Slutsemestrat för den här gången..

2010-08-23 @ 21:41:49

I morgon börjar allvaret igen! Sista veckan har jag tillbringat i Rörström, och lyckats göra mer än under hela resterande semestern! Målat och gjutit, fixat och donat, metat, hälsat på mormor, hämtat grejor och planterat. Däremellan lite hästar, nu har nästan alla hästarna kommit tillbaka, Draken kom ikväll, verkade jätteglad över att träffa kompisarna igen!

 

Linneorna och jag har spånat på en massa roliga saker för våra ridelever, vi får bara hoppas att vi får lite ridelever i höst. Rilärare skulle vi också behöva... och lite fler föräldrar som kan hjälpa till lite vid behov. Just det ja, någon som vill köpa lotter? Ridklubben säljer lotter för 50 kr och du kan vinna bilar, resor m m. Dessutom får du rabatter hos några företag i Dorotea.

Hör av dig till mig, så fixar jag lotterna!


Ja, då var det nog dags att gå och knyta sig så man orkar till jobbet imorgon!

 

Guten Nacht!

 

 

Bild: fotoakuten.se

 

 

Våga hjärta BRIS!!

2010-08-23 @ 21:10:09

Stöd BRIS!! Alla barn har rätt till någon att prata med.

 

 

 

Hästar och vatten..

2010-08-15 @ 22:40:45

att få hästar att gå ner i vatten kan ju vara lite spännande! Jag och Linnea bestämde oss för att rida ner till sjön idag och testa. Döm om min förvåning när Arwen bara kliver rakt ut som ingenting! Lite bubbel i vattnet och törstsläcking, sen var det full fart mot vassen= MAT!! Både Skots och Arwen mumsade i sig och Arwen ville gärna gå lååångt ut i vattnet. Det börjar bli lite mat iahgen nu och det märks att de suktar efter mer mat, men utan är de inte och rätt runda om magen.

Skots är så rolig för han slår i vattnet med frambenet. Arwen kör ner nosen djupt i vattnet, men i övrigt har hon inte riktigt fattat att man kan plaska runt. Lite sega upp ur vattnet var de, men sen var det som vi fick nya hästar, det var en himla fart på dem helt plötsligt, Arwen stutsade genom skogen.

De är ju lite ömfotade just nu, och efter gårdagens tur var de lite mer öm idag, därav kort tur ner till vattnet. Vi gick också mer i skogen än annars, så imorgon kan jag tänka mig att det har lite träningsvärk! Men av det ömma märktes mycket mindre efter badet.

Det där måste vi göra om innan vi tar hem hästarna! Sen kan man ju låta dem gå ner till vattnet i Avaträsk också.

 

Väl tillbaka fick Arwen duscha lite, hon var jätteduktig, går med på att bli blöt under viss protest. Men hon ser helfestlig ut när hon dricker och busar i vattenstrålen med läpparna. Skots vill absolut inte komma nära slangen ens- hade stenkoll på Linnea när hon drog ut den, ser kanske ut som en orm? Han fick lukta på sprayhantaget innan vi gick tillbaka i hagen med dem. Jättekul i alla fall att det går så bra att gå i vatten med dem. Nu skulle man bara veta vem som äger ängarna vi rider förbi, hade varit jättekul att få släppa lös i en galopp på dem.

Jag måste ju säga att det har varit jättetrevligt i sommar ute i Lajksjö, och alla som kört genom byn har varit duktiga på att sakta ner när de passerar. Roligt också med alla som vinkar och är glada över hästarna i byn.

Nu önskar jag bara att de som kör genom Avaträsk ville ta det lite lugnt, inte kul bli omkörd i 110 på 70 väg när man sitter till häst.

 

Kvällen har avslutats med en kort tur i skogen för lite svampplockning. Hittade blodriska, citronskivling, sandsopp och en liten, liten röksvamp! Gott att steka i lite smör så här på kvällskanten. Kändes rätt kyligt ute trots +15, men det skulle visst bli frost i natt....

 

Nu vill inte batteriet i datorn längre, så GOD NATT!

 

Cudna

 

Ny design igen

2010-08-14 @ 22:41:03

Blev lite less på det svarta, så nu har jag en nu design från snyggareblogg. Bilden är också därifrån.

 

 

 

Ljuvlig kväll!

2010-08-14 @ 22:22:47

Ridturen gick alldeles utmärkt! Någon liten droppe hann vi känna, inte mer. Arwen blev pigg som en mört när vi kom in i skogen, men tyvärr så är hästarna lite ömfotade just nu, så det blev rätt stillsamt ändå. På vägen tillbaka kom solen tillbaka och kvällen blev ju riktigt fin. Snart  är det dags att flytta hem hästarna till Avaträsk, betet börjar ta slut, liksom semestrar och skollov. Vi har bestämt att nu jädrar ska vi fortsätta rida ut på helgerna, hästarna var varit så lugna och fina i sommar. Jag hoppas verkligen att vi kommer till skott. Dock skulle det behöva byggas en bro över lite vatten, får se om det kan ordnas.

 

 

Nu har jag haft ne lugn kväll, surrat lite på facebook druckit en Bacardi Mango och ätit varma mackor med skinka och ishavssallad- inte dumt alls. Snart är det dags att sussa, imorgon blir det tvättning, uppackning och en ridsväng som det verkar. Kan inte säga att det känns som vad jag helst vill göra, men ingen gör det ju åt en. Nu hoppas jag på fint väder så tvätten torkar och vi får en fin ridtur.

 

Nu väntar Stieg Trenter på mig!

Gonatt!

 

 

Åter till regnet

2010-08-14 @ 11:02:52

Nu är jag tillbaka efter några härliga dagar i Stockholm med Å. Jag återkommer med vad vi gjort senare, dock utan bilder så jag ju int har någon kamera.

Nu har jag 1 vecka kvar på semestern, som ska tillbringas i Rörström till viss del med fiskning och svampplockning, sen ska det gjutas en dag eller så och fixas lite inför kommande jobbvecka. Jag känner med lite peppad nu att ta tag i saker och ting här hemma, lite pyssel och hemmafix, vi får se om det håller i sig.

Tyvärr har jag efter Stockholmsresan en mindre hel bil. Strax utanför Umeå small det till och bilen fick en viss slagsida bakåt/åt vänster. Något med dämpningen. Pratade med mekanikern innan vi åkte tillbaka mot Dorro igår, ta det lite lugnt så går det nog bra. Det gjorde det.. nästan...

I Åsele stannade vi för att äta lite och när vi satte oss i bilen small det till igen och bilen började luta än mer bakåt (nej, vi åt inte så mycket mat).

Nytt samtal till meknikern (Tack S för att du svarade!). Ok att köra, men bara att ta det lilla lugna. Så mellan Åsele och Dorotea kan vi bara köra mellan 20-60 km/h. Ingen fjädring alls, minsta gupp känns ordentligt, med risk för hjärnskakning! Utrist att köra så långsamt, katten började nog undra varför det var så skakigt och tog sån tid innan hon fick komma ut.

Eloge till er 2 som stannde och kollade hur det var med oss, S som stannade på parkeringen vi svängt in på för att släppa förbi folk, och du okände kille som svängde in framför oss på vägen. Skönt att det fortfarande finns med människor! Det är nog lättare här uppe i glesbygden än i stan!

Fram kom vi i alla fall, så på måndag åker jag in med bilen till verkstaden så får vi se hur fattig jag blir.

 

Idag blir det nog halvslappt, gosa med katten, tvätta lite kläder, packa upp och ta det lugnt. Kanske en ridtur, nu när regnet verkar vara över.

Lunchdags!!!

 

 

Bild: fotoakuten

 

Stockholm nästa....

2010-08-08 @ 10:43:43

Nu är det mesta packat och imorgon e m åker vi mot Stockholm! Ska bli skönt att bara dra runt i några dagar, utan en massa måsten.

L och jag har hunnit åka till Strömsund en sväng, och återigen förvånats över vad mycket skit som finns på Dollar och hur dyra en del saker är. Dessutom är hyllorna ofta tomma, trist. L vill övningsköra, så då hamnade vi där. Fyndade en bok på Kramellen, L hittade lite kläder och vi åt bakpotatis. Fyndade än mer i Dorro på kupan! Böcker med mönster och tidningen 101 julidéer från början av 80-talet, samt en klänning, inte dumt. L hittade elmackapärer som jag inte vet vad man har till.

Funderade på att köpa en kameramobil eller kamera, istället blev det en ny dammsugare.. inte riktigt lika kul, men ack så nödvändigt och det är faktiskt roligare att dammsuga med en dammsugare som faktiskt funkar!

Ja, då var det bara att kolla upp det sista inför Stockholm, spana in lite betonggjutningsidéer (vi ska gjuta lite ännu nästa vecka) ochi kväll blir det en sista ridtur innan resan!

 

Bild: privat

 

På tredje dagen återuppstånden..

2010-08-02 @ 00:09:41

..från Fäviken. Fast det blev ju egentligen 4.

Helgen har varit fylld av regn, blåst, åska, sol, barn, mobilhaveri, tältuppsättning.. och en massa till.

Synd att vädret ska trilskas så, nu har jag mer eller mindre förbrukat ett partytält igen, skulle verkligen behöva ett bättre (men ack så mycket dyrare tält). Jag hade hoppats på lite bättre väder, nu när de flyttat tillbaka till ursprungliga helgen.

Östersund gick ju rätt bra, även om jag kom senare än planerat. Hittade det mest nödvändiga samt en födelsdagspresent åt L. Tyvärr finns inte Subway kvar, testade det nya stället som har ett namn omöjligt att komma ihåg. Blev fel hela vägen, även om mackan var rätt ok ändå. Var inställd på en viss macka samt cookie med macadamianötter, men därav blev intet.

 

Väl i Fäviken hann jag få upp båda tälten innan regn- och åskskurarna, satt i förtältet med ett glas vin, lite god ost och en baguette när det brakade loss, och NJÖT!!!! Tyvärr gillade nog inte min mobil blötvädret, trots att den låg torrt till. På morgonen var skärmen jättemörk, för att bli helt svart. Dock frös jag inte för en gångs skull, hade ordentligt med kläder + mössa, och trots åskan var det rätt varmt i luften på natten.

Ny mobil fick jag lov  att "nödköpa" på ICA Järpen för 299 kr på fredag kväll, får se vad som händer med den gamla, om den vaknar till liv, annars får jag nog titta på en ny, för Nokian jag köpt verkar inte vara den mest stabila!

Fredag morgon började med en tältbyggande insats, gick förbi några herrar som kämpade med att på upp ett partytält av den enklare modellen, men 3x6 m. Så jag erbjöd en hjälpande hand, vilket resulterade i ett ott mål mat på kvällen.

 

Som vanligt träffade jag en massa trevliga, hjälpsamma, roliga människor under helgen, en del nya och en del gamla bekanta. Som vanligt var lördag bäst, fredag näst bäst och söndag minst bra. Lördagen var låååång, målade nonstop mellan 10-18, inga raster, ingen mat, inget toabesök, knappt något att dricka (förmycket sånt leder obönhörligen till toabesök man inte har tid med!). Mellan 5-20 barn i kö nästan hela dagen! Roligt men liiite jobbigt för kroppen, önskar det funnits en massör på mässan.. det gör jag varje år.

 

I år hade Agria gratis ansiktsmålning, lite tråkigt för min del, men tror inte jag missade så mycket på det, mer att barnen kom till mig och gärna hade målat sig igen... Helgen resulterade i stel nacken, nötter och sånt från Eneboga nötter, lite fickpengar till Stockholm och ett klipp på youtube. Jag, och några barn, flashar förbi lite snabbt.

Nu väntar sängen och imorgon blir det till att ta itu med packningen samt lite särning här hemma innan L kommer!

 

Dåligt med bilder, då kameran är mobilen som la av, har tagit med nya telefonen, får se vad det blev för något, jag har inte så storsa förhoppningar direkt!

 

Natti natti!

 

Bild: privat

Psst! Har ni sett vad mysigt det börjat bli på kvällarna, nu kan man börja tända ljus igen, synd bara att det inte är vamt så man kan sitta ute och mysa! Får nog köpa infravärme *s*