Fågelmums

2009-11-19 @ 09:13:45

Sitter som bäst mest hela kvällarna och kollar igenom alla jultidningar och -böcker, ständigt på jakt efter enkla, billiga sätt att pyssla inför skyltsöndagens marknad. Ridklubben kommer att finnas där med försäljning av kakor, bröd, pynt, stödmedlemsskap, glögg och slädturer (om det finns snö, annars blir det vagn). Nytt för i år blir att man kan prova på att rida en riktigt westernhäst!! Tack Anette för att vi får låna er!
Förhoppningsvis får vi in lite pengar som vi kan lägga till att köpa ny utrustning, som t ex sadlar, borstar etc. Sadlar är dyra saker, men ack så viktiga, så jag hoppas att många kommer och handlar av oss.
Nu ska jag inte avslöja vad vi kommer att göra för pyssel, men ett tips kommer jag med ialla fall, sen får vi se om vi har sådana till försäljning också:

Nu när det börjar bli kallare så får småfåglarna det svårare med mat, om du tänkt börja mata så är det viktigt att fortsätta, så inte "restaurangen" helt plötsligt upphör! Förutom fågelfrö, så kan man gärna bjuda på ister med frö och nötter i. Smält istret  i vattenbad och häll i t ex en bakform för sockerkaka i form av en krans. Rör ner lite frö och nötter och låt stelna. Antingen hänger du upp kransen i ett snöre, eller så lägger du det på fågelbordet. Om du har små kakformar av typen för mandelmusslor, så går dessa bra att använda också. Innan det stelnar kan du lägga ett snöre som en ögla i ena kanten, så går det lätt att hänga upp den.

 

Bild från SKAPLIGT ENKELT,

en jättebra sida med många olika pysseltips inkl detta!!


Jag har just köpt en ny, fin fröautomat från Panda- röd och fin hänger den nu utanför mitt köksfönster. Katterna filla att ligga bakom blommorna och spana in fåglarna, men ute får de ha band med klocka på sig, så fåglarna hinner undan.

Nu börjar julstreseen kännas av- på jobbet. Tomatar, ljusslinogr, ljusstakar, allt ska fram och mycket ska beställas. Jag gillar julen så mycket och vill gärna har julmysigt hemma, men verkar aldrig hinna med mer än en och annan adventsljusstake, stjärna och kanske en julgardin. I helgen åker jag till Umeå, hinner inte annars innan jul. Blir mest att ta det lugnt, inte blir det några stora utsvävningar så här innan lön... Men skönt komma bort, även om jag skulle behövt vara hemma och fica inför advent. Det som blir det blir....

Dags att åka på jobbet.... Nu hoppas vi på snö i helgen!

Kommentarer
  Postat av: Lotta

  mmmm kakan ser ju så god ut att jag skulle då inte ha nått emot att stoppa den i min mun s

  Men ärligt nått som jag nu kom att tänka på är att om det inte är tillräckligt kallt så glömmer vi ju faktiskt bort fåglarna. Nog för att de har mat kvar på träd och buskar men det tar ju slut och småkrypen är det för kallt för att komma fram....

  Imorgon sätter jag upp mitt fågelhus som jag glömt bort då det inte finns nån snö  Kramar i massor

  Lotta

  Postat av: Lollo

  åh jag älskar jultidningar och att den tiden på året börjar snart, mysigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: