppningsvis så har som sagt reorna börjat så smått, men i värsta fall får jag reka inför reorna. Leggings ska jag också kolla in, köpte en tunika på Nennaz som KANSKE skulle funka med leggnings (jag har inte världens smalaste och vackraste ben och tycker att kort-kort-kort är fult på i stort sett alla). Får ta på mig tunikan när jag ska springa på stan så lär det väl snart visa sig om det funkar eller ej.
Sen måste lite mindre glamorösa inhandlas... kattsand och kattmat *s*. Men kissemissarna måste ju också få sitt.
Hoppas på vårlikt väder så man kan sola lite på Rådhustorget och att jag kan hitta  ett nytt trevlig café.
Mitt tidiga favvo-hak har omvandlats till ett big no-no. Kaffe Kopp som ligger i MVG (Victoria-gallerian) var tidigare ett trevligt stopp på vägen men trevligt miljö, många sorters nymalt kaffe, gott fikabröd och lättare mat. Nu finns det en sorts kaffe som är riktigt äckligt, miljön känns smått klaustrofobisk, skyltarna går knappt läsa, det blev fel helt enkelt när gallerian gjordes om. Jag lever på hoppet att det kommer att ändras till det bättre framöver.
Det verkar som att så fort jag upptäcker något trevligt försvinner det. Starz hade en jättegod soppa med Aioli. Let me tell you.. it is no longer. Är rädd att Bishops Arms ska gå samma väg.

Så, vem kan tipsa om trevliga kaffe-hak i Umeå?  Har inte varit på News, så det blir nog en koll i helgen. Schmäck är så hypad, blev inte så imponerad även om där är trevligt. Är dessutom hopplöst att hitta sittplats, folk häckar där i timmar. Restaurangtips vore inte heller fel, man fastnar lätt i samma spår.

UME-lista
 1. Bishop Arms- bästa ölet och god mat
 2. Pizza och Kebab- stans bästa pizza vid Järnvägstorget
 3. Kaffe Kopp- på den tiden det begav sig
 4. Brobergs- litet men mysigt kaffe-hak
 5. Bondens marknad- trevligt höstinslag, gärna oftare, tack
 6. Nybros konditori- charmig konditorimiljö
 7. Max- *mmmmmburgerssssss*
 8. ICA Gourmet- om man vill lyxa lite
 9. Sagolika Ting- fantastisk affär för barn (och vuxna!)
 10. Nattöppet 07-01- för oss alla flipperfantaster
Du är utmanad- din stads eller Umeås bästa.

image33
Bild: HRF


Frukost och förhoppningsvis en ledig tvättid- dagen är räddad :-/

Gymkhana

2007-03-13 @ 08:53:12

Idag är det mycket, sjukgymnast, planera 2 ridlektioner, åka förbi jobbet, åka förbi en släkting samt åka ut till stallet. Barnlektionen är planerad till gymkhana- lekar till häst. Krävs en del planerande för att få det hela att fungera. Andra lektionen är vuxenlektionen och det är nog så marigt. Tur det finns böcker.
 Har efter mycket vånda skickat tillbaka jackan jag bloggade om tidigare, men jag får hoppas något nytt dyker upp som är snyggt. Ska ju både till Umeå och Stockholm och snart borde det vara reor på jackor och vinterskor. Fick tillbaka en kofta i ny storlek från Haléns som faktiskt inte var så dum, alltid något. Har letat den ultimata svarta koftan, men det är omöjligt. Den ska vara:
 • svart
 • bomull, siden eller ylle
 • inte för hög i knäppningen
 • inte omlott
 • inget rysch-pysch
 • svarta knappar
 • inte för urringad
That´s all folks! Time for some breakfast!

Gästbok

2007-03-12 @ 16:50:50

Nu finns det en gästbok kopplad till min blogg. Kolla under länkar eller klicka här

Välkommen att skriva något!

Dags för lite middag och sen iväg till stallet och kolla läget!

Katthår!!!!

2007-03-12 @ 11:52:31

Överallt är det katthår hos oss nu... Det är nog illa resten av året, men nu märks det att våren närmar sig. Nitzer är ånghårig och ljusgrå.... våra kläder är svarta. Dum kombination. Ännu dummare är vår soffa, den är mörklila... sammet. Fast ser mest ljusgråluddig ut med allt katthår, så nu har jag beställt ny klädsel från Bemz

image32

Någon som har tips på hur man:
1. Får bort katthår från fleece etc
2. Får katterna att fälla mindre (överväger starkt rakning av kissemissarna, men det skulle de nog inte uppskatta)Glömde ju berätta att jag träffat moderedaktören på Elle! Visade sig vara tillsammans med en av mina "kusiner", där ser man. Inte för att jag har stenkoll på sånt, men lite kul var det ju i a f,  jag som är så icke-trendig som man kan bli.Har jagat Fk idag, men handläggaren är sjuk och telefonväxeln överbelastad. Vore kul att veta om det är tänkt att jag ska arbetsträna eller inte. På fredag hoppas jag få närmare besked om min sjuskrivning, för då ska jag träffa doktorn, och dagen innan sjukgymnast och arbetsterapeut samt en elev sok intervjua och filma det hela. Helgen spenderas i Umeå då det ju är där jag ska träffa doktorn etc.
Oj, bäst att göra sig klar, ska ju upp på jobbet och lunch med sambon!

Ranunklar och anemoner

2007-03-10 @ 09:43:21

Tillbaka från Stockholm. Skönt att vara hemma igen. Trevligt träffa lite släkt och göra nya bekantskaper, trots att det var en begravning. Begravningen var "borgerlig", d v s ingen präst och inte i kyrka. Välarrangerat och värdigt med vackar blommor och tal.
Efteråt blev det kaffe på Görvälns slott innan vidare färd tillbaka till min farbror, packning av bil samt återresa.  Känns märkligt och svårt att greppa att någon försvinner sådär bara, tänker på hennes barn och min farbror och hur föränderligt livet är.

image30Hade skrivit en massa som bara försvann.... så nu ger jag upp. Frukost och ut i solen.

Do You Know Me?

2007-03-05 @ 16:49:29 Lawyers should never ask a Mississippi grandma a question if they aren't
 prepard for the answer.

 In a trial, a Southern small-town prosecuting attorney called his first
 witness, a grandmotherly, elderly woman to the stand.

 He approached her and asked, "Mrs. Jones, do you know me?" She responded,
 "Why, yes, I do know you, Mr. Williams.

 I've known you since you were a young boy, and frankly, you've been a big
 disappointment to me. You lie, you cheat on your wife, and you manipulate
 people and talk about them behind their backs. You think you're a big shot
 when you haven't the brains to realize you never will amount to anything
 more than a two-bit paper pusher. Yes, I know you.

 "The lawyer was stunned! Not knowing what else to do, he pointed across the
 room and asked, "Mrs. Jones, do you know the defence attorney?" She again
 replied, "Why, yes, I do. I've known Mr.Bradley since he was a youngster,
 too. He's lazy, bigoted, and he has a drinking problem. He can't build a
 normal relationship with anyone and his law practice is one of the worst in
 the entire state. Not to mention He cheated on his wife with three different
 women. One of them was your wife. Yes, I know him."

 The defence attorney almost died.

 The judge asked both counselors to approach the bench and, in very quiet
 voice, said, "If either of you fucking idiots asks her if she knows me, I'll
 send you both to the electric chair."

Från Lunarsidan Majsan36

Laxlasagne

2007-03-05 @ 12:11:52


Laxlasagne

ca 600 g rökt lax, helst i bit (tunna skivor går också bra)
1 burk tomatsås, hemgjord eller Dolmio
vitsås, påse eller hemgjord, jag använde 2 påsar Quattro Formaggio
färskost typ Philadelphia
riven ost

♦ smörj en form med lite smör
♦ börja med tomatsås, lax, färskost  (mosa ihop lax och ost eller bred osten på undersidan av plattorna)och ett           lager lasagneplattor
♦ lägg 2 lager med tomatsås, vitsås, lax och ost lasagneplattor.
♦ avsluta med vitsås och riven ost
♦ ställ lasangen längst ner i ungen, gratinera i 225 grader o ca 30 min.

Servera med romansallat, cocktailtomater, fetaost och gurka. Ringla lite olivolja med citronsmak över, salta och peppra lite.

Denna rätt gjordes ursprungligen med cannellonituber, jag fyllde rören med ihopmosad färskost och lax, la i en smord form och hällde tomatsås och ostsås samt riven ost över, sen in i ugnen. MUMS!

Mjau

2007-03-05 @ 09:42:52

Katterna sitter på soffan och i fönstret och gonar sig i solen. Det är kanonväder ute, ska bara fixa lite här hemma, sen blir det ut i solen med E!

Helgen innehöll något så ovanligt som en fest! A är hemma och hälasr på och ville ha ett nostalgiparty på lokala pizzerian Laguna. Ok tyckte vi andra, och sen var det bara att hänga på. Förfest hos H med karaoke (hejdlöst roligt så länga jag slipper sjunga), skumma drinkar som Avloppsrör,Sjöbotten och Acid Banana (god!) och många skratt. Vid 22-tiden dags att dra till Laguna. Pizza, tequila, öl och cider, mer skratt och stoj! Inte illa alls, med tanke på att inget händer här i hålan.
 Nu missade ni andra något!

Resten av dagen idag kommer att gå åt till att packa och fixa inför morgondagens avfärd till Sundsvall, där det blir ett kort stopp över natten och sen vidare färd mot Stockholm och en begravning... mindre kul.

Nå, ta hand om er nu!

image25
Bild: www.odla.nu

Uppdateringar

2007-03-02 @ 09:26:50

Ojoj, nu verkar det som man får lägga på en rem om man ska hinna  med ett inlägg. Blir spännande att se vad som hänt här när uppdateringen är klar.

Dagens övningar:

 • se om jag hittar svarta byxor på Nennaz
 • städa undan lite
 • boka tvättid
 • njuta av att solen för en gångs skull tittat fram
 • göra en rostbiff

Vad ska alla göra i helgen?

Halta Hästar

2007-03-01 @ 10:16:45

Det är ju så typiskt, ridklubben har 4 hästar, varav 1 inte är färdigutbildad och därmed inte går på lektioner och 2 stycken är halta... så, med 1 häst försöker vi nu, med hjälp av stallets privata hästar (tack och lov) bedriva ridlektioner... Det är inte lätt, men vi kan bara hoppas att en av hästarna snabbt blir bra från hältan och den som inte är färdigutbildad blir såld omgående, den tredje kommer vara konvalecent resten av terminen.

1 mars... och det snöar och snöar och snöar och snöar. Det är förvisso inte så kallt, -1,7, men våren känns långt borta. Så här pass långt norrut så är det ju en bit kvar tills våren tittar fram, men dagarna kan vara väldigt fina och solen värma en hel del.

Till veckan ska jag till Stockholm på begravning, det blir en kort vistelse, men efter en begravning så vill man ju inte göra så mycket. Lite tråkigt att det oftast är vid sådana sammankomster som man träffar släkten, det vore ju trevligt att träffas oftare och under andra omständigheter.

Nej, det är väl bäst man gör sig klar för dagens övningar, ska träffa lite kompisar och kolla efter ett par byxor till begravningen.

Ha en trevligt dag!