Cantadoufyllda lövbiffar
2008-05-04 @ 22:11:50Mumisgt värre blir det med cantadouost i både köttrullader och sås...
Lövbiff
Vitlöksost typ Cantadou (ICA's funkar utmärkt)
salt, vitpeppar, svartpeppar
Smör att steka i
(Tandpetare)
Smör, mjöl, mjölk
Soja
Vitpeppar
(Salt)
Cantadouost eller likande
Buljongtärning, gärna svampsmak
(Torkad svamp)
Salta och peppra köttbitarna.
Lägg en klick ost och rulla ihop, stick igenom en tandpetare så håller rullarna ihop bättre.
Stek i medelvärme, kolla noga då det tar lite längre tid att steka rullader, alt stek under lock mot slutet.
Man kan även klicka osten mellan 2 skivor kött istället för att göra rullader.
SÅS:
Rör ut mjöl i smält smör, häll på mjölk och smula ner en buljongtärning (om du inte har egen buljong). Droppa i soja, peppra lite och låt koka upp under omrörning, låt det sjuda några minuter så mjölsmaken försvinner.
Tillsätt osten klickvis, smaka av till du tycker det smakar lagom (jag vill ha mycket ostsmak)
Tillsätt ev svamp.
Om du haft svampen i blöt (rekommenderas), kan du använda lite av det vattnet i såsen.
Servera med kokt potatis, ris eller pasta.. eller varför inte Quinoa, grönsallad med tomater och fetaost och/eller rivna morötter.
Njut med ett gott glas rödvin och vitlöksbröd!