Laxlasagne

2007-03-05 @ 12:11:52


Laxlasagne

ca 600 g rökt lax, helst i bit (tunna skivor går också bra)
1 burk tomatsås, hemgjord eller Dolmio
vitsås, påse eller hemgjord, jag använde 2 påsar Quattro Formaggio
färskost typ Philadelphia
riven ost

♦ smörj en form med lite smör
♦ börja med tomatsås, lax, färskost  (mosa ihop lax och ost eller bred osten på undersidan av plattorna)och ett           lager lasagneplattor
♦ lägg 2 lager med tomatsås, vitsås, lax och ost lasagneplattor.
♦ avsluta med vitsås och riven ost
♦ ställ lasangen längst ner i ungen, gratinera i 225 grader o ca 30 min.

Servera med romansallat, cocktailtomater, fetaost och gurka. Ringla lite olivolja med citronsmak över, salta och peppra lite.

Denna rätt gjordes ursprungligen med cannellonituber, jag fyllde rören med ihopmosad färskost och lax, la i en smord form och hällde tomatsås och ostsås samt riven ost över, sen in i ugnen. MUMS!

Kommentarer
    Postat av: Nilla

    Det där låter ju gott! Det är alltid roligt att prova nya recept.
    Ha det bra.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: