Mycket nu!

2010-10-30 @ 22:02:11

Oj, vad svårt att få ihop allting just nu. Maraton-ridhelg, spökjaktsförberedelser, mamma på sjukhus (inget allvarligt, hon har bytt axelled), bilen tillbaka frrån verkstaden (med sommardäck, tur pappa finns!), Zumba, städa hästgrejor, betala räkningar, städa, tvätta, rida för Lena.... Och vintertidsomställning.

 

Har hunnit fixa en del, men allt pyssel jag vill göra får blir på jobbet istället, för det hinns inte med nu. Zumban får vara för denna vecka, mina knän vill inte vara med igen förrän i torsdags... och nu när det är så mycket annat så får det vänta.

Zumba var inte riktigt som jag trodde det skulle vara, så himla många vridningar, samma problem som jag haft på aerobicsen. Jag ska testa någon gång till, men verkar inte vara min grej. Får nog hålla min till sjukgymnastikens gym......

Glöm nu inte att ställa tillbaka klockan ikväll, imorgon får vi sovmorgon!!

 

Tävla hos Sockenvägens Söta!

2010-10-30 @ 21:16:50

"Jag deltar i en tävling hos Sockenvägens Söta med
chans att vinna ett presentkort värt 300 kr hos SUMOpix"

Ta chansen att vinna ett presentkort hos Sumopix! Tävla hos Sockenvägens Söta och fixa den perfekta julklappen, t ex en canvas.

 

Skynda, på måndag dras vinnaren!

 

Life as we know it

2010-10-25 @ 10:06:29

Efter helgens Spöket Laban-kalas hos Luran och ett lätt förvirrat Zumba-pass, sitter jag nu med onda knän och en kopp kaffe, letandes Halloweenkläder på Bodega och konstaterar att det faktiskt är kallt ute trots alla moln. Snö ska det visst också komma.

Sitter nu och funderar lite på i vilken ordning jag ska göra allt jag planerat. Tvätta, städa, sortera, betala räkningar. Oj vad frestande sängen är.... Lunchen är i a f kirrad med hjälp av "gottepåsen" jag fick igår, det blir älgfärs-risotto. Fuskvarianten. Simplaste simpla, men ack så gott:

 

-Köttfärs

-Ärter-, majs-, paprika-, risblandning

 

Stek köttfärsen, salta och krydda (här kan man ju variera med lite olika saker, t ex taco, chilli, wok-blandningar etc).

Blanda i grönsaksblandningen och rör om tills det är genomvarmt. Servera med gott bröd, inlagda tomater, riven parmesan, sötsur sås, sallad eller vad du nu orkar och vill...

 

Nu har jag ju älgfärs, så det blir bara vitpeppar och salt i min färs.

 

Jag hoppas jag hinner kolla över lite jul- och Halloweenpyssel, men det får bli bonus. I år är jag ledig på skyltöndagen, så jag kan hjälpa Ridklubben att sälja under julmarknaden. Men först måste vi ju ha något att sälja. Jag ska göra lite havrejulpynt som kan bli fint att ha på en dörr eller vägg. Tyvärr så kan jag inte göra några revlummerhjärtan, då man p g a att lummern är fridlyst, ej får sälja den. Jag får hitta på andra saker istället... Måla barn kan kanske också vara något. Det blir till att klura helt enkelt.

 

Ja, då var det nog dags att beställa halloween-grejorna, sen ropar tvättstugan.

 

 

Bild: Fotoakuten

 

Händelselöst..

2010-10-23 @ 21:42:19

Just nu känns det som att inget händer. Jobbar, fryser sover, jobbar, fryser sover. Migrän. Kul.

Stressad över allt jag borde men inte orkar. Allt känns som Moment 22, där man sitter fast  i ett marsvinshjul som bara går fortare och fortare. Försöker en massa men kommer inte ens halvvägs.... Påbörjade en kurs på universitetet, men krångel att logga in på alla konstiga sidor som de tyckte jag skulle in på samt sjukhusvistelse har gjort att det tacklat av.

Tänk om man kunde få gå i ide några år..  bara sova och inte behöva bekymra sig om något? Slippa vinter och kyla, snö och is. Jag har redan kommit upp i undertröja, ylletröja, yllekofta och väst, men fryser ändå, och då har vintern inte ens börjat. Kanske lika bra att köpa en skoteroverall att ha inomhus resten av året?

 

Nu hoppas jag att morgondagen ska vara fylld av energi, då jag sov till 11 i morse och tänker gå och lägga mig nu. Sen har jag ju ett Spöket Laban-kalas att se fram emot på Sockenvägen, får se om jag får måla några barn? Det vore ju toppen!

Tänk om det fanns ett sånt jobb ledigt- ansiktsmålare, det hade varit så himla roligt att få måla lite mer, utvecklas i målandet. Nåja, vad är väl en bal på slottet?

 

Dags att sova, efter lite isländsk deckarstund... (och en stund med värmekudden).

Guten Nacht!

 

 

 

 

Äntligen Internet

2010-10-19 @ 22:50:41

Jisses vad skönt att ha internet igen! Sitter ute i stugan och bloggar på min nya Acer, känns lite ovant sitta på en pyttedator. Nu hoppas jag i alla fall att det här ska funka hyfsat och att jag får kläm på datorn.
När jag kommer hem så ska jag hämta hem lite anitvirus, Miranda och sånt.
Testa Microsoft Office ett tag, att köpa kostar ju en del, så sen blir det väl Open Office tills vidare. Är inte riktígt vän med det, men gratis är bra. Saknar dock Clipart och har inte lyckats begripa hur man ev kan fixa det till Open office.
Ett bildbehandlingsprogram vore inte heller dumt, men jag skulle behöva gå en kurs i både det ena och det andra först. Tänk att kunna designa sin blogg själv! Oj, vad mycket spännande det finns att göra.

När jag gick i skolan hade vi inga datorer i början det som sen kom var väl inte så upphetsande.. man kunde rita cirklar och fyrkanter- typ. Under gymansiet fanns det några datorer, men dem använde vi kanske under 2-3 mattelektioner på 2 år!
Universitetet bjöd väl inte heller på några intressanta datormöten. Inte förrän under Sopis bekantade jag mig lite med datorerna, vi hade datakunskap med en lärare som nog inte visste så himla mycket mer än oss andra. Vi fick t o m gå ut på internet med Netscape. Det tog säkert 10 minuter för startbilden för Umeå Universitets hemsida att laddas färdigt. Imponerande? Inte speciellt, jag höll mig borta från dessa apparater under nästa hela min utbildning, lyckades få skriva de flesta uppgifter för hand! Sista terminerna var jag väl i datorlabbet, men otroligt att tänka sig nu att det var ok att skriva för hand då.

Har harvat mig igenom ärvda datorer, begagnade datorer, ihopplockade datorer.. Det här är min första "egna" datorn (som det känns i alla fall). Tänk om jag gått "Reklam och Dekoration", som jag tänkt, och kanske fått jobba mer med datorer- DET hade varit roligt! Då hade jag inte suttit här och inte fattat ett dyft på en blogg med kass design.
Om om inte vore...


Men, nu sitter jag här i alla fall, inte värsta uppkopplingen här ute, men det funkar i alla fall.

Sov nu gott allihopa!



Frostigt

2010-10-15 @ 10:51:37

Sitter på lånad datorn, i väntan på det mobila bredbandet....
Nu börjar det kännas i fingrarna att det närmar sig vinter, dags för tjockare fingervantar, mössa och halsduk, är väldigt glad över att jag hittat en ny vinterjacka. T o m mamma verkade bli sugen på en ny jacka när jag kom hem med en ny.. Hon ska snart in och få en ny axelled (!), och kommer då ha extra svårt att få på sig kläder, framför allt jackor. Får se om hon kan låna min poncho, den är i a f lätt och går bra att dra över huvudet.


Nu börjar julmagasinen dimpa ner, Allers och 101 idéer har ju redan kommit, så många fler svenska blir det inte för min del, kanske någon av kvällstidningarnas helgbilagor. Jag väntar med spänning på Vakre Hjem och Country Living samt hemsidorna från Martha Stewart och River Cottage (mest mat iofs).

Under min sjukskrivning satt jag och tittade på just River Cottage. Där hade de en väldigt trevlig tradition i byn. På höstkanten samlade man in pengar till välgörenhet (väldogt stort i UK och Irland) genom en lyktfestival för barnen. Alla barn gjorde eller dekorerade befintliga lyktor, sen samlades man till en parad genom byn med en massa jippon runtom. Det fanns försäljning av fika, mat, de hade drillflickor i paraden (jäkligt kallt såg det ut att vara) m m.

Tänk vad fint att ha under skyltsöndagen här på byn istället för en massa marschaller (eller både och!).
Det känns som att det gör så lite gemensamt, alla sitter på sina små klickar och gör lite olika saker, tänk vad roligt med pepparkakshustävling med barn, vuxen och företagsklass!
Husen kunde stå på biblioteket, alla kan rösta. På skyltsöndagen utses vinnare och det avlsutas med en lyktparad. Överskottet kunde gå till olika välgörenhetsorganisationer eller en fond för Doroteas väl och ve.
Överhuvudtaget känns det som alla drar åt olika håll, turisterna åker bara igenom och det gnälls bara på att inget händer här. Det skulle behövas ett starkare samarbete rent genrellt.

En föreningsdag kanske vore bra, alla föreningar visar upp sig, för i dagsläget är det svårt att veta vad som finns. Även studieförbunden kunde ju finnas med på ett hörn. Bytardag för alla som har sportgrejor som de vill bli av med, aktivitetsbytardag där man kan få prova på eller titta på andra föreningars verksamhet.
Såg att det finns något som heter Dorotea i Samverkan, man kanske borde ta ett snack med dem!

Ibland får jag sådana ryck att jag bara bubblar av idéer, har t ex börjat titta på turistinformation och vad som egentligen finns i närområdet. Men just nu bubblar jag mest av Halloween-spöken! Vi är ju mitt uppe i planeringen och det är ruskigt roligt. I morse fick jag affischerna som ska upp, de blev riktigt bra om jag får säga det själv *s*.
Kom på att reflexer hade varit roligt att kunna ge bort, men nu är jag ju ute i sista ögonblicket för att kunna fixa något sådant..

Oj, nu är det bäst att jag bubblar vidare till jobbet, 1½ dag i Svanabyn blir det, och ½ dag i Dorotea till att börja med.

Trevlig Helg!


Bild: Privat


Skitinternet

2010-10-12 @ 18:08:21

..har inget internet sen i lördags.. bara så ni vet. Har inte orkat bråka om det så jag väntar på det mobila bredbandet..


Over and Out!



Bild: Privat

Zweeeeet

2010-10-08 @ 17:26:11

Helg, och jag är ledig! Nu ska jag bara pack lite ost, oliver, rökta musslor, kex och dricka, sen bär det av till Å. Ikväll blir det thaimat, sen ska vi sitta i hennes husvagn och chilla. Det ska bli jättetrevligt!

Helgen i övrigt blir städning och uppackning, ridlektioner och spökjaktsplanering.

 

Ha en riktigt trevlig helg allihop!

 

 

 

Back in Business

2010-10-06 @ 23:13:56

Ja, då var man tillbaka i verkligheten igen. I morgon börjar jag jobba igen efter sjukhusvistelse och sjukskrivning. Hur magen tänkte ta det får vi se imorgon.

Det har varit skönt att kunna ta det lite lugnt, även om man blir rastlös. När det känns som att man gör situps konstant, så behöver man få ta saker och ting i sin takt. Sen gäller det ju att testa sina gränser lite, för annats är det ju svårt att veta om man kan arbeta eller inte. Jag har tillbringat min rehabilitering i Rörström, hos päronen.

Lugnt och skönt, man kan softa framför kaminen, ta en liten promenad eller bara sova... Jag har hunnit med både det ena och det andra; göra kransar av revlummer, titta på "Beyond River Cottage", planera lite spökjakt, läsa en massa, gå korta promenader i blåsten (jätteskönt för mina hoptryckta, hostiga lungor), klappa katterna och hitta TRATTKANTARELLER!!!!

De ska väl inte direkt finnas i Rörström, även om jag vet att folk hittat, och jag blivit visad ett ställe. Nu har jag ett eget! Har även hittat frostvaxing, fårticka, rabarbersvamp och smörsopp. Så härligt att kunna "lyxäta" svamp varje dag. Har rätt mycket frysen, så resten av året kan jag fortsätta njuta av svamp!

 

Hjärta av revlummer Bild: privat

Krans av revlummer Bild: privat

 

Båda kransarna är gjord av revlummer, en och med rönnbär som dekoration.

Observera dock att revlummer är fridlyst och ENDAST  får plockas för privat ändamål. Man får inte sälja!!!

 

fredags fick vi besöka av min farbror, som jag och Å varit och hälsat på 2 år i rad. Han hade med sig en stor korg full med 3 sorters äpplen och en liten korg med olika tomater. Störtlyxigt! Jag vill verkligen bo lite mer söderut, så man kan fått lite bättre förutsättningar för odlandet. Men det var ju det där med jobb....



Lite olika, roliga tomater... Bild: privat



3 sorters äpplen! Bild: privat

Vi har mumsat tomater och äpplen hela veckan, nu ska mamma torka lite äppelskivor- MUMS!

Katterna är kvar tills vidare i Rörström, de trivs alldeles ypperligt att vara ute och jaga råttor. De får komma hem om några veckor.

Just ja, gjorde några fynd i Rörström, flera fina gamla mönster på kläder att sticka (inget jag ger mig in på, men mamma kan ju). Helt klart elegantare förr... tunnare och finare garn också. Sen hittade jag några märkböcker som jag tog hem. För den som inte vet så är en märkbok en bok med mönster kan man säga, för att bordera mongram t ex. Finns fina motiv och många olika typsnitt, jättebra när man sitter och pysslar.  Nu gäller det bara att plocka fram pysselådran igen....

Dags att sova, så man orkar jobba imorgon!