Sista rycket

2010-07-28 @ 11:01:09

 

 

Snart är det färdigpackat, känns toppenbra att jag gjorde så mycket av det igår! Idag är det finväder, så då kan jag fixa det sista, ta en kopp kaffe i solen och bara njuuuutaaaa!

I eftermiddag blir det ett ridpass, jag har inte varit ut på ett tag, har inte mått riktigt bra och har lite känningar i magenav körtlarna *suck*. Du har rätt Therese, jag verkar aldrig få vara riktigt kry. Kunde naturligtvis vara värre, mycket värre, men det tar på krafterna att alltid må lite halvkasst.

Cudna och Arwen ska skos ikväll, de har båda tappat en, därav lite mindre ridning också. Sen flyttar vi upp hästarna, lika bra det, då jag åker tidigt imorgon och A-B och E kommer ha fullt upp med packning och sånt.

En ridtur känns dock som något bra, blev ju inge löpträning igår, men väl ett besök på Sockenvägen. Tack för ramen, nu ska jag bara fixa ett foto till det :)

Bilder: privata

 

Nu drar kaffetarmen!! Ha en trevlig helg om vi inte hörs innan jag far. Kom gärna förbi på Fäviken om du är där, är diu kvar på kvällen finns det mat och dryck!

 

Bild: privat

 

Min bästa TV-kompis...

2010-07-27 @ 22:01:44

 

Sista avsnittet av Ugly Betty- jättetrist, men det är bra när en serie inte tjatar ut sig själv i evigheters evighet.

Jag följer få serier och Ugly Betty kom jag mig inte för att börja titta på genast, fast trailern verkade så lovande.

Hamnade i ett Ugly Betty-marathon en helg och sen var jag fast. Jag har inte sett alla avsnitt och nu på slutet missade jag rätt många, men det känns ok, då har jag ju faktiskt en massa avsnitt att se när det börjar repriseras! Känns som att jag har massor att se fram emot. Perfekt att se en slapparhelg i höst eller vinter. Fast så kankse en box vore bättre, så man kan ha sitt eget marathon.

Betty Suarez är en fantastiskt karaktär, så skönt med något helt annorlunda än alla andra serier. Kurvig, färgglad, anitmode, går sin egen väg och med en härlig familj som alltid finns med på ett hörn. Befriande är det minsta man kan säga.

 

Nu väntar jag bara på hösten och att nästa braiga serie ska börja igen- MAD MEN. Det är höjdpunkten under veckan!

Fast i sommar har jag saknat Inspector Lynley.. Visst brukar det gå både vid jul och under sommaren. Morden i Midsumer känns lite uttjatat, framför allt eftersom det det skulle vara nya avsnitt, men de har ju redan gått på TV3 :(.

Lite mer engelsk kvalité, lite mindre amerikanskt bjäfs- TACK!

 

Nästan sol...

2010-07-27 @ 11:33:25

ja, om man verkligen vill, kan man ana solen genom molnen. Jag hoppas den tittar fram lite till och att regnet håller sig undan, för då börjar jag nog att packa bilen redan idag.

Ett trevligt telefonsamtal igår kväll innebär att jag måste ta ett ordentligt krafttag i städandet. Efter Fäviken får jag finbesök av L, som sen följer med mig och Å tillbaka till Umeå när vi ska tilll Stockholm!

Ojoj, hur ska jag hinna allt? Men det löser sig säkert bara MIGRÄNELÄNDET ger sig. Var hängig igår och har ont i skallen idag, hoppas det bara är tillfälligt.

 

Ikväll är det löpträning, jag och S var duktiga förra tisdagen och kämpade oss dit och runt. Mina knän är inte gjorda för löpning, bara att inse, men om jag går runt med mina stavar så är det ju träning så god som någon. Men roligt? NÄE, inte det minsta. Om jag ska ta mig för någon form av träning, som jag ju så väl behöver, så måste det vara i organiserad form, annars blir det inte av. Att ta en promenad efter jobbet är bara att glömma, efter 8 timmar har jag så ont i fötter och ben så jag önskar jag kunde kapa av dem tillfälligt. Nu har jag ju semester, så går det lite bättre, men att göra något själv.. det går inte så bra.

Nu måste jag försöka bota skallen...

 

 

Bild: Privat

TV Topp Tips

2010-07-26 @ 19:36:14

Himmel vad många bra program det går just nu! Ofta i repris lördagmorgon just innen eller under jobbet.. VIlket gör att jag ofta missar både första och andra visningen. Tur SVT Play finns! Norskarna och danskarna för både bra dramaserier, typ Sommer, Matador etc, men även trädgårds- och pysselprogram. Sen finns det ju några bra trädgårdsprogram och dokumentärer från Sverige också.
Här kommer några favoriter vad gäller dokumentär, trädgård och hantverk:

♣ Norsk Attraksjon- helkul tjej som letar udda sevärdheter i Norge. Som t ex svenskeantenner
♣ Där ingen skulle tro att någon kunde bo- ock så en norsk serie om udda ställen att bo på
♣ Strömsö- finskt livsstilsprogram med pyssel, matlagning m m

♣ Solens mat- härligt matlagningsprogram

♣ Anne mat- danskt matlagningsprogram

♣ Det goda livet- Hugh Fearnley-Whittingstall gör det igen, ett program att längta till

♣ Småskalighetens hjältar- om alla de tappra själar som försöker leva av det som jorden ger

♣ Mat och grönt på friland- dansk serie med Anne som gör Anne Mad

♣ Hundra procent bonde- dansk serie

♣ Grön glädje- norsk serie

♣ Landgång- svensk serie

 

Sen har det gått bra dokumentärer om t ex Hästmannen, om en skärgårdsäng som tas hand om på traditionellt sätt, människor som för traditionen vidare vad gäller gård och bruk m m. Sen finns ju trädgårdprogram med Tina Ahlin och Pernilla Månsson-Colt som varit bra. Per Morbergs matlagningsprogram är också underhållande att se.

 

Så, vad säger ni, vilka favoriter har ni?

Pssst! Om någon någongång har svårt att komma på vad de ska ge mig när jag fyller år eller så, så är ett hett tips presentkort ftån River Cottage!!!

 

Bild: rivercottage.net

 

Stresshantering

2010-07-26 @ 13:26:05

Oavsett om man har semester, haft haft, kommer att ha eller inte kommer att ha, kan lite stresshantering vara på sin plats. Klicka HÄR och låt frustrationerna frigöras!
Enjoy!

Remo & Benji

2010-07-25 @ 18:43:39

Tog mig äntligen i kragen och gick förbi Remo & Benji som ligger i Gallerian här i Dorotea. Har inte haft ärende dit, då det ju är en barnaffär, men har passerat några gånger och tyckt det sett så proffsigt ut utifrån. Många av sakerna verkar komma från Kids Concept, som har mycket roligt i sitt sortiment.

 

Bild: Kids Concept

 

JISSES vilken butik! Ni barnfamiljer har ju en liten guldgruva på nära håll och butiken platsar absolut in i min kategori "Bästa Butiken"! Välfylld, välordnad och välsorterad för att sammanfatta det. Mumintröjor, inredningsdetaljer, skålar, roliga kläder, smycken m m. Samt lite jackor och skjortor för bilintresserade. Skulle kunna tänka mig en skjorta, då det ju är lite 50-talsstuk på dem, men vilket märke jag skulle välja vet jag inte. Kanske Ford, då jag tycker att Thunderbirds är coola bilar. Som en serietidningsbil från Ankeborg eller något den "Ensamma Farbrorn" skulle ha kört, om han hade haft bil. Jag måste helt klart gå tillbaka och handla efter Fäviken. Jättetuffa inredningsgrejor och en störtkruka som slår det mesta, i form  av en nyckelpiga!

Missa alltså inte denna butik, man kan gå länge och kolla, för man hittar nya saker ju mer man tittar.

Bild: flickr

 

Nu ska ju jag iväg till Östersund, har någon tips på butiker jag inte får missa där? Är inte så bra på Östersund, men blev rätt impas sist jag passerade över hur fräscht det blivit i city! Här satsas verkligen på ett levande centrum. Det enda som inte imponerade på mig var torget med sina pissgula stenar och delikatessbutiken jag äntligen vågade mig in på.. ingen hit. Men att det finns Bishops Arms är ett stort plus, även om jag tyvärr inte kan gå dit denna gång.

En sväng förbi bokaffären i Strömsund får det nog bli i alla fall, för det tidningssortiment som finns där går inte av för hackor, se tidigare inlägg i denna kategori.

Så, TIPSA MIG innan torsdag!

 

 

Hurvigt!

2010-07-25 @ 18:13:00

Typiskt semesterväder.. eller hur? Regnigt och kallt efter allt det fina väder som varit. Hoppas det blir bra till helgen, då är det Fäviken Game Fair, det får man inte missa. Tänkte åka tidigt torsdag morgon för en sväng i Östersund. Normalt sett så "genar" jag över Laxsjö, men om allt går som det ska så blir det lite shopping, bl a vit ansiktsmålningsfärg. Macka på Subway och lite koll i affärer, sen åker jag upp mot Järpen, riggar tält etc, tar en öl eller ett glas vin och NJUTER. Där är paradiset för mig (ett av dem i a f), trots mycket folk och att jag faktiskt ska jobba. Hoppas jag hinner titta på lite ridgrejor och sånt.

 

Jag har hämtat lite grejor i min mormors gamla hus, vi försöker tömma det så smått. Tyvärr så är vi många om sakerna, så det är inte alltid man "får" det man vill ha. Har några minnessaker som känns bra att spara, vi får se vad det blir mer, om något är över när alla kollat igenom huset. Mycket ska slängas, och det är ett stort hus med ladugård. Hittade 3 kattungar på ladugårdsvinden när jag var där, hoppas mamman vågar sig tillbaka. Så trist att folk inte håller efter sina katter, kastrerar/steriliserar, vaccinerar etc. Sommarkatter är en ytterst grym företeelse och alla kattungar som dessutom kommer till världen under sommaren gör det inte bättre. Katt skaffar man för att ha kvar och tänkte man inte ge sig in på uppfödning så ser man till att det inte blir kattungar. Olyckor kan hända, men dem lär man sig av.

Jag fattar inte hur folk är funtade som missköter sina djur. Såg en video på nyheterna med några killar som skickade iväg en åsna i en fallskärm ut över havet. Stranden var full med folk, men ingen gjorde något. HUR FAN SER MAN UT INNANFÖR PANNBENET NÄR MAN GÖR NÅGOT SÅDANT???? Bind ihop händer och fötter på dem och skicka dem ut över havet så får de se hur kul det är..... Tyvärr så bådar det inte gott inför framtiden när barn är grymma mot djur. Statistiken talar emot dem. Nu var det här inga barn, men man undrar ju vad de pysslat med i yngre dar. Sänt här får mig verkligen att bli upprörd och ledsen.

 

Idag har jag varit på auktion i Svanabyn, mycket folk trots vädret, men det var ju som tur inomhus. En tur på Agas livs efter lite fika på FH och sen hem igen.. Mår lite halvkasst sen går, vette fanken vad det är, men det är ju rötmånad just nu. Coca cola och sängen blir det nog för min del.. fast jag hade iofs tänkt se Matador på TV4 Guld, får se hur det blir med det.

Tror det få bli en liten smörgås till att börja med.. och en lässtund i sängen, sen får jag se.

 

St. Stephens Green, Dublin. Bild: Dalle

 

 

Pyssel och sånt

2010-07-15 @ 13:56:29

...hinner jag inte riktigt med, framför allt inte nu när jag är "hästvakt" och jobbar, men när semestern dragit igång hoppas jag på mer pysslande, rensning av ogräs och lite städning hemma. Däremellan blir det ridning, ridning, ridning, ansiktsmålning och en Stockholmsresa.. kanske, kanske en resa till Älvdalen också. Vila, sol och lite slappning ska väl också hinnas med.

Klassträffen gick fint, kändes helt ok, och jag hade riktigt roligt. Folk växer upp och förändras....


Åter till pyssel och sånt, tänkte fixa upp en tavellist här hemma, idéer kring detta hittar du på jobbloggen, kika in en sväng där vettja!

Jobbardags!



Minnen... Bild: privat

Helgpartaj

2010-07-09 @ 15:22:13

Ja, då var det snart dags att gå till jobbet näst sista dagen denna vecka, sitter med färg i håret och fikar frukost. Imorgon lördag jobbar jag till 13.00, sen blir det hem, fixa till sig lite och ta med sig mat och dryck till motorklubben, för då är det fest! Verkar inte bättre än att det är 20 år sedan jag gick ut grundskolan.. vart tog tiden vägen? Känner väl ingen stor saknad efter skolan och de flesta klasskompisarna, då det i stort sett var 9 års helvete, men det kan kanske vara värt att fira att man inte behöver gå dit igen och inte behöver umgås med folk man inte vill?
Vi som hänger ihop efter dessa år vet ju var vi har varandra, och några man inte träffat på ett tag kan ju vara roliga att återse... Det blir vad man gör det och jag hade i alla fall tänkt ha roligt hela kvällen. Inga barn att ta hand om eller bli väckt av, bara att komma när man vill och sova så länge man har lust- härligt! Hoppas bara att vädret bli bättre än utlovat, typiskt att det ska regna efter alla fina dagar som varit.



Sen sist har jag väl hunnit med att rida 2 gånger, tyvärr var det alldeles för varmt och mycket brems första dagen, så turen blev kort, men andra dagen red vi på fotbollsplanen- jättehärligt, trots alla otäcka myggor, knott, brems, brännmygg.. Arwen är en jättehärlig häst, sanslöst rolig att rida. Alla runtom är snart med häst mer eller mindre, och fast jag vet hur mycket det kostar och hur mycket tid det tar, så blir man ju lite sugen att bara kunna åka och rida när man vill. Hittade en häst som ser jättetrevlig ut, läromästare på 16 år. Hade man gott om pengar så..
Till veckan ska jag ta hand om Cudna, då hennes familj åker bort, jag hoppas på lagom varmt ridväder så vi kan ta några turer i skogen. nu är det bara en vecka kvar till veckan, sen har jag 5 veckors semester och det ska bli SÅÅ skönt, då kommer jag att ha mer tid att åka ut till hästarna.
Ny hage har vi fixat åt hästarna, gick riktigt fort då vi var rätt många som hjälptes åt.



Funderar mer och mer på vad jag verkligen vill. Måste kanske lägga om strategin lite för att må bättre och få allt att gå ihop. Sitter med en utbildning (och skulder!) som jag inte har så mycket för, ett jobb jag trivs med, men på fel plats. Borde kanske satsa mer på saker jag vill än som jag borde? Men hur ska jag göra det. Hmmm.. tål att tänkas på. Jag hoppas att en lång ledighet ska ge mig tid att fundera och räta ut en del saker i all fall.

Ooops, bäst att skölja ur färgen. Visst syns vi på hotellet imorgon??

Vinprovning, helg och lite pyssel

2010-07-02 @ 17:19:08

Snart är det helg, men inte riktigt för mig, som arbetar lördag. I gengäld är jag ledig söndag och måndag, inte så dumt, då kanske jag äntligen kommer mig ut på en ridtur. Har jobbat så mycket, haft sanslöst ont i handen och inte riktigt känt att en ridtur i dåligt väder kl 19.30 på kvällen har lockat. Nu är handen hyfsad, hoppas det och vädret håller i sig.



Hittade till slut ett tält på COOP till medlemspris, 699 kr istället för 899 kr, känner mig som en vinnare i det fallet, får se hur länge det, och tältets konstruktion håller i sig! Nu ska jag pyssla med lite skyltar i helgen, jag hoppas på uppehåll så att jag kan hålla till ute med vissa saker. Rensa lite ogräs måste jag också.

Till hösten funderar jag på om man inte skulle dra igång lite vinprovning, har ju trots allt en andra hälft som är Munskänk. Har pratat om det med lite folk, verkar finnas ett visst intresse. Vad säger du? Intresserad? Det blir inget överpretentiöst tjafs, vi lärs oss lite om vin några gånger, knaprar på något gott tilltugg, dricker vin (OCH provar) och umgås.
Munskänkarna finns i Vilhelmina, men problemet är ju att tas sig hem. I så fall skulle man ta in på hotell eller något dito, så till att börja med skulle det kunna vara trevligt att ha det på hemmaplan.

Nu har jag lånat Lelles laptop, så förhoppningsvis kommer jag att bli lite flitigare i mitt bloggande, både här och på ansiktsmålningsbloggen.

Trevlig helg!!