Midsommar vid kusten

2010-06-26 @ 21:49:40

Ja, då har man landat i Umeå och tillbringat 2 dagar här. Otroligt nog hade en del affärer öppet på midsommar, gick en sväng på Åhléns, åt på McDonalda (ostburgare och kycklingvingar, ungefär det enda som går att äta på det stället), en sväng på Pressbyrån, en mycket trevlig svensk gammal instiutition (ursprung sen 1899! Läs mer här).

Hyfsat väder med lite sol, en del blåst och lite mjukglass (blåbär/vanilj med minimaränger!), en liten konstsväng och en tur längs strandpromenaden till småbåtshamnen.

Konstverk vid kajen i UMEÅ. Bild privat

Har inte hittat  något tält än till ansiktsmålningen, men imorgon bär det av till Rusta, och hittar jag inget där blir det ett dyrare tält från Coop.. fast jag är lite sugen på ett depåtält för 1700 kr. Tyvärr så tar det minst ett år eller kanske två innan jag tjänat in de, om jag inte tar ut något alls för färg, resor etc i övrigt. Trist att hobbyn inte kan ge mer, för jag skulle gärna hålla på mer. Om jag bodde vid en storstad skulle det kanske fungera bättre.

 

Idag lördag har Lelle övningskört, via Yttertavle till Bygdeå och via Ratan och Bullmark tillbaka. Jag älskar havet och hann ju se lite grann av det, nästa gång stannar vi till! En av mina favoritplatser, förutom havet i Irland, är havsbadet utanför Härnösand. Åkte ut dit en senhöst när Lelle jobbade i Härnösand. Solen sken och det blåste som bara den, men det var så Otroligt VACKERT, jag längtar dit varje höst. Skulle gärna hyra en suga där en höst, oavsett väder, för att bara ta det lugnt, läsa böcker, måla i akvarell, lägga patiens, sova och njuta av livet, Någon dag ska jag leta reda på en stuga att hyra!

Ratan. Bild privat

Imorgon bir det rusta, media markt, öb och ev coop, vi får se. Sen bär det av för sista veckorna av arbete innan semestern. 5 veckor i år, ska bli såååå skönt!

 

Dags för lite mer surfning..... ha en fortsatt trevlig helg!

 

Lussekatten bland violer. Bild privat

 

Lalalalalala

2010-06-22 @ 11:18:31

.. nu blir det Umeå i helgen och där verkar det kunna bli lite varmare än här- SKÖNT!!! Hade varit nice att kunna kombinera helgen med ett ansiktsmålningsjobb, men det är inget på gång just nu. Satt och frös i Hoting på marknaden i söndags, inte så många att måla, men vädret var ju pissdåligt.. lagom till kl 16, då solen tittade fram.

Har planterat och sått det jag ska, får hoppas det tittar upp lite morötter och ärtor så småningom. Nu planeras mest för 5 v semester, Stockholmsresa, Fäviken och förhoppningsvis lite ridning inklämd mitt i allt. En högvinst på triss och det mesta skulle vara löst in för sommarens äventyr, men det är ju inte mycket att sätta sitt hopp till. Fram till semestern så är det rätt hektiskt, men det är mest bara roligt, det kommer vackar saker att skylta om med, och tiden går ju fortare när man har mycket att göra och det kommer folk mest hela tiden.


Cudna, privat bild

Klassträff stundar också, det är med blandade känslor.... skoltiden var skit till största delen, men jag vet ju var jag är, har gjort och kan, så jag ignorerar glatt de som inte är värda att lägga energi på. Kan ju vara kul att se folk bara för att *s*. Yeah, yeah, nog om det.

Hmm.. midsommar, jordgubbar, sill och grillat. Får se vad det blir, är inte så noga på helger eller vardag, de flesta dagar är de andra lika. Måste köpa ett tält till ansiktsmålningen, i övrigt blir det mest lugna gatan (om inte trissvinsten plötsligt dyker upp).

Dags att gå till jobbet!!Fullt upp!

2010-06-16 @ 14:26:13

Ojojoj, hinner nästan inte med mig själv, jobbar en massa eftersom det är semestertider, men i år har jag faktiskt tagit 5 v semester, så i mitten på juli får jag pusta ut.
På söndag ska jag ansiktsmåla på markanden i Hoting, hoppas vädret blir ok. Annars är det väl mest semester, Fäviken, Stockholm och Älvdalen som hägrar... kanske Åsele marknad och lite målning där också, men sist fick jag ju så dålig plats då jag gick back på hela kalaset.
I maj hade ridklubben 20-års juileum, det tog upp det mesta av min tid under våren. Kanontrevligt både under dagen och kvällen, men tyvärr var vädret inte det bästa och det kom inte jättemycket folk, men vi som var där hade roligt. Utöver det så har jag sått och planterat, ikväll ska sista pallkragarna fixas för jag hade tänkt äta lite egna morötter, tomater, gulbetor och ärtor i sommar. Jag hoppas det hinner, men våren och försommaren har ju bitvis varit rätt kall.Hmm, jag mer att förtälja har jag inte just nu, måste åka till jobbet! idag ska jag packa upp och prismärka en massa fina saker från Broste samt skylta om i ett fönster (jag älskar att skylta om!)

Tjingeling!!