Tävlingen

2009-08-30 @ 09:55:36

Ok, frågorna var kanske lite konstiga, men egentligen inte helt ologiska. Ett förtydligande kanske: Blue- varför det? Mims kan ni bortse från, det är mitt smeknamn.

Maila svaret!

Dagen D

2009-08-30 @ 09:52:07

Ja, då var det äntligen dags för svampplockardagen D. Det är perfekt väder- uppehåll, mulet och igår blåste det en del, så det borde inte vara så blött i skogen heller. Får se vad vi hittar för läckerbitar!

Jag är väldigt glad över att dimman och den värsta daggen uteblivit, det har ju varit så hög luftfuktighet i veckan (84% i fredags). Kankse slipper jag använda stövlarna- jag har så svårt att hitta stövlar jag kommer i, det är samma med ridstövlar, jag får dem till vristen, sen är kört. Har ett par graninge ridstövlar som Å hjälpt mig med, men mina vanliga stövlar funkar med nöd.

Dags plocka ihop korg och kniv, snart dags att åka!

 

Ståtlig Karl Johan. Bild: privat

 

Stödstrumporna

2009-08-30 @ 09:40:22

Ja, då har jag äntligen kommit till skott. Mina stackars ben, fötter och begynnande åderbrock, ska få lite lindring med hjälp av sköna stödstrumpor i bomull. Fick tipset av K, som jag var och gjöt betong hos, om Phane, som har en mängd olika strumpor etc att välja mellan i många kvaliteér och färger. Randiga, färglada, traditionella, mer som vanliga strumpor.... fantastiskt. Fick prova ett par och de var jättesköna. Mina ben har saknar dem!

Nu har jag alltså slagit till och köpt 2 par. 110 kr/st tycker jag var ett bra pris, trodde de skulle vara betydligt dyrare. Ett par multirand seablack och ett par randiga svart/röda. Nu är det bara att vänta på att de dimper ner här.

Jag vill även ha strumpbyxor, men de brukar vara så himla svåra att få på sig och dessutom i nylon. Jag skulle vilja ha i bomull och i ylle. Någon som vet?

Skaffa ett stöd i tillvaron!

TÄVLING: Varför Blue?

2009-08-24 @ 14:11:58

Ja, har ju tidigare prata om en tävling, nu är det dags. Den är tvådelad och lyder som följande:

Bloggen heter "Mims- I'm blue dabadiadabada"
1. Av vilken anledning?
2. Vad kommer det ifrån?

Lämna kommentar och mejladress så har du chansen att vinna antingen 2 specialtillverkade kort eller 1 halsband eller 2 ansiktsmålningar. Kort och halsband kan skickas, men vad gäller ansiktsmålningen får man allt ta och pallra sig till Dorotea med omnejd. Glöm inte bort att skriva vad du vill ha!

Jag vill ha ditt svar senast 4 september, jag kommer att dra en vinnare. Tävlar gör du genom att maila: [email protected] glöm inte kontaktuppgifter!





På min bakgård

2009-08-20 @ 23:50:11

..ja, jag tog mig ju promenad på lördagkvällen.  Solen sken och det var alldeles lugnt ute. 

Kände mig ovanligt lätt i benen och med svampkorgen och svampkniven i högsta hugg begav jag mig ut i solen... Plockade mig en fin bukett med lite olika blommor som trots att det känns höstlikt, finns kvar att ta in och njuta av. Det är rätt fantastiskt vad mycket vackert det finns bara runt hörnet! Min "bakgård" sträcker sig längre än bara utanför huset, gick en promenad längs timmervägen som går längs med ån.

 

 

Jag hittade både hallon och blåbär som jag smaskade i mig, såg rönnbär och hägg, plockade renfana och älggräs att torka inför vinterns skyltningar och hittade tillräckligt med svamp för att kunna steka lite som lyxigt kvällsfika. Denna gång hitade jag rimskivling- verkar kunna bli ett bra sånt år, blodriska, citronvaxing och en liten Karl Johan.

Efter vägen spanade jag inåt skogen och hittade en liten vrå att utforska när vädret tillåter- lite spännande att se vad jag kommer att  finna. Glöm inte bort allt som finns runtom dig- njut, slappna av och känn lugnet. 

 

Väl tillbaka hade det gått nästan 2½ timme! Tiden går så fort. Rensade svamp som jag stekte i lite smör, beundrade min bukett och njöt.

 

Söndagen försvann i ett nafs- jag vaknade inte förrän 13.30. Trodde att klockan stannat, men ack vad jag bedrog mig. Tror aldrig jag sovit så länge någon gång tidigare, men jag behövde det kanske. Måndagen så hämtade jag mina betongprojekt, de ska ligga till sig lite, sen kommer bilder. Måndagkväll var återigen en helt fantastisk kväll, har fotat lte från den promenaden, men det får bli en annan historia.

Nu ska jag sussa, i helgen blir det nog lite svampplockning på söndag.

 

Sussa lugnt!

Härliga Svamptider, Strålande Svamptider

2009-08-17 @ 17:40:57

Trots allt jobbande har jag hunnit med lite svampplockning! Förra lördagen var jag ju på bäckmete- rofylld avslappning i skogen med några firrar med sig hem. Efter bäcken växte det mängder med blodriskor, tyvärr är nog de flesta maskätna, och jag var ju trots allt där för att fiska..... så jag var duktig och höll mig från att plocka svampen jag såg.

Tidigare i veckan, på väg från jobbet, anade jag något vitt i skogen, stannade och klättrade upp för slänten- japp, jag såg rätt- FÅRTICKOR! Ju mer jag plockade, desto fler hittade jag. Fick till slut ge mig efter att ha plockat allt jag kunde hålla kvar i tröjan. En citronvaxing och lite röksvamp blev det också. Dit måste jag absolut åka tillbaka snart. Om inte annat får jag väl förlägga svampexursionen dit.

I lördags så var det dags för betonggjutning hos K. Roligt som bara den! Jag hoppas idén med pepparkakshuset går i lås, det skulle vara roligt. Ju mer man gjuter desto fler ideér får man, nu i vinter blir det till att spåna, köpa gjutformar och dekorationer på reor och loppis, bygga formar och drömma sig bort till nästa sommar! 

Jag gillar skarpt fjärilen som är gjord i en silikonform, men min absoluta favvo är nog adventskjusstaken för värmeljus med döskallar på sidorna!!!! Betongen ska bara få bränna lite till så kommer det bilder.

Efter betonggjutningen så kände jag mig för första gången på väääldigt länge totalt avslappnad och så lätt i benen att jag gav mig ut på en promenad i det otroligt fina kvällsvädret.. mer om detta i nästa inlägg, nu är det dags att gå till tvättstugan!

 

Bild: Privat

 

 

Zanzlöst och Zvamp

2009-08-06 @ 23:06:28

Himmel vad varmt det är! Lyllo alla ni som har semster nu. Själv så ska jag jobba hela helgen, tog på mig lite extra arbete... Hoppas vädret håller i sig tills nästa helg, då jag är ledig och ska till Avaträsk och gjuta allsköns grejer och mojänger.

På lördag e m ska jag ia f prova bäckmete för första gången, ska följa med P och hoppas naturligtvis på "storfångst". Bäckrödingen är ju iofs inte så stor, men jag hoppas på några matnyttiga firrar. Nu måste jag bara skjuta lite på det ill kvällssidan, eftersom jag ska jobba.

 

I helgen var jag i Rörström och spanade efter både bär och svamp. Det blev en "bärsallad" med föräldrarna på kvällen- hallon, smultron och jordgubbar. Blåbären var inte riktigt mogna. Mumsigt värre i a f.

Svampmässigt blev det inte hellerså dumt. Så här i början på säsongen så är tyvärr maskarna lite väl många, men senare, när det börjar bli kallare ute, brukar det bli bättre. Nu hittade jag läckerheter såsom Karl Johan och blodriska, några strävsoppar och rabarbersvamp. Det blev en ordentlig portion svamp till lunch. Hittade även purpurfingersvampar, rätt spännande att se i skogen. Lite bilder kommer inom kort.

Det verkar bli ett bra svampår, med rätt bra variation. Nu hoppas jag att det blir ett Rimskivlingsår, det var ett tag sen sist. De är så rackarns goda... Sen kan man ju hoppas på lite sandsopp, nu när jag har en svamptork. De ska påminna om Karl Johan i torkat skick.. lite fårticka skulle heller inte sitta dumt, liksom gula kantareller (men då får jag lov att byta jaktmarker). Jag hade planer på att åka till Borga på svampjakt och gå på spa, har ju ett presentkort dit, men jag får se om jag hinner.

 

Nu är det i a f dags att sova, har ju en lång vecka framför mig.

Zzzzzzzzvamp!!!

 

 

 

Bara titta, inte äta!!! Bild: Privat

 

 

Men nog var det *%&?(/&%#¤"#%*/*

2009-08-03 @ 21:42:07

som bara den. Innan semestern= fint väder. Efter semestern= fint väder.

Nu sitter jag och trösttittar i Direct Trades katalog.... Bara för att. Kollar av Helgon.se. Bara för att. Hoppsan, längesen jag kollade den sidan, har missat ett besök som hade varit trevligt. Attans. Det var ju dumt. Kollat lite Dorrobor där- inte många jag vet vilka de är, men så är de mycket yngre än en själv. Kollat besöksloggen. Har en brud som kollar av mig på Lunar och Helgon med jämna mellanrum, vad hon nu skulle få ut av det. Vet vem det är. Skumt. Men inte mitt problem.

 

Svampplockandet har gått över förväntan, säsongen verkar väldigt lovande. Hoppas jag hinner ha lite ledigt medans det fortfarande är säsong. Kanske, kanske. Har även bokat av en betonggjutarhelg med K och ska boka av en svampplockardag med Terese. Kanske fler intresserade?

Väntar även på lite mer respons på kräftpartajet. Bör kanske nämna att det nog inte är så barnvänligt... min lya är inte barnapassad. Inte mina katter heller. Jaja, vi får se hur det går. Men detta glåmiga inlägg kanske inte direkt lockar till partaj, men jag lovar. Jag kan vara rolig. Social. Trevlig. Om jag vill. Om du vill.

 

Nu ska jag glo på lite saker på H&M

 

Goder Natt Mina Damer Och Herrar

 

Privat bild

 

 

 

 

 

Höstkläder

2009-08-01 @ 11:38:41

Glömmer så lätt bort att Lindex faktiskt har en webshop. Nu fanns tyvärr inte alla fina rostorange kläder jag såg i Umeå, men ett urval av roliga, fina kläder kommer här:

 

 

 

De har ju en rätt bra bredd på kläderna. 

Mer kläder kommer, men nu måste jag hoppa i duschen, ska till stugan och röja lite sly och kolla efter svamp!

Todiloo