Ny dag- nya mål

2009-03-25 @ 09:05:50

Det ska bli skönt att gå på jobbet igen efter 2 dagar hemma- snacka om att känna sig rastlös. Solen skiner och förkylningen har börjat släppa, så det känns inte så tokigt.
I helgen är det dags för lite personalsamvaro- det ska bli trevligt att åka iväg och göra något tillsammans. Tyvärr vet jag inte hur det blir, om L följer med eller inte, så hans pappa gick bort häromdagen. Jag tänker på er alla... Det blir som det blir, som det mesta här i världen.

Idag är det våffeldagen, har skyltat för det redan, som tur var. Jag har ett jättebra recept, men vet inte vart det är just nu, ska leta reda på det, för våfflor kan man ju äta när som helst. Skyltningen inför påsk och de nya grejor som kommit har K-M fixat, så jag ska bara skriva prisskyltar nun är jag kommer på jobbet.
Dagas leta reda på någom slags lunch (inte våfflor, har inte mitt våffeljärn här).


Våffla lugnt!

Is it so?

2009-03-23 @ 16:23:28

Only you know my perverted dreams
You know what I feel
You know what I really want
You are the only one
I could prefer to touch you now
But I only want to know
One thing at this point

Please tell me
Why I belong to you
When I cry
When I cry
For your hands on my skin

Save the only thing you can
Tell me what it is
Don't try to hide the perfect mess
Of your strange behaviour

/Devision

Snörvel

2009-03-23 @ 16:21:47

Vaknade upp på söndagmorgonen med en jätteförkylning... ont i bihålor och ena örat, näsan rinner och det känns som jag har feber. Fryser och svettas om vart annat... Härligt. Till råga på allt hade pappat trillat och antagligen brutit revbenen. Mamma tänkte åka in och hämta medicin på akuten och sen låsa uthuset, men det är glashalt överallt och mamma har svårt att gå... Lite ved hade de också. Det var lika bra att hasa sig iväg och fixa det, bättre än att mamma OCKSÅ ska trilla.
Det tog på krafterna och nu ligger jag hemma och har tråkigt, känns underligt att inte vara på jobbet. Får se om jag kan ta mig dit imorgon, men det verkar inte lovande.

När man ligger hemma och har tråkigt hinner man fundera på mycket. Vart är man egentligen på väg, vad vill jag med mitt liv? Man tror man vet, men det man INTE vet är vad som kommer att hända under vägen. Med och motgångar formar en till den man är och det ändras hela tiden. Jag börjar känna att jag befinner mig i ett vägskäl vad gäller mycket. Vad vill jag egentligen? Jag har ingen aning, har bara irrat runt planlöst och hoppats att det ordnar sig. Att inte ha några större mål gör ju att man aldrig kommer framåt.
Ta ridningen som exempel- jag har varit på väg att sluta flera gånger p g a allt strul jag tycker det är. Målet med min ridning har varit rätt modest- jag tycker det är roligt och vill bli bättre på att rida och hantera hästar- för min egen såväl som hästens skull. När så mycket annat överskuggar det hela så tappar man lusten. Efter intensiv ridning för olika instruktörer utifrån+ ridlektionerna samt att jag följt med och tittat på andra som ridit för instruktörer, så  känner jag att jag vill mera.
Mitt mål är inte bara att bli lite bättre- jag vill verkligen bli "ett med hästen", kanske t o m tävla på klubbnivå, bara för att ha gjort det. Så.... vad ska jag göra? Sluta eller satsa? Kroppen mår bra av det- plånboken inte. Jag har helt enkelt inte råd att rida för olika instruktörer och känner att det skulle behöva följas upp snabbt med en ridlektion, d v s 2 lektionerr i veckan istället för en, eller att rida själv och omsätta det jag lärt mig utöver ridlektionen. Ska jag vidare måste jag välja bort allt annat, antagligen t o m bilen, men då kommer jag ju inte ut till stallet- ni ser kruxet? Och då skulle jag ändå inte hamna på någon avancerad nivå eller  egen häst eller något sådant. Hur gör folk för att få ihop det?
Det är helt enkelt så att jag får välja ut en sak jag vill göra- t ex resa, satsa bara på det tills målet är uppnått, slicka mina sår och börja om igen... Små problem i stora världen, men ändock ej att förringa.
Vad vill jag härnäst? Rida? Hälsa på alla i Irland? Äga en stereo?  Egentligen vill jag nog bara komma till ro i mig själv, men med det samhälle vi har, framför allt för kvinnnor, så är det baske mig inte lätt. Man ska och måste, även om man försöker att inte suga in i det hela så slukar det en ändå med hull och hår.

Dessa saker MÅSTE jag i alla fall: besikta bilen (laga den först), titta på Gilmore Girls medan jag äter hallon som jag plockade i somras, äta upp krabban som syrran och hennes familj fiskat i Norge. Mums... livet är kanske inte så tokigt ändå, när man kommer till slutet!

Förberedelser

2009-03-21 @ 10:35:12

Snart dags att gå till jobbet, ser ut att bli en fin dag igen, efter gårdagens gråa massa och regn.. Som vanligt brukar det mulna på framåt eftermiddagen, men jag hoppas att fluffet håller sig borta även efter jobbet, vill så gärna få sätta mig i solen med en kopp kaffe för en gång skull, det är en lyx som inte ska förringas.

I torsdags efter jobbet åkte jag och K för att se på estetklassen på Hjalmar Strömerskolans' uppsättning av Lejonkungen. Kanon! Med lite resurser hade de åstakommit en rolig, fartfylld uppsättning med glimten i ögat och där t o m bandet agerade under hela föreställningen. Det var så roligt att se alla målade! På kort tid och med bara en "snabbkurs" med mig, lyckades de få fram, och utveckla, alla karaktärer sminkmässigt. Det kändes också som att de fått rätt människa på rätt plats för att få fram karaktärerena i skådespelandet. Ska se om jag hittar någon bild senare!

Oj, bäst lägga på ett kol, har mycket att göra efter jobbet- tömma bilen på saker, städa lite hemma och åka till mor och far. Lite sol kanske man hinner med också!

Sister Sun

2009-03-16 @ 21:12:33

Glöm inte bort 28 mars. Mellan kl 20.30 och 21.30 är det dags att släcka alla lampor en timme för miljöns skull. Om du inte anmält dig än, klicka på bilden så kommer du till WWF's hemsida.

Sprid vidare!!!!Deep Space Overdose

2009-03-16 @ 21:06:53

Helgen övningar gick bra, trots den lite struliga starten. Det var väldigt lärorikt och intressant att se alla som red, Ebba förklarade väldigt bra vad och varför, så även vi som stod bredvid och inte satt på en häst, förstog vad hon menade.
Idag blev som vanligt inte så mycket gjort, tränade, var och klippte mig... diskade undan lite, men kläderna som jag tvättade igår måste jag ta itu med nu. Allt var inte riktigt torrt- som vanligt- så det blir till att barrikadera hela lägenheten med halvblöta kläder. Salt sill stog på menyn hos mamma och pappa, och nu ärt jag åter i lägenheten. Skönt med en kort utflykt, man blir lätt bara hemma och gör ingenting.
Fick för mig att kolla upp lite Irländska ord till Lurans brädor, och letade då reda på en sida med bilder från Portlaosie (blev lite nostalgiskt när jag tänkte på irländska ord och fraser).... Så här kommer 2 bilder från Portlaosie:

Green road. Lägre bort efter den här vägen, som f ö leder till Tullamore, bodde jag ett tag. Det var efter en liten Cul de sac väg som knappt ens posten visste vad den hette.Lägenheten var liten men mycket fin, lite hög hyra dock (som mest överallt i Irland), nästan 6500 kr i månaden för kök/varadgsrum, sovrum och toa med dusch.Från andra hållet, mot stan till. Stora blågrå byggnaden till vänster är ett flashigt hotell- The Heritage

Bilderna hittade jag HÄR

Håll tillgodo

Slán

...eller inte

2009-03-14 @ 16:35:18

Just på väg genom dörren ringer K, ridningen är så försenad, så det blir den tid som först sagts.... Yeah,yeah, sånt som händer, då är det ju chill... Åkte och hämtade bilen och for på jobbet med den, där tog jag en fika och vi surrade en massa.
Känner mig jättepeppad mellan ridlketionerna, men väl på plats så tappar jag som farten. Kände jättebra när vi hade flera Ida-ridningar och sen Lena här, så blev det så intensivt så man hann inte tappa känslan. Nu analyserar jag efter ridlketionen, tänker på hur jag ska göra nästa gång etc.... men eftersom det är om en vecka hinner det komma av sig, skulle behöva rida oftare men har inte råd att ta extra lektioner eller betala för att åka ut och rida själv. Det får helt enkelt bli 1 gång i veckan och sen spara tillvarje gång vi har en instruktör här. Och jag som känner mig så peppad i ridningen just nu. Kan t o m känna att egen häst och att tävla vore kul... men det får bli när jag blivit miljonär!!

Ja, då var det snart dags att åka iväg igen!!!

Slán!!Narpan

Hetsigt!

2009-03-14 @ 12:36:37

Ojoj, vad det blev tight om tid helt plötsligt. Ska ju följa med K till Åsele och titta, tanken var att vi skulle åka vid 17.00. Nu blev det ändrat, så kl 12 så fick jag veta att det vi måste åka och hämta hästen vid 13-tiden. Hoppsan hejsan!
Så nu väntar jag på att hajmalsfilén ska bli klar, samtidigt som jag torkar skor och packar överdragskläder. Just innan 13 ska jag hämta hyrbilen, sen hämta K och åka ut till Avaträsk.
Det ska bli så roligt att få se Ebba von Essen instruera!
Återkommer efter Åsele-resan!

Ha en bra dag!!!!

Dekadent Dandy

2009-03-12 @ 11:32:51

Sköna ord efter vägen:

Allmoge
Art Deco
Art Noveau
Dandy
Dekadens
Dekadent
Flamboyant
Flanör
Funkis
Gent
Gentleman
Gigolo
Pixie
Tomboy

Många av orden gillar jag innebörden av, andra låter bara trevliga i munnen.
Många av dem är dessutom i ropet just nu i och med trenden kring 20-, 30-, 40- och 50-talet.  Mina favoritperioder, men med början vid sekelskiftet redan.
Dekadenta dandysar i funkismiljö känns ju helt rätt just nu!!!


Taste it!!!

Solen som försvann

2009-03-12 @ 09:03:13

Klockan 7.55 imorse fick VF för sig att ringa ang prenumeration av deras tidning... 7.55...  jag var övertygad om att det hade hänt något. Upp kom jag i a f med en himla fart och konstaterade att det fortfarande var klart och kallt... och i stort sett fullt dagsljus!! Härligt! Så här en timme senare så har solen försvunnit bakom luddiga moln och syns bara som en svag ljuscirkel på himlen. Snö ska det visst komma också.

Jag har ägnat morgonen åt att titta på flyg och tåg till Stockholm vid Kristi Himmelfärdshelgen. Det varierar verkligen:
Tåg 825:- från Dorotea
Sas 898:- från Umeå. och en dag mindre i Stockholm
Next Jet ca 1700:- från Vilhelmina flygplats. Enkel biljett måndag dock 500 kr- helt ok.
Malmö Aviation 987:- från Umeå
Norwegian 474:- från Umeå

And the Winner iiiiissssss...... Norwegian.. om vi inte ska ta bilen.
Trist att tåg är så bökigt och många gånger dyrt. Avgångstiderna var helt galna och man får byta massor med gånger.
Min kompis Å, som kanske ska följa med, vill gärna flyga, då hon aldrig gjort det förr. Nackdelen med att inte ha bil är att det är svårare att ta sig runt, vi ska ju kolla lite trädgårdar och sånt. Ja, vi får se vad det, men vi måste snart göra slag i saken om vi ska hinna få resan till vettigt pris.

Lång dags färd mot natt

2009-03-11 @ 09:13:58

Tisdagen blev en lång dag, började 8 i Svanabyn, för att vid 17-tiden åka till Strömsund och hjälpa Estetklasserna med smink till Lejonkungen. Det är 2 tjejer som ksa hålla i smink, så vi kollade i lite böcker och provmålade. Det mesta blev bra, men hyenan och babianen måste filas lite på tror jag. Det är ju alltid så med nya målningar, det måste testas och modifieras. Tyvärr blev det lite tidsbrist, så det blev bara ena tjejen som tesmålade en karaktär, men jag tror att de fixar det alldeles utmärkt tillsammans i a f. Lite övning är det som behövs, samt kanske kolla av hur mycket tid man behöver för att sminka alla. Först runt 22-tiden eller så var jag hemma
Nu är det sanrt dags att gå på jobbet. Hittade så fina zinkkrukor på affären i Svanabyn, köpte 3 själv för att ha kryddor eller pelargoner i, samt tog några till butiken i Dorotea. Kommer att lägga upp bilder på Agas blogg..


Väl mött!

Utmaning

2009-03-09 @ 22:55:40

Man ska skriva 5 otäcka/äckliga saker att äta sedan ska man
utmana 5 andra att svara på om de vågar äta den dåliga maten.
(Du ska alltså skriva vad du tycker om det jag radat upp på min lista, sen skriva en egen)1. Stekt strömming- mmmm, fisk är gott! :)
2. Musslor- mmmm, havets läckerheter-mina favoriter :)
3. Frikadeller (kokta köttbullar)- blärg.. köttfärs som kokts, inte min grej :(
4. Gädda- ugnsstekt med hasselbackspotatis och skirat smör *suckar djupt* :)
5. Marsipan- yepp, en höjdare :)

Och här är mina 5 otäcka saker att äta som ni då ska svara på 
1. Isterband
2. Curry (alltså det där gula, äckliga pulvret från burk)
3. Stuvade makaroner
4. Rå lever
5. Makaronivälling med russin
Och här kommer de 5 som jag utmanar

1. Luran (Therese)
2. Anna
Nu inser jag vad lite bloggfolk jag känner... övriga 3 får bli de som känner sig manade!!

Spånigt

2009-03-09 @ 22:41:04

Ja, lördagen blev en spännande historia..... Efter jobbet susade jag och Ida iväg till stallet för att rida för Ida Hellström. Allt var frid och fröjd tills det blev dags för alla att åka iväg och för oss att natta hästarna. När vi kom upp i stallet från ridhuset visade det sig att en på byn styrt in spån, men styrt lite för långt.... När de som var i stalle hörde braket och sprang ut och stoppade traktorn, var det  skadan tyvärr redan skedd- 1,5 m spån tornade upp sig i stallgången. Tur att dörren antagligen inte varit riktigt stängd, annars så hade den nog gått sönder. Hästarna var lite lätt skärrade efter en uppflugen dörr och en massa spån i rumpan.... 
Det blev till att ringa fastighetsgruppen efter hjälp. Inte gick det att lasta i skottkärror och köra runt, det var det för trångt i gången för och dessutom för fullt ute, spåndörrarna gick inte att stänga. Det var bara att vada till midjan i spån, klättra upp på spånberget och skotta ut mot sidorna så att vi sen skulle kunna skotta upp från gången... Tur Ida var med mig så vi kunde hjälpas åt. När vi var nästan klar kom gubbarna och avslutade. De fick även skotta upp lite ute så att dörrarna kunde skjutas igen lite grann, då det skulle snöa på söndagen (och det gjorde det- snöstorm!!).20.30 var vi tillbaka i Lajksjö..  Som tur var fick jag mat och kaffe där- det satt inte fel, tack för det Sylvia!!!
Såhär 2 dagar senare så är det bara att inse att det finns en orsak till att jag inte får mocka för läkaren.. Min stackars arm är ond som bara den och den benbit i tumgreppet som stack upp efter olyckan, men som försvann efter ett bra tag, har tyvärr tittat upp igen... Så går det när man inte kan göra som så många andra, bara vända på klacken och gå ifrån. Skönt att några hade möjlighet att komma ut och fixa det sista. Men varför händer det alltid sådana här saker när jag har stalljour?
Fick en pocketbok i brevlådan förra veckan som jag måste ta och läsa: Diagnos Duktigt- handbok för överambitiösa tjejer, av Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe. Har alldeles för många symptom som stämmer, och har tyvärr blivit både tillfälligt och kroniskt sjuk p g a detta.

Njae, dags att avsluta klagosången för denna gång. Bjussar på en bild av min favvopålle Nikiel, med en katt på rumpan.Bild: Privat

Vill vinna!

2009-03-09 @ 21:59:34

Ja, ett presentkort eller en skål från designonline skulle inte sitta fel att vinna! Tävla kan du göra här!

Och håll tummarna att jag vinner!

Nya tag

2009-03-07 @ 09:20:19

Snart är det dags att gå på jobbet, ska titta i lite kataloger på jobbet då det ju börjar vara dags med lite vårnyheter. Det är så otroligt roligt att sitta och titta i alla lamp- och presentkataloger som dimper ner. Det verkar fortfrande vara mycket vitt och svart- otroligt hur länge det hängt med. Däremot då försvann svulstiga, barockinspirerade lampfötter i stort sett efter en knapp säsong- jag tros i o f s på minimalistiskt, så det gör ingenting. Återkommer med lite ordsmakning förresten, har smakat mig igenom vårens trender!

Direkt efter jobbet bär det iväg till stallet, vi har Ida Hellström  här igen, så det ska bli lite drillning under eftermiddagen. Är jättenöjd med henne och det känns verkligen som att det kompletterar varandra så bra att rida för Ida OCH Lena. Med Ida får man redskapen som man sen kan omsätta i Lena-ridningens övningar.
Känner mig rätt peppad, även om jag inte känt mig riktigt kry några dagar- magen krånglar och det känns som jag fått ett boxslag i magen. Kunde inte ens rida hela lektionen i torsdags. Mycket cola under dagen kanske håller det i schack!!


Oj, bäst att åka iväg!!

Tjingeling!

Mobila bekymmer

2009-03-07 @ 09:09:05

Efter att ha gjort den stora flytten, som jag sa att jag aldrig skulle göra, så är jag, som ex-Nokiafan, rätt nöjd med min SonyEricsson. Efter 2 år börjar den dock kännas lite sliten, batteriet laddar dåligt (ingen idé att köpa nytt!) och joysticken funkar illa.. Vånda.
Det är nog bara att inse att det är dags för en ny, och jag har kollat runt lite på telia. Eftersom jag inte har någon kamera så får telefonen gärna ha hyfsad kamera men jag vill även ha musikspelare och GPS. Till min K810i följde det med minneskort, högtalare samt bluetooth musikmojäng, inte så dumma grejor, men vad ska man välja? Det lutar åt en Sony Ericsson C905i med 8,1 megapixelkamera. Vad säger ni där ute? HJÄLP!!! Vill inte betala en massa för telefonen, får bli ett sånt där lömskt betala 1 kr eller liknande.Bild från telia.se

Det är ju så mycket man vill ha.. en vettig kamera, en mini-notebook.. ny bil, mer pengar....Med denna så får jag i a f en kamera av lite bättre snitt än den i nuvarande mobil.

Gimme some sun!!!

2009-03-03 @ 10:26:03

När man trodde att det värsta snöandet var över och vårsolen skulle få titta fram lite mer, ja då kommer det mer.... SNÖ!!! Fint väder under veckan när man arbetar, men som fort man är ledig- vips så drar sig solen in i sitt mjuka molntäcke och slumrar lite till. Jag hade hoppats på en kopp kaffe mot en solvägg- något som irländarna nog skulle klia sig i huvudet över. Det är vinter, då håller man sig inne!
En februari hade vi 2 dagar med +20, det var fantastiskt väder- och som inbiten nordbo, van att ta varje solchans, så satt vi framför huset i shorts, drack kaffe och läste. Grannarna som åkte förbi stirrade något alldeles, vi vinkade glatt till dem... de vinkade något tveksamt tillbaka... tokiga utlänningar, sitter ute... dessutom mitt i vintern!! Vi såg nästan aldrig våra grannar ute i sina trädgårdar, förutom för att tvätta bilen eller ev lite ansning av trädgården. Vi hade inte ens en riktig trädgår, bara en lite gräsremsa på framsidan och lite på sidan av uppfarten, men dem utnyttjade vi flitigt. Åhhhh vad jag saknar Irland! När man tittar ut i snöran känns det väldigt avlägset med gröna gräsmattor, vårblommor, regn och, rätt ofta under vintern faktiskt, sol. Enligt TV4 så har Portloaise (som faktiskt fanns med på väderkartan!) +5 och regntunga skyar. På torsdag blir det +7 och lite sol, fredag +8 och mulet igen. Måste nog läsa lite Leinster Express innan jag gör mig klar för jobbet....


Slán!Bild HÄR

Tröttheten övermannar mig

2009-03-02 @ 22:52:52

Ledig helg, ledig måndag. Sovit bort det mesta. Trevligt att träffa min farbror, som f ö varit snäll och skänkt mig ett trådlöst microsoft-tangentbord MED bokstäverna kvar på tangenterna!! Trådlös mus följde med- härligt att kunna skriva ordentligt igen! Söndagen tillbringades i sängen, ca 4 timmats tupplur under eftermiddagen, sen var det bäst kliva upp, var bjuden på middag på campingen-trevligt. Vaknade upp med huvudvärk, trots högst blygsam alkoholkonsumtion, gick iväg och tränade- kom tillbaka, morgonfikade, höll mig vaken ett tag.. för att återigen dyka ner under täcket. Läste lite... somnade... vaknade efter ca 3 ½ timme, fortfarande trött, men aningen hungrig. Sanslöst (det här börjar låta som en kos dagbok!). Efter maten har jag suttit här, kollat av mejlen och mejlat folk, börjar vara dags att ragga ansiktsmålningsjobb inför vår och sommar.. Och är fortfarande trött. VAD ÄR DET FÖR FEL?????????Nu är det snart dags att krypa ner igen i mina sköna bomullssatinpåslakan- SÅ SKÖNT. Måste helt enkelt vara så att jag behöver sova, men jag har ju så förtvivlat mycket att göra hemma som jag ligger efter med sen länge. Har i alla fall bestämt mig för att åka ner till Stockholm  senare i vår för att hälsa på min farbror. Han har en fantastisk trädgård, med en massa växter som han interiktigt vet vad det är. Det är så rofyllt att åka till honom och jag ska bara ta det lugnt, inga måste, bara vad jag verkligen VILL göra. Ev en resa in till stan, till Hallwyllska palatset som har en utsällning jag vill gå på... det var nog allt, annars blir det trädgårsbesök, kanske Rosendahls och fjärilshuset på Haga. Det är nog det enda att göra när man är 35 fast känner sig som 90, trött på livet och den kropp man lever i trots träning 2 ggr/veckan samt ridning 1-2 ggr/veckan. Hur går man vidare?

Tillsvidare får jag sukta efter detta satinpåslakansset från IKEA: