Sadelinprovning

2010-11-13 @ 18:39:58

 

 

Oj, vilken intressant och lärorik dag det varit.

Vi har haft en sadelinprovare på stallet som berättat och visat vad som är en bra sadel, hur den ska ligga, hon har kollat igenom hästarna och förklarat så himla bra hur allt funkar! Det gick riktigt bra, var inte så illa som vi befarat med ridklubbens sadlar. Då vi har rätt många sadlar som bara ligger, så gicks alla igenom, de som kunde passa någon av hästarna togs med till stallet, de som inte kan fxas ska slängas och se som vi inte kommar att användas inom en överskådlig framtid ska säljas.

I slutändan så fick en Skots byta sadel och ska få en antislip-pad, Tellus fick ny hållare till svanskappan, Nikiel ska få en likadan och Arwens sadel fick lite bankning och lagades.

5 (!!) sadlar ska kasseras då de är trasiga, varav 2 kommer att få fungera som sadel till två  trähästar som ska byggas. 1 sadel ska fixas till (Stübben), 1 ska säljas och sen har vi kanske 3 i "reserv".

Himmel vad bra att bli av med en massa skrot!

 

Nu får vi börja på ny kula med att lägga sadlar rätt, använda antislip-pads och nya svanskappehållare och har dessutom fått ett bra redskap för att hålla koll på att allt funkar, i och med den kunskap och de tips vi fick.

 

Imorgon ska vi åka och titta på en häst i Åsele, men först har vi ridlektion! Helgen är alltså som vanligt vikt åt hästarna och ridklubben!

 

I kväll blir det en tidig kväll! Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: