Spökjakter och luciafirande...

2010-09-19 @ 09:41:29

Ja, det gäller att vara ute i tid. Igår planerade några av oss på ridklubben lite aktiviteter för höstterminen. Spökjakt under Allhelgona och grunderna till Luciafirandet/Julshowen. Nu ska det till styrelsen nästa helg, så får vi sser hur det blir. Spöjakten är vi väldigt peppade inför, roligt att göra någor som alla barn kan vara med på, eftersom det inte har något med hästar och ridning att göra.

 

Skulle egentligen ha följt Linneorna till Strömsund idag, men det blir älgstyckning istället... Mamma har köpt en halv älgkalv och då är den just HALV. Ingen grovstyckning gjord, så det ska vi kämpa på med idag.

Älg börjar bli en bristvara, det är en kamp varje år att få ihop lite kött. När man väl börjat äta älgkött så är det svårt att byta ut det mot annat.. Av både smakskäl (köttbullar på nötfärs är inte riktigt samma sak) och etiska skäl, älgen har sprungit fritt och varit det den är bäst på- att vara älg (bara den håller sig från vägen och min bil). Grisar, höns och kor har ju sällan samma möjlighet (om man inte hittar något lokalproducerat t ex).

Vi får hoppas det ordnar sig även iår....

 

 

Lite kaffe och sen vänta på skjutsen till Rörström!

 

 

 

 

Kommentarer
  Postat av: Ida

  Tack för tipset! =)

  Ja, jag brukar ha det ibland, men inte som nu. Har hört att man kan ha mycket sådant om man inte tål gluten.

  Så de är nog därför nu när jag rör igång skiten i magen igen denna vecka. Har flera stycken i munnen och det gör så ont. Så att man får tandvärk med och hela käken blir ond.usch men det finns väl värre saker.

  Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

  Jaaaa vore jätte hyggligt!!! Så kan du få en älgstek eller två för besväret s :-D

  Postat av: Anna

  Hej hej, jo det går bra, ingen höst här än. Men de fina färgerna kommer väll. Å Dorro står kvar antar jag, överlevde ni valet :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: