Älvdalen nästa!!!!!

2009-09-24 @ 09:23:21

Ja, då är man snart på väg! 1 arbetsdag, 1 ridlektion och 1 natt- sen bär det av till Dalarna med buss. Jag har laddat med musik, bok, tidning, frukt, nötter ,vatten och någon liten godisbit, för resan är ju lång.

Det ska bli skönt att komma iväg och jag är glad att jag kunde få ledigt! I Mora är det tydligen en höst och trädgårdsmarknad på lördag, det ser jag fram emot! Kanske hittar vi någon kantarell i skogen, men huvudsaken är ju att vi har det trevligt.

Nu är det snart dags att åka på jobbet och blogga lite där, ha det gott allihopa.

 

Bild: Privat

Take it Chill!

 

Full rulle

2009-09-19 @ 16:05:50

Himmel vad veckan går fort! Redan fredag och jag har inte fått så mycket gjort som jag hoppats- varken hemma eller på jobbet.

Barnkalaset gick bra, om än få barn, men de som målade sig verkade uppskatta det. Söndagen försökte jag vara lite nyttig, putsade fönstret i sovrummet och pysslade lite med saker jag köpt. Bild kommer, gör jag blev rätt nöjd. Tvätta kläder måste man ju också göra, under tiden gick jag till Å och fikade- skönt med en liten promenad. Lite trist med tvättandet är att inget torkar på 6 timmar... så det är bara att hämta halvblöta kläder och hänga upp överallt i lägenheten.

Måndag var en spännande dag, då var jag ute på stallet hela dagen, för skolan hade ett projekt där barn skulle få prova lite andra sporter än de vanliga. 10 barn från 4-6 klass på förmiddagen och 10 på eftermiddagen. Några av eleverna går på ridskolan, lite märkligt att de fick åka och rida, men så var det. Rätt bra samtidigt att ha några som kan lite, de kan hjälpa elever som inte ridit förut.
Vi var 4 st samt vår eminente anställde som höll igång det hela. Några lärare hjälpte också till på några hörn.
Eleverna fick prova på att köra shettisen Matilda, rida samt borsta och mocka.
Jag måste säga att jag var djupt imponerad. Många av de som reda hade inte suttit på en häst förut, men de både skrittade och travade alldeles själva. Lite ridvägar och slalom blev det och minsann blev det inte några som skulle vilja börja rida! 2 killar hade vi under dagen- heja dem! Alla var jätteduktiga och verkade helnöjda.

Såhär efteråt så ångrar jag att jag inte tog kort när de satt på hästen/körde... det hade kanske varit roligt för eleverna att ha sen. Sen skulle man ju kunna ha en enkel medalj som de fått för att de varit så duktiga. Det får bli nästa gång!

 

Nu är arbetsveckan slut, jag har ridit för Lena Unneby igårkväll och i morse, gick ok, känns bra att det går så sakteliga framåt. Har även hunnit göra fint i balkonglådorna på jobbet, se Agas blogg. Ägen stallet ska få sådana lådor. Skyltat om i ett fönster på jobbet, jagat "bananflugor", paketerat älgkött och nu ska jag iväg och äta surströmming!! Mmmmmmmmmm. Tyvärr kan jag inte stanna i Rörström, för jag ska natta hästarna ikväll, ingen idé att köra tillbaka. Imorgon ska jag och pappa byta olja och filter på min bil, sen är det bara att göra sig redo inför måndag och jobb igen... Men nästa helg är jag kanske i Älvdalen hos A- hoppas kan man ju alltid.

Todeloooo!!

 

 

Bild: Privat

 

Tävling.... i sista minuten....

2009-09-18 @ 12:37:24

Tävling...

Palomas tävling é avslutad och redan nu börjar nästa...

Denna gången har du chansen att vinna ett presentkort på Scorett på 1000 kronor!

Ni som vill vinna måste kopiera detta inlägg till er blogg samt lämna en kommentar här hos mig att ni vill vara med (softcandy).

Tävlingen avgörs den 18 september.

Lycka till!

Scorett har både dam-och herrskor!

Vinn smink

2009-09-13 @ 09:44:12

Vinn snyggt smink som fungerar under UV-ljus, perfekt inför Halloween...!

Flique har sminket, Millah har tävlingen!

 

 

 

♦BlackEyes Mascara - Volym och Längd
♦Beauty Line Läppglans
♦Dance Fever nagellack
Med en UV effekt som lyser under UV lampan.
Kan användas själv el som en stärkande lager på målade naglar.

Fler tävlingar

2009-09-13 @ 09:40:07

En snygg klänning kanske? Tävlingen hittade jag hos Millah som har äder med tävlingar!!!!

Finns hos Werofashion

Ledig och lat

2009-09-12 @ 12:22:55

Äntligen ledig en hel helg, jätteskönt. Har sovit och försökt kurera min nacke och rygg. Sist jag var till kiro, så kändes det inte riktigt som vanligt efteråt. Men, det går väl över tänkte jag, för lite öm kan man ju bli. Tränade onsdag, red torsdag.... fredag vaknar jag med riktigt ont på vänstra sidan av nacken, ut mot skulderblad och axel. På vänster sida ner mor höften känns ryggen som ett stort blåmärke. Idag har jag även ont under foten- inte bra. Nu hoppas jag det går över, annars får jag nog ta och ringa kiro och kolla vad jag ska göra. Jag som skulle rida och städa här hemma en massa i helgen.

Snart ska jag iväg på ett barnkalas där jag ska måla några barn, det går säkert bra, sen måste jag ta och svara på ett mejl från en tjej som ska börja ansiktsmåla. Håller bara armen så ska jag göra det i kväll. En fika på Göran blir det eventuellt i eftermiddag, eller imorgon. Någon som vill följa med? Sen blir det PALT hos mamma och pappa- mums.

 

Har suttit en stund och uppdaterat mig på lite bloggar som jag bara kollar någon/några gånger i halvåret, bara för att. Upphör aldrig att förvånas över enkelspårigheten i många trendiga bloggar. Outfitbilder, som många gånger ser ut som något från en lättporrblaska (varför putar alla på munnen och/eller lutar sig framåt och trycker ut/upp brösten????), frågestunder om ingenting, tips på kläder i massor, dagens make-up  ("Idag har jag sotiga ögon för att vara lite djärv"- öhhhhh.... ser knappt spår av något annat än mascara). Känns lite som "Farbror Melker Vet du vaaaa?". Men asså guuuuud vad balla örhängen/skor.. Idag klickade jag hem... Jag bara måste ha.. Osv, ovs, osv. Stackars ungar av idag, allt bara klickas hem, man ska ha massor med saker, kläder, skor, prylar, datorer, telefoner och alltid det senaste. Många tjänar pengar på det utan att ha haft ett riktigt jobb. Vad händer när bloggbubblan spricker? Skämmande. När de sen ska söka jobb, eller byta om de redan har ett, så finns ju allt där, lättillgängligt för en ev arbetsgivare att kolla upp.

När dessa bloggare dessutom skaffar barn kommer det bli riktigt intressant. Eller otäckt. Redan idag så bloggar många om sina graviditeter på ett ytterst utlämnande sätt- nakenbilder i massor som läggs ut, som sen plockas upp och används i mindre rumsrena sammanhang. VAD TÄNKTE MÄNNISKORNA PÅ????? Och vad kommer att hända med de som redan nu viker ut sig själva på bloggar i kläder som knappt täcker kroppen med plutande munnar och upptryckta bröst? Fortsätter det med halvnäcka magar etc? Var är integriteten? Många bloggar har jag mer eller mindre slutat läsa när nakenbiler och långa, utförliga beskrivningar om vad som händer i graviditeten inkl grafik dyker upp hela tiden (alla verkar dessuotom komma från samma ställe).

Jag vet, jag kanske låter bitter och elak, och visst, det är säkert en underbar känsla att vara gravid och dela allt som händer MEN, tänk på vad ni lägger ut, var det kan hamna, vem som kan se det, hur det kan användas/missbrukas. Man har kanske äldre barn som i sin tur har kompisar som surfar. Skulle du vilja se DIN mamma eller kompis mamma halvnäck på nätet. Inte jag ialla fall, varken din eller min.

Jag har varit inne på detta förut, men jag upphör aldrig att förvånas och ställer mig undrande till den naivitet som finns. Barn utsätts för så mycket, både IRL och på nätet, och alla verkar så förvånad över vad som händer, trots att vi ska föregå med gott exempel och finnas där för dem. SLUTA BLUNDA, öppna ögonen, se dig omkring.

 

Näe, dags att bryta, annars blir jag väl fast alldeles i detta. Nu ska jag äta köttsoppa med klimp, packa färgerna och sen dra iväg i regnet...

 

Allt gott!

Bild: Privat

 

Jag tävlar

2009-09-12 @ 11:47:29

Hos Saos, om snygga ögonskuggor. Tävla du med!!!

 

 

 

Treat box del 2

2009-09-08 @ 14:36:43

Nu har jag trixat ihop en liten Treat box till julens begivenheter, den finns att beskåda mer ingående på jobbloggen- Agas.
Jag har börjat fylla den, men tips tas gärna emot!




Frooosty the snowman.... tralalalalalalalaaaaa

Regnet det bara öser ner...

2009-09-07 @ 11:01:45

Härligt ridväder... inte. Att det regnar på hösten hör ju till, men nu öser det ju bara ner. Igår var jag ut med A till hästarna, men tyvärr så hade Cudna en massa knölar vid sadelgjordsstaden (knottbett kanske?), så efter konsultation med A-B fick det bli longering istället. Jag har inte hållit på med sånt så mycket, så det gick rätt lugnt till och Cudna var väldigt snäll med mig måste jag säga. Får se hur det ser ut idag.

Igår kom mina stödstrumpor och jisses vad skönt att dra på sig dem!!! Det skulle jag ha gjort för 10 år sen! Jag kommer nog att köpa fler, för de är helt klart värd pengarna. Hoppas bara på strumpbyxor i liknande material.

Igår blev mitt sovrumsgolv klart, så nu borde det inte gå att hålla drickan kall i vinter genom att ställa den på golvet. Någon flytt hem blir det dock inte än, vill putsa fönster och städa ur ordentligt innan jag ska kånka in alla möbler igen. Dags att byta gardiner också.. de har hängt uppe sen i julas. Vad jag ska hänga dit istället vet jag inte, men alltid hittar jag väl något i gömmorna. OM jag hade varit ledig på måndag, skulle jag nog ha åkt en sväng till Strömsund, alltid hittar man väl något som passar för 50 kr, tills man hittar något man verkligen vill ha.. Men nu är jag ju inte det. Det får bli en annan gång, eller så får jag leta på nätet. TextilbodenTextilonnet och  Hemtex har ju en del att väja på, vill man sy själv så finns Tyg.se. Har du tips på sidor? Jysk och Jotex går bort kan jag ju säga på en gång... då kan jag lika gärna köpa på Dollar för 50 kr. Tanken i början var att hitta mörkläggnignsgardiner eller rullgardin till bra pris, men nu är det ju inte så ljust längre, så det får vänta till nästa sommar- då jag kommer att svära ve och förbannelse över att jag inte har köpt några och inte kan sova.

Till julen har jag ett spännande gardinprojekt... mamma och jag hjälptes åt att sy av ett jättefint tyg jag köpt på Ohlsons tyger i Umeå. Problemet var att vi delade gardinerna på mitten och tyget var så OTROLIGT snett. Ingenting stämde.. så nu är underkanten sned och sidfållen har bubblat till sig. Så det är väl bara att sprätta upp och börja om. För snyggt var tyget i alla fall. Beige med vävda stjärnor- funkar hela vintern.

Nu har jag i alla fall hittat en kartong att klä in i papper, om jag inte hittar en färdig, till min Treatbox. Vet inte mo jag ska klä den i rött papper eller mönstrat, men det var väl egentligen inte så nog. Nu vill jag ha tips på saker att stoppa i den lilla lådan- vad tycker du att jag ska stoppa ner?

Nu ska jag snart åka och rida.. får se om Cudna är bättre idag, annars får vi väl bara reka på oss lite. Hoppas regnet slutar snart..... och ingen åska tack, jag gillar åska men när jag ska rida får det gärna hålla sig på sin kant. Strömavbrotten också, stackars A fick ju rida i mörker när åskan gick sist!


Bild: fotoakuten

Nu är inlägget några dagar gammalt, för det gick inte att lägga ut.. men hålltillgodo i alla fall :)

Tävlingsproblem

2009-09-03 @ 17:47:28

Fel mail tyvärr.. *sorry* Här är rätta mailen:
[email protected]

Maila innan 10/9!

Jul, jul, strålande jul...

2009-09-03 @ 17:45:40

Jag är en riktigt julnörd! Har julböcker, sparat julmagasin från både Irland och Sverige, julpapper, julband, julpyssel, julpysseltidningar... Ah..... härligt....
Jag tillbringade en jul i Irland- märklig känsla med jul utan snö. Men där är julen mer som i USA, folk pyntar som tokiga, både utanpå och i husen. Bara att åka runt och titta på husen var roligt- det ena galnare än det andra.

Jag umgicks en del med en engelsk/irländsk familj på orten, stannade över i deras gästrum efter trevliga kvällar med ost, vin och "fingerfoods". De var vegetarianer, så man fick smaka många spännande maträtter och snacks, de uppskattade livets goda, både vad gäller mat och kultur.
Vi hade lite olika "traditioner", bl a så tittade vi på Eurovision Song Contest tillsammans, röstade, åt gott och hade hejdlöst roligt. Min enda jul i Irland firade jag hos dem, det var jättemysigt och omtänksamt av dem och jag kände mig väldigt väl omhändertagen. I köket stod en jättestor jultall, dagen innan julafton eller om det var på julafton, dekorerade vi julgranen i vardagsrummet tillsammans med barnen.... Vi umgicks och njöt.
De hade en väldigt trevlig tradition som jag tagit till mig och gärna delar med mig.
Under året så samlade de på sig olika saker inför jul i en låda, en "treatbox". Det kunde vara julpynt (de samlade på porslinskulor till granen från Holland), något gott och lite dyrare vin eller likör, lyxiga nötter, godis, mat (t ex en fin marmelad eller konserv av något slag), ljus eller annat att inreda med, något lyxigt till duschen...
Detta pågick under året, och när de öppnade i juletid, så fick de flera överraskningar, för riktigt vad man hade i lådan hade de inte koll på.
Ypperlig idé, som jag anamma, även om den legat i träda något år. Nu är jag på gång igen! Idag inhandlade jag ett kryddigt doftljus på jobbet som luktar riktigt juligt, 139 kr för ett stort ljus kändes som en bra investering. Nu skulle jag bara haft en fin låda, det gör det ju lite roligare. I värsta fall får jag väl klä en kartong med fint papper.
Nu måste jag bara ta och hitta mer att fylla den med- någon trevlig hudprodukt tror jag blir bra, kanske nötter, julte och något finare kaffe, vart det lider. Kanske hittar jag något i en delikatessaffär eller på någon höst-bonde- eller julmarknad. Lådan kommer att plockas fram lagom till advent så julstämningen hittar till Nensénsvägen i tid!

Detta påminner mig om mina barndoms jular. Min pappa jobbade på det lokala sågverket. Lönen var väl inte den bästa,  men till jul så kom han alltid hem från jobbet med en trälåda inslagen i julpapper- det var nästan bästa julklappen. Spänningen att öppna och se vad som fanns i var otroligt stor- det kunde vara konserver, ett julljus, en ananas (inte så vanlig frukt på 70-talet), chokladask och lite annat smått och gott. Så småningom förändrades tiderna och lådan försvann, länge kändes det tomt till julen utan jullådan, numer så skulle väl en familj inte tycka det var SÅ spännande, men när jag växte upp delade jag och min bror på en 33 cl dricka. Bara till jul eller andra speciella tillfällen fick man en egen. TV´n var svartvit, ingen fjärr, 2 kanaler... PC och internet fanns inte på agendan alls. Oj, vad mycket som förändrats på kort tid.

När jag ändå är inne på jul  och barndomsminnen, så hade vi en tradition som var väldigt trevlig. Julklapparna förvarades i källaren och vi brukade gå ner och titta, skaka och klämma på dem, för att välja ut vilket man skulle öppna på julaftons morgon. Det blev så mycket mer jul av det hela genom den väntan som var. Nu känns det mer som "få paket-öppna-ställa åtsidan", kanske vet man redan vad man ska få. Det är väl bara att konstatera att det var bättre förr... eller hur det nu var? Nu siktar jag på att mysa in mig hemma, ha en gran för en gångs skull, öppna mystiska jullådan och bara ha det bra denna jul!

Fast än är det ju bara september.....

Tralalalalalala...



Mera svampplockning!

2009-09-03 @ 16:32:52

På söndag kommer jag att plocka mer svamp, om någon vill hänga på. Säg bara till i förväg så jag vet. Runt 10-tiden lär det bli, i Rörström...


Bild: fotoakuten