Dadel och Valnötskaka
2008-01-20 @ 19:18:52Här kommer äntligen Heathers goda kaka! Det är ursprungligen en kaka från dem engelska matgurun Delia Smith, en av mina favoriter tillsammans med Hugh Fearnley-Whittingstall
Dadel och Valnötskaka
250 g vetemjöl
1 tsk margarin
125 g strösocker
250 gram hackade dadlar
30 gram hackade valnötter
1 tsk bikarbonat
3-4 msk mjölk
1 vispat ägg
-Sikta mjöl och bakpulver
-Blanda ihop margarinet med mjölblandningen så det liknar brödsmulor
-Blanda i dadlarna nötter och socker. Gör en grop i mitten.
-Lös upp bikarbonat i 2 msk mjölk och ägget. Häll i gropen
-Arbeta gradvis ihop alla ingredienser, häll i mer mjölk i om det behövs.
-Degens konsistens ska vara ganska fast.
Grädda i en form som är ca 22x11 cm (bör rymma ca 2- 2,5 l) i 177 graders värme i ca 1- 1 1/4 timme
I julas la jag till lite fikon också, inte dumt alls! Om degen blir för hård blir kaka torr, bra att veta.