Bästa Butiken- guldkorn att spana efter

2010-02-04 @ 15:42:49

Sitter och klurar på lite olika butiker man varit på och som känts annorlunda; små, mysiga, välsorterade, egna... Boklådor, inredning, pysselaffärer, blomsterhandlare, klädaffärer, cafeér, restauranger..

Det finns alldeles för mycket mainstream där ute. Även på nätet känns det mesta likadant.
Jag saknar det lite mer udda i tillvaron, mysiga små ställen att slinka in på. Har du tips? För gärna detta vidare, så kan jag sammanställa en liten lista med tips på ställen.
Här kommer första tipsen:

Årebygdens Bok- och pappershandel, Strandvägen 6, Järpen.
I Järpen finns det en väldigt mysig och välsorterad bokhandel, de har även lite pysselgrejor pch pappershandelsvaror. Fantastisk mysig liten butik med mycket att titta på. Ligger lite oväntat efter gatan mellan Årevägen och vägen mot Kall. Där finns fler små butiker som jag inte hunnit utforska än. 

♥  Bokhandeln Karamellen, Bredgårdsgatan 2, Strömsund.
I Strömsund så finns det även där en trevlig bokhandel som har stort sortiment på böcker, många med inriktning mot lokala saker och böcker som t ex "Hästmannen". De har även en stort och bra sortiment av tidningar, i julas köpte jag min efterlängtade engelska tidning "Good Homes".

♥ Yvonnes Hemtextil, Storgatan 7, Strömsund.
I Ström finns, än så länge, även en trevlig tygaffär med ett otroligt sortiment. Tyvärr så verkar den vara på väg att avvecklas :(.

Ja, vad har ni för godbitar som ni vill dela med er av?